Thriller-legende is trots op Carrie-verwijzing in 'Stranger Things'

Stephen King reageert op 'Stranger Things'

De beroemde schrijver van zowel 'The Shining' als 'It' reageert verheugd op de verwijzing naar zijn boek in de serie.

Mitchell van Vuren, 02-06-2022 12:44

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Stephen King is een thrillerschrijver van de oude plank en wereldbekend door klassiekers als The Shining, The Green Mile en It. Op Twitter reageert hij enthousiast op het feit dat de griezelserie Stranger Things nog steeds een hommage brengt aan zijn werk. Ze verwijzen namelijk impliciet naar zijn boek Carrie.
Veel van de thrillerverhalen van Stephen King werden succesvol verfilmd en zijn onderdeel geworden van de canon van horrorfilms. Een voorbeeld van zo'n succesverhaal is het verhaal Carrie.

In 1974 bracht King zijn debuut Carrie uit, dat het zo goed deed bij het grote publiek dat twee jaar later een film volgde. De film over de gepeste Carrie White met telekinetische krachten werd een cultklassieker. In 1999 volgde een vervolg en in 2013 een reboot, die het bij lange na niet zo goed deden als de originele film.

De referentie naar het eerdere verhaal
Nu refereert Stranger Things in haar vierde seizoen naar deze klassieker. Aan het begin van het seizoen zien we hoe Eleven veel moeite heeft met haar verhuizing naar Californië. Op school wordt ze, net als Carrie, gepest door haar klasgenoten.

Op een gegeven moment wordt Eleven naar het midden van een rolschaatsbaan geduwd door haar pestkoppen, en wordt er een milkshake over haar hoofd heen gegooid. De scène toont grote overeenkomsten met het einde van Carrie.

Aan het einde van de film uit 1976 wordt namelijk een emmer met varkensbloed over het hoofd van Carrie gegooid en lacht de hele school haar uit. Dit zal uiteindelijk uitlopen in een slachtpartij, maar of Eleven dat ook zal doen"

Reactie van Stephen King
In zijn reactie op de referentie toont King zichzelf een fan van de serie, maar kan het niet laten om ook kritiek te leveren. Waarschijnlijk zullen veel kijkers het met hem eens zijn.

Lees de hele post op Twitter hieronder.

Bron: Screenrant

Lees meer over: stephen king, stranger things, carrie

Populair nieuws