search
Jeremy Clarkson niet verder met 'Top Gear'
Series / Nieuws

Jeremy Clarkson niet verder met 'Top Gear'

De BBC gaat proberen een nieuw seizoen te maken, mogelijk zonder Clarksons co-presentatoren.

De BBC heeft besloten het contract van Jeremy Clarkson niet te verlengen. Hij zal dan ook geen nieuwe afleveringen meer maken voor de hitserie Top Gear. Clarkson raakte eerder deze maand in opspraak, toen hij in een handgemeen raakte met producent Oisin Tymon. Toen werd al besloten hem tijdelijk te schorsen, in afwachting van deze uitspraak.


Tony Hall, de algemeen directeur van de BBC zegt te erkennen dat de beslissing waarschijnlijk voor verdeeldheid zal zorgen. "Ik weet dat deze beslissing de publieke opinie zal verdelen. Maar de feiten worden door niemand die hiermee te maken heeft ontkend."

De BBC zal het programma wel proberen te verlengen voor 2016. Of presentatoren James May en Richard Hammond verder zullen gaan, is maar de vraag. Het trio werkt erg goed door kleine onderlinge rivaliteit en dat zal een manier vinden om met de show verder te gaan bemoeilijken. Dat blijkt ook uit een reactie van May, die je hieronder kunt bekijken.



Verder heeft de BBC een uitgebreid statement vrijgegeven, betreffende het ontslag van Clarkson. Dat volgt hieronder.

"Allereerst "“ de BBC is een brede gemeenschap. Onze kracht ligt op veel manieren in die diversiteit. We hebben onderscheidende en verschillende stemmen nodig, maar ze kunnen niet tegen elke prijs komen. Gemeenschappelijk voor iedereen bij de BBC moeten standaarden van keurigheid en respect zijn. We kunnen niet ongedaan maken wat gebeurd is in dit geval. Een medewerker, die een compleet onschuldige partij is, ging naar de EHBO, na een fysieke woordenwisseling, die gepaard ging met langdurig verbaal misbruik van extreme aard. Er is een grens overschreden. Er kan niet een regel zijn voor de ene en een andere regel voor de ander, welke positie we dan ook hebben voor die persoon.

Ten tweede "“ Dit is natuurlijk erg moeilijk voor iedereen, maar vooral voor Oisin. Ik wil duidelijk maken dat hem geen blaam treft, in dit incident. Hij heeft gedurende het hele gebeuren met grote integriteit getoond. Als een senior producer bij de BBC, zal hij verder gaan met een belangrijke rol in de organisatie.

Ten derde "“ Natuurlijk wilde niemand van ons zich in deze positie bevinden. Deze beslissing doet op geen enkele manier af aan de buitengewone bijdrage die Jeremy Clarkson geleverd heeft aan de BBC. We zijn groot fan van zijn werk en Top Gear. Jeremy is een gigantisch talent. Hij zal de BBC dan wel verlaten, maar ik weet zeker dat hij ons zal blijven amuseren, uitdagen en het publiek nog vele jaren mag vermaken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen