'Game of Thrones' doet dit beter dan 'Star Wars' volgens George R.R. Martin

'Game of Thrones' doet dit beter dan 'Star Wars'

Star Wars geeft volgens de schrijver maar weinig betekenis aan de dood.

Bram de Groot, 2 juni 2022 om 10:19

In Star Wars sterven vaak vele personages. Volgens schrijver George R.R. Martin hebben die doden maar weinig betekenis. Zijn "doden" hebben dat wel. Hij sprak erover met The Independent.
"Star Wars doodt meer personages dan ik!" zei Martin. "In de allereerste Star Wars-film blazen ze de hele planeet Alderaan op, waar zo'n 20 miljard mensen op wonen, en ze zijn allemaal dood."

"Maar weet je wat? Daar geeft niemand om. Iedereen op Alderaan is dood. Oooh, oké. Maar we kennen de mensen op Alderaan niet. We voelen hun dood niet. Het is maar een statistiek. Als je over de dood gaat schrijven, moet je het voelen," voegde Martin toe.

De dood moet een betekenis hebben
"In onze entertainment, televisie, film, boeken, door de eeuwen heen, wordt de dood vaak zeer arrogant behandeld," legde Martin uit. "Er is iemand dood, we hebben een mysterie en de rechercheur moet uitzoeken wie het heeft gedaan. We denken nooit na over wie het lijk is, of hoe zijn leven was... hoe het zonder hem zal zijn. Als ik een sterfscène ga schrijven... ik wil de lezer het laten voelen... Mensen voelden die dood."

"Het is een vreselijk hoofdstuk, en het maakt mensen van streek. Het maakt mensen boos, het maakt mensen verdrietig. Mensen gooien het boek tegen de muur of in de open haard. Toen het op tv was, had het hetzelfde effect op tienduizenden, al dan niet op miljoenen mensen," zei Martin over de Red Wedding. "Volgens mij is dat goed. We hebben het hier over de dood!"
Bron: The Independent

Lees meer over: Game of Thrones, HBO Max, Star Wars, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws