search
Netflix overweegt compleet nieuwe content
Series / Streaming-diensten

Netflix overweegt compleet nieuwe content

Netflix mag dan wel een streamingdienst zijn, lineaire televisie klinkt zo gek nog niet.

Netflix worstelt met het vasthouden van abonnees. De streamingdienst leverde vorig kwartaal voor het eerst in zijn geschiedenis abonnees in, en verwacht er nog meer te gaan verliezen de komende tijd.

Intussen voelt het bedrijf ook de hete adem van een concurrent als Disney+ in de nek. En zitten er ook streamingdiensten als HBO Max, Paramount+ en Prime Video te azen op de koppositie die nog altijd in handen is van Netflix.

Het tij keren
Netflix overweegt volgens Deadline nu de toevoeging van live-streaming voor aankomende stand-up specials en reality programma's.

Netflix biedt al jaren heel wat stand-up komedie aan. En heeft ook echt succes daarmee geboekt. Dat niet alleen; Netflix boekt ook succes met de toevoeging van reality televisie aan zijn aanbod.

Maar al die content wordt nu nog niet lineair en live uitgezonden. Dat zou echter kunnen veranderen, stelt Deadline. Volgens die site kijkt Netflix nu naar de mogelijkheid om komediespecials live uit te zenden en geldt dat ook voor bijvoorbeel de finale van reality shows.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen