search
'Strange New Worlds' in één klap beste 'Star Trek'-serie

'Strange New Worlds' in één klap beste 'Star Trek'-serie

Star Trek: Strange New Worlds staat op en dikke 98 procent op de Tomatometer.

Bram de Groot
Star Trek: Strange New Worlds is nu de beste serie in de Star Trek-televisiefranchise op Rotten Tomatoes. Terwijl de Noord-Amerikaanse fans alleen nog de eerste aflevering van de nieuwste Star Trek-serie hebben gezien op Paramount+, hebben critici de eerste helft van het eerste seizoen gezien en ze zijn dol op wat ze zagen.

Strange New Worlds debuteerde op Rotten Tomatoes met een perfecte score de Tomatometer. Op dit moment is het percentage nog steeds indrukwekkend met 98 procent. Dat is de beste score, niet alleen in het moderne Star Trek-tijdperk, maar ook in de geschiedenis van de franchise.

De critics consensus luidt: "Strange New Worlds toont bekend terrein met een verfrissend effect, de episodische structuur en soulvolle cast heroveren het gevoel van grenzeloze ontdekking die de wortels van de franchise definieerde."

Dat is natuurlijk nog steeds alleen gebaseerd op het eerste seizoen, maar de meeste Star Trek-series verbeteren totdat ze ergens in het midden pieken. Als Strange New Worlds zo sterk begint, is dat uiteraard een goed teken.

Eerdere topseries van Star Trek
Ter vergelijking: De originele serie Star Trek: The Original Series staat op 80 procent. Het recente Star Trek: Discovery op 86 procent en Star Trek: The Next Generation op 91 procent.

In Nederland kun je Star Trek: Strange New Worlds helaas nog niet volgen. De series staat alleen op Paramount+ dat later dit jaar naar Nederland moet komen.

Aanbevolen artikelen