'Star Trek: Strange New Worlds' verandert het lot van Pike?

'Star Trek: Strange New Worlds' verandert canon?

Star Trek: Strange New Worlds zou ervoor kunnen kiezen een belangrijk element te veranderen.

Jim Pedd, 16 mei 2022 08:28

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Captain Christopher Pike heeft een tragische lotsbestemming. Maar de serie Star Trek: Strange New Worlds hint erop dat hij zijn lot kan veranderen. Alleen, verandert dat niet het canon?
Pike was nogal onzeker over zijn besluit om weer aan de slag te gaan als de kapitein van de Enterprise om het schip te leiden op een nieuwe vijfjarige missie van intergalactische verkenningen. Hij weet wat zijn lot is, en dat hij gruwelijk verminkt zal raken bij een heldhaftige reddingstocht.

Star Trek: Strange New Worlds
Star Trek: Strange New Worlds lijkt er nu op te hinten dat hij mogelijk zichzelf zou kunn en redden. Pike wordt tijdens het redden van een stel Starfleet-kadetten verlamd en kan alleen nog maar 'ja' en 'nee' zeggen met behulp van een mechanische stoel. Zijn geest is nog scherp, maar zijn lichaam verwoest.

Star Trek: Strange New Worlds laat zien hoe Pike weet wat zijn lot is en dat hij het accepteert. Maar Number One denkt dat hij juist kon zien wat zijn toekomst brengt, "zodat je het kan veranderen, een keuze kan maken die jullie allemaal redt."

Una gelooft dus niet dat het kennen van de toekomst betekent dat Pike daarin gevangen zit. Wat nou als hij dus een ander lot kiest, en beschoren is?

Star Trek: Strange New Worlds is te zien op Paramount+.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Strange New Worlds, Star Trek, Anson Mount, Paramount Plus

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws