search

Ons nieuws van woensdag 25 maart 2015

Recap: 'Better Call Saul' aflevering 8 - RICO
Recensie

Recap: 'Better Call Saul' aflevering 8 - RICO

Het gaat Jimmy eindelijk voor de wind, maar hoe lang nog?

Wat vooraf ging

We zijn alweer toe aan de achtste aflevering van AMC-serie Better Call Saul. Het beeld dat we krijgen van Jimmy McGill (Bob Odenkirk) is dat van een weinig succesvolle advocaat, die uit alle macht probeert op het rechte pad te blijven. Heel goed is hij daar niet in en het is dan ook vooral broer Chuck (Michael McKean) die hem daarop houdt. Als de Kettleman-familie op zijn pad komt, lijkt Jimmy alles te krijgen, maar moet hij vervolgens praktisch alles weer opgeven, om de boel te redden.

Lees hier onze recap van aflevering 3, Nacho
Lees hier onze recap van aflevering 4, Hero
Lees hier onze recap van aflevering 5, Alpine Shepherd Boy
Lees hier onze recap van aflevering 6, Five-O
Lees hier onze recap van aflevering 7, Bingo
Lees hier onze recap van aflevering 8, RICO
Lees hier onze recap van aflevering 9, Pimento
Lees hier onze recap van aflevering 10, Marco



AFLEVERING 8: RICO

Het gaat eindelijk goed met Jimmy. Aan het begin van de aflevering krijgen we te zien waar zijn rivaliteit met Howard Hamlin (Patrick Fabian) vandaan komt. Jimmy kreeg met veel moeite zijn rechtsdiploma, maar Howard wilde hem niet aannemen. Vandaar dus, dat hij in een bezemkast werkt. Maar het lijkt er met deze aflevering op, dat Jimmy wel eens geluk zou kunnen hebben.

Als hij een van zijn klanten bezoekt in het bejaardentehuis Sandpiper Crossing, krijgt Jimmy te horen, dat ze hem niet meteen kan betalen. De dame in kwestie heeft haar toelage nog niet gekregen van Sandpiper en moet daar dus op wachten. En veel geld is het ook niet, wat ze dan krijgt. Jimmy vraagt haar waarom ze niet gewoon haar AOW en pensioen krijgt en de dame vertelt dat Sandpiper het geld voor haar int en alle kosten inhoudt.

Die kosten blijken gigantisch te zijn en daarin ligt mogelijk een zaak, denkt Jimmy. Hij gaat naar Chuck en die gelooft er ook wel in. Sandpiper vraagt consequent te hoge kosten voor zaken als een doos Kleenex en toiletpapier en dat is fraude. Dat medewerkers van het bedrijf bewijsmateriaal vernietigen, bevestigt de vermoedens alleen maar. 's Nachts haalt Jimmy het bewijsmateriaal uit de papierbak en gaat hij bij Chuck proberen de papieren weer in elkaar te zetten.

Met hulp van z'n grote broer, vindt hij daadwerkelijk één van die papieren, cruciaal bewijsmateriaal zelfs. En dus besluiten ze Sandpiper aan te klagen. Het bejaardentehuis, dat onderdeel is van een twaalf vestigingen tellende franchise, is daar niet blij mee en stuurt een stel dure advocaten langs bij Chuck thuis. Die stellen een schikking van 100.000 dollar voor, maar daar gaat Chuck niet mee akkoord.

Die laatstgenoemde lijkt bijna bezeten te zijn door het idee dat hij meer kan krijgen en eist zelfs 20 miljoen dollar. Het wordt dus een rechtszaak en Chuck vergeet in alle gedoe dat daarop volgt dat hij allergisch is voor elektronische velden. Hij loopt zonder erover na te denken naar Jimmy's auto en haalt daar papieren uit. Opmerkelijk, vooral omdat hij zich pas realiseert dat hij buiten staat als Jimmy hem roept.

Het lijkt dus eindelijk beter te gaan met onze helden, maar Vince Gilligan kennende, duurt dat niet lang. Als iets voorspoedig ging in Breaking Bad, liep dat al gauw compleet mis. Al het goede werd in die serie bestraft door nog slechtere zaken. Leek het bijvoorbeeld goed te gaan met Walter Whit,e keerde niet alleen de kanker terug, maar verloor hij ook nog eens alles.

Naar deze mogelijk problematische afloop wordt overigens ook gehint in de aflevering. Kim benadrukt namelijk dat Chuck geen grote zaken mag doen voor een ander bedrijf dan HHM en dat negeren zowel Jimmy als Chuck. Mogelijk volgen hier dus nog grote problemen en die zullen er snel komen, gezien de twee afleveringen die nog resteren van dit seizoen.



Nog wat citaten:

"I'm telling you guys! Big mistake."
"Bill it to Howard. I still remember his code, 1933, the year Hitler came to power."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeremy Clarkson niet verder met 'Top Gear'
Series / Nieuws

Jeremy Clarkson niet verder met 'Top Gear'

De BBC gaat proberen een nieuw seizoen te maken, mogelijk zonder Clarksons co-presentatoren.

De BBC heeft besloten het contract van Jeremy Clarkson niet te verlengen. Hij zal dan ook geen nieuwe afleveringen meer maken voor de hitserie Top Gear. Clarkson raakte eerder deze maand in opspraak, toen hij in een handgemeen raakte met producent Oisin Tymon. Toen werd al besloten hem tijdelijk te schorsen, in afwachting van deze uitspraak.

Tony Hall, de algemeen directeur van de BBC zegt te erkennen dat de beslissing waarschijnlijk voor verdeeldheid zal zorgen. "Ik weet dat deze beslissing de publieke opinie zal verdelen. Maar de feiten worden door niemand die hiermee te maken heeft ontkend."

De BBC zal het programma wel proberen te verlengen voor 2016. Of presentatoren James May en Richard Hammond verder zullen gaan, is maar de vraag. Het trio werkt erg goed door kleine onderlinge rivaliteit en dat zal een manier vinden om met de show verder te gaan bemoeilijken. Dat blijkt ook uit een reactie van May, die je hieronder kunt bekijken.



Verder heeft de BBC een uitgebreid statement vrijgegeven, betreffende het ontslag van Clarkson. Dat volgt hieronder.

"Allereerst "“ de BBC is een brede gemeenschap. Onze kracht ligt op veel manieren in die diversiteit. We hebben onderscheidende en verschillende stemmen nodig, maar ze kunnen niet tegen elke prijs komen. Gemeenschappelijk voor iedereen bij de BBC moeten standaarden van keurigheid en respect zijn. We kunnen niet ongedaan maken wat gebeurd is in dit geval. Een medewerker, die een compleet onschuldige partij is, ging naar de EHBO, na een fysieke woordenwisseling, die gepaard ging met langdurig verbaal misbruik van extreme aard. Er is een grens overschreden. Er kan niet een regel zijn voor de ene en een andere regel voor de ander, welke positie we dan ook hebben voor die persoon.

Ten tweede "“ Dit is natuurlijk erg moeilijk voor iedereen, maar vooral voor Oisin. Ik wil duidelijk maken dat hem geen blaam treft, in dit incident. Hij heeft gedurende het hele gebeuren met grote integriteit getoond. Als een senior producer bij de BBC, zal hij verder gaan met een belangrijke rol in de organisatie.

Ten derde "“ Natuurlijk wilde niemand van ons zich in deze positie bevinden. Deze beslissing doet op geen enkele manier af aan de buitengewone bijdrage die Jeremy Clarkson geleverd heeft aan de BBC. We zijn groot fan van zijn werk en Top Gear. Jeremy is een gigantisch talent. Hij zal de BBC dan wel verlaten, maar ik weet zeker dat hij ons zal blijven amuseren, uitdagen en het publiek nog vele jaren mag vermaken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ray Stevenson gecast als Blackbeard in 'Black Sails' seizoen 3
Series / Nieuws

Ray Stevenson gecast als Blackbeard in 'Black Sails' seizoen 3

De acteur speelde eerder rollen in de serie Rome en de Thor-films.

Starz heeft vandaag aangekondigd dat Ray Stevenson (Rome, Thor) de rol van de iconische piraat Blackbeard zal spelen in de Emmy Award-winnende serie Black Sails. Edward Teach, ofwel Blackbeard, was een van de beruchtste piraten die ooit de zeeën heeft geterroriseerd. Blackbeard is teruggekeerd om bepaalde zaken af te ronden, maar tot zijn verbazing zijn er in zijn afwezigheid veel dingen veranderd en moet hij opnieuw zijn reputatie laten gelden in de piratenwereld. Hieronder kun je een foto bekijken van Stevenson als Blackbeard.

In Black Sails volgen we kapitein Flint (Toby Stephens), de meest gevreesde piraat in zijn tijd. Het verhaal speelt zich twintig jaar voor de gebeurtenissen in Louis Stevensons klassieke Treasure Island af.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden Netflixs 'Inspector Gadget'
Series / Trailer

Eerste beelden Netflixs 'Inspector Gadget'

Go go Gadget..!



Netflix heeft er weer een nieuwe animatieserie bij. Dit keer is het de revival van de bekende animatieserie Inspector Gadget uit de jaren 80. Ook verschenen er twee films gebaseerd op het personage, in de films gespeeld door Matthew Broderick.

De originele animatieserie verscheen tussen 1983 tot 1986 en het was de eerste tekenfilmserie van DIC Entertainment. In Nederland was de Inspector Gadget onder meer te zien tijdens de The DJ Kat Show (met Linda de Mol) op Sky Channel, een zender die menig dertiger zich nog kan herinneren. Er verschenen uiteindelijk twee seizoen met in totaal 86 afleveringen van Inspector Gadget.

De nieuwe 26-delige computer-geanimeerde animatieserie is vanaf 27 maart te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Live-action 'Star Wars'-serie op komst
Series / Nieuws

Gerucht: Live-action 'Star Wars'-serie op komst

Maar deze zou nog een jaar of vier op zich laten wachten.

Cinelinx stelt dat de Lucasfilm Story Group op dit moment werkt aan een live-action serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum. Werk daaraan zou zelfs al begonnen zijn, maar de intentie is volgens de site om te wachten tot de productieschema's van de films vast zitten. Dan kan tussendoor aan de serie gewerkt worden in de Pinewood-studio's, waar dan gebruik gemaakt kan worden van reeds gebouwde sets.

Het bericht is vrij logisch, gezien het feit dat Disney enkele miljarden neertelde toen het Lucasfilm opkocht en vervolgens meteen een nieuwe filmtrilogie, animatieserie, meerdere spin-off films en een twintig boeken tellende reeks aankondigde. Een live-action serie laat als je daarnaar kijkt alleen maar op zich wachten.

De vraag is echter wanneer, want naar het schijnt is het productieschema bijzonder druk op dit moment. De producties van Rogue One en Episode VIII zouden zelfs overlappen. Wanneer een serie dan opgenomen moet worden, gebruik makend van dezelfde sets, is maar de vraag. Mogelijk wordt dat tussen de spin-off die in 2018 moet verschijnen en Episode IX gebeuren, wat zou betekenen dat er een serie in de loop van 2019, misschien 2020 pas verschijnt.

Cinelinx meldt verder dat de discussies rond de serie gaan over een personage van een van de boeken. Er zou geen gebruik gemaakt worden van de verhalen die George Lucas inleverde, nadat hij Lucasfilm verkocht. Vooralsnog is het allemaal in elk geval maar een gerucht, al klinkt het niet bepaald onlogisch.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week nieuw op Netflix
Series / Netflix Kijktip

Deze week nieuw op Netflix

Onder meer seizoen 1 van Bloodline en een nieuwe aflevering Pretty Little Liars.

Deze week werd er een hoop toegevoegd aan het aanbod van Netflix in Nederland. De belangrijkste tv- toevoegingen op een rij.

Bloodline seizoen 1: Bloodline is een nieuwe Amerikaanse dramaserie, die in première ging op het filmfestival van Berlijn en sinds 20 maart te streamen is via Netflix. Het gaat over de hardwerkende Amerikaanse familie Rayburn. Deze krijgt het zwaar te verduren als hun oudste zoon Danny plots weer thuiskomt en dreigt de duistere geheimen en het beschamende familieverleden te ontmaskeren. Maar is alles wel wat het lijkt en wat schuilt er achter de doodnormale, gelukkige façade? Deze dramatische thriller heeft Hollywood-sterren Kyle Chandler (bekend van onder andere The Wolf of Wall Street) en Ben Mendelsohn (The Dark Knight Rises) in de hoofdrollen.

The Returned: Deze week werden er twee afleveringen gevoegd aan het aanbod. Het verhaal van deze serie is gebaseerd op de Franstalige versie, Les Revenants (van deze Franse variant is nu het eerste seizoen op Netflix te zien) en gaat over mensen in een klein dorpje, die uit de dood op lijken te staan. Ze zijn al jaren dood, maar worden opeens weer herenigd met hun eigen gezin. Dit zorgt voor merkwaardige situaties.

Pretty Little Liars: De 23e aflevering van het vierde seizoen kwam er deze week bij. In dit seizoen raken Aria, Emily, Hanna en Spencer betrokken bij een nieuw moordonderzoek als er (opnieuw) een lijk opduikt in Rosewood. Maar hun speurwerk zorgt voor allerlei verdenkingen binnen hun eigen clubje en hun vrienden en familie. van Pretty Little Liars zijn op Netflix ook de eerste drie seizoenen en de eerdere afleveringen van seizoen 4 te streamen.

Naast deze toevoegingen verscheen uiteraard een kersverse aflevering van Better Call Saul, het eerste seizoen van de kinderseries Goosebumps en The Magic School Bus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.