'Stranger Things' seizoen 5 stelt je vast gerust

Netflix gaat het bingemodel voor Stranger Things seizoen 5 niet overboord gooien, echt niet.

Jim Pedd, 9 juni 2022 07:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix-baas Peter Friedlander, die de leiding geeft aan de divisie rond scripted series, laat weten dat Stranger Things seizoen 5 gewoon het bingemodel b volgt.
Een paar weken geleden debuteerde dan eindelijk het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix, na meerdere keren vertraging en tegenslagen als gevolg van de coronapandemie. Netflix brengt het vierde seizoen in twee delen uit en het seizoen blijkt alleen al met het eerste deel een recordbreker.

Stranger Things seizoen 5
Seizoen 4 van Stranger Things speelt zich af in maart 1986 en brengt alle grote personages terug, waaronder Jim Hopper die in een Sovjet-gevangenis zit en de groep uit Hawkins. De gescheiden vrienden nemen het op tegen een nieuwe vijand uit het Upside Down, de Vecna, die voor mysterieuze sterfgevallen zorgt.

Friedland onthulde dat seizoen 5 van Stranger Things gewoon een bingemodel volgt bij de release. De Netflix-baas legt uit dat het bedrijf dat model wil blijven gebruiken, aangezien fans erop zijn gaan vertrouwen bij het begin van Stranger Things.

"Fans van Stranger Things kijken de serie nou eenmaal op deze manier. Dat veranderen zou hen denk ik teleurstellen. Om niet precies te geven wat ze verwachten, namelijk dat het een seizoenservaring is, zou te abrupt zijn."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Matt Duffer, Ross Duffer

Populair nieuws