Dit brengt de langverwachte 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' ons

Dit brengt de langverwachte serie 'Ahsoka' ons

Rosario Dawsons Ahsoka Tano krijgt een heel eigen serie op streamingdienst Disney+.

Jim Pedd, 23 mei 2022 om 10:05

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Dave Filoni heeft een blik gegeven op wat het verhaal zal zijn van zijn aankomende serie Ahsoka, waarin Rosario Dawson de hoofdrol speelt.
We leerden Ahsoka Tano in 2008 kennen, in de film The Clone Wars (die vooraf ging aan de gelijknamige serie). Ahsoka is de padawan van Anakin Skywalker en werd eerst als irritant gezien door het publiek, maar wist al snel de harten van iedereen te veroveren.

Ahsoka-serie
In 2020 was Ahsoka zo populair, dat ze de sprong van animatie naar live-action maakte en debuteerde in het tweede seizoen van The Mandalorian. Daarin speelde Dawson het personage.

Filoni, die ook verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van het personage in samenwerking met George Lucas, mag deze solo live-action serie maken. Ahsoka pikt de draad op na de finale van de serie Star Wars: Rebels, waarin een oudere Ahsoka op zoek ging naar de jonge Jedi Ezra Bridger en de schurkachtige Grand Admiral Thrawn.

"Ahsoka vertelt een continu verhaal. Het gaat zeker richting een doel, in mijn gedachten is dat beter dan kleine op zichzelf staande avonturen. Dat is wat ik wil van het personage en wat volgens mij het publiek ook wil. Ze hebben zo'n relatie met haar."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Rosario Dawson, Ahsoka, Disney Plus, Star Wars, Dave Filoni

Populair nieuws