George R.R. Martin schrijft geen aflevering zesde seizoen 'Game of Thrones'

Geen bemoeienis Thrones schrijver met 6e seizoen

Hij concentreert zich op het schrijven van het zesde boek in de reeks.

Jim Pedd, 30 maart 2015 om 18:44

Schrijver en bedenker George R.R. Martin zal geen aflevering schrijven van het zesde seizoen van HBO-serie Game of Thrones. Hij doet dat, om werk aan het zesde boek in de A Song of Ice and Fire-reeks te kunnen afmaken: The Winds of Winter. Eerder al besliste hij dat met betrekking tot het vijfde seizoen, terwijl Martin voor de vier eerdere seizoenen wel afleveringen verzorgde.
”Na er een maand mee gezeten te hebben, heb ik besloten om geen aflevering te schrijven voor seizoen zes van Game of Thrones,” vertelde Martin. ”Het schrijven van een scenario kost me minimaal drie weken, en langer als het niet direct uit de boeken komt. En echt, het zou me meer dan dat kosten omdat ik nooit goed ben geweest in wisselen van medium en dan weer terug gaan. Een aflevering van het zesde seizoen schrijven kost me een maand werk aan Winds, misschien zelfs zes weken. En dat kan ik me niet veroorloven. Met David Benioff, D.B. Weiss en Bryan Cogman aan boord, zit het wel goed met de scenario’s van het zesde seizoen. Ik kan mijn tijd beter steken in Winds.”

De beslissing komt dus niet uit de lucht vallen. Martin staat erom bekend dat hij langzaam werkt en staat onder grote druk om het zesde van de geplande zeven boeken af te maken. Voorlopig is er echter nog genoeg materiaal en kunnen we vanaf 12 april genieten van het vijfde seizoen van Game of Thrones.

Bron: WSJ

Lees meer over: george rr martin, hbo, a song of ice and fire, the winds of winter, Db weiss, davdid benioff, bryan cogman, seizoen 6

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws