search
Gary Oldman was bijna deze 'Star Wars'-schurk geweest
Series / Nieuws

Gary Oldman was bijna deze 'Star Wars'-schurk geweest

Bijna was Gary Oldman een schurk van de eerste plank geworden als George Lucas er geen stokje voor had gestoken.

Sirius Zwarts uit Harry Potter, Agent Gordon uit de Nolan-trilogie van Batman, Dracula in Bram Stoker's Dracula... Gary Oldman is een man met vele gezichten. Maar niet zijn gezicht, maar zijn stem had hij bijna geleend aan het Star Wars-universum in de rol van General Grievous!

Jarenlang waren er al geruchten dat Gary Oldman ergens een rolletje zou hebben gehad in een Star Wars-film, maar tot nu toe is nog nooit boven water gekomen welk personage hij dan zou hebben gespeeld en waarom het nooit door is gegaan.

Tijdens de podcast 'Happy Sad Confused' van Josh Horowitz geeft Oldman nu eindelijk antwoord op deze vraag, en dat antwoord is een stuk eerlijker dan je zou verwachten.

Wie was die Grievous ook alweer?
Oldman zei nogal droogjes tijdens de podcast: "Ik deed ooit een voice-over voor 'Star Wars'. Ik weet het niet meer exact, was het General Grievous… Het had uiteindelijk te maken met 'union' en 'non-union' gedoe".

General Grievous was een militair leider van de Confederacy tijdens de Clone Wars in Attack of the Clones en Revenge of the Sith. Uiteindelijk zou hij in een episch gevecht worden verslagen door Obi-Wan Kenobi.

Naar verluidt zou Oldman de stem al hebben ingesproken, maar werd door een twist met de vakbond zijn werk uiteindelijk niet gebruikt. Sprekende over een gemiste kans…

De laatste avonturen van Obi-Wan Kenobi met vele andere vijanden naast General Grievous kan je nu volgen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen