search
'Obi-Wan Kenobi'-maker over verbreken canon
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi'-maker over verbreken canon

Obi Wan Kenobi van Disney+ negeert het vastgestelde Star Wars-canon voor een deel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars duikt diep in het leven na Order 66 in de serie Obi-Wan Kenobi. De serie laat zien hoe Ewan McGregor terug is als de geliefde Jedi uit de titel, en vult een gat tussen de films Star Wars: Revenge of the Sith en Star Wars: A New Hope.

De tijdsperiode is breed om te verkennen en heeft tegelijk al geleid tot een aantal problemen met de continuïteit van de franchise, met name als het aankomt op Darth Vader.

Obi-Wan Kenobi
Jarenlang leek het erop dat Obi-Wan en Darth Vader op de Death Star in A New Hope hun eerste confrontatie hadden sinds Anakin zich tot de Dark Side gewend had. In aflevering 3 van Obi-Wan Kenobi verenigen de twee zich een decennium later.

Dat leek een plotgat, maar volgens schrijver Joby Harold kan het gewoon.

"Er zat geen zin in A New Hope die dit uitsloot. Je zou kunnen zeggen dat de zin 'from a certain point of view' van Obi-Wan uit de oorspronkelijke trilogie het herschrijven van geschiedenis is, of dat het een manier is om aan te duiden dat we niet alles weten en er grijze gebieden zijn," begon Herald.

"Er is niets mis met het ontdekken en uitdiepen van het verleden. Het voelt niet alsof we iets geschonden hebben. Eerlijk gezegd hebben we zo goed naar dit soort scènes gekeken dat we niets zomaar doen. Als je de hele Star Wars-franchise niet kent, en nu begint met kijken, dan voelt dit ook als een natuurlijke link tussen de twee trilogieën die er altijd al was."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen