Nee, die nieuwe 'Star Wars'-serie is niet alleen duister

Nieuwe 'Star Wars'-serie is niet alleen duister

Obi-Wan Kenobi belooft ook wat leuke momenten te hebben in al het duister.

Jim Pedd, 14 mei 2022 om 16:24

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Obi-Wan Kenobi speelt zich af in een behoorlijk duistere periode van het Star Wars-universum. Dat wordt dan overheerst door het Keizerrijk, dat elke vorm van verzet met harde hand neerslaat.
Schrijver Joby Harold zei ooit dat Obi-Wan Kenobi zich afspeelt in een "hopeloos" tijdperk, en dat de Jedi Master op persoonlijk vlak te dealen heeft met een dieptepunt. Acteur Ewan McGregor stelde dat hij "zoveel verloren heeft. De Jedi Order is afgeslacht. Hij heeft zo veel mensen die hij kent en van wie hij houdt verloren en iedereen die nog leeft, verbergt zich."

Obi-Wan Kenobi is niet helemaal hopeloos
Toch is de serie Obi-Wan Kenobi niet helemaal hopeloos. Regisseur Deborah Chow vertelde tijdens hetzelfde interview dat de serie qua toon "een mix" is.

En dat de show niet helemaal duister is. "We proberen dat gewicht dat je voelt na Revenge of the Sith te vangen, dat gevoel. Maar aan het einde van de dag draait het om hoop. En dat is dat hij uiteindelijk terecht komt in A New Hope."

De tragedie van Obi-Wan die Anakin bijna doodde en 19 jaar later diens zoon opleidt als redder van het sterrenstelsel leuk maken is nog best knap. "Het verhaal dat wij willen vertellen, is hoe hij schreeuwend in Mustafar een vredige monnik wordt in A New Hope. Iets is gebeurd in die 20 jaar en dat willen we laten zien."
Bron: CBR

Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Star Wars, Ewan McGregor, Disney plus, Deborah chow

Populair nieuws