search
'Obi-Wan Kenobi'-schrijver gaat in op fantheorieën
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi'-schrijver gaat in op fantheorieën

Obi-Wan Kenobi-schrijver Joby Harold heeft zich uitgelaten over enkele fantheorieën die op het internet te vinden zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi is in volle gang, wat natuurlijk betekent dat talloze fantheorieën overal op het internet verspreid worden. De schrijver van de serie staat echter paraat om zijn mening erover te geven.

Momenteel hebben we vier afleveringen van Obi-Wan Kenobi gezien. Er verschijnen er nog maar twee voordat het seizoen er alweer op zit. Theorieën over onder andere Reva en de Grand Inquisitor doen de ronde, maar zit er ook waarheid in?

Harold over Obi-Wan Kenobi-theorieën
Wanneer Harold ernaar gevraagd wordt, blijft hij echter vaag. Eén populaire theorie gaat over Reva, de Third Sister. Fans speculeren dat ze een van de younglings is die we in de openingsscène van Obi-Wan Kenobi aflevering 1 zien vluchten tijdens Order 66.

"Daar spreek ik niet over," zegt Harold, "maar wat ik wel kan zeggen is dat ik Reva een fascinerend personage vind. Moses heeft geweldige dingen met haar gedaan."

Een andere theorie gaat over de Grand Inquisitor, die in aflevering 2 van Obi-Wan Kenobi vermoedelijk wordt vermoord door Reva's lightsaber. Star Wars Rebels-fans zullen het erover eens zijn dat dit in conflict komt met canon, aangezien Rebels zich afspeelt na rObi-Wan Kenobi en de Grand Inquisitor in de animatieserie in leven is. Ook hier is Harold vaag over:

"Ik weet dat daar speculatie over is, maar daar kan ik niet meer over zeggen behalve dat Rupert gewoon een koning is in het articuleren van het personage. Ik hou van wat hij met de stem voor een personage dat er fysiek zo intimiderend uitziet. Hij ziet eruit als een tank, maar hij spreekt met zulke lyriek."

Aflevering 4 van Obi-Wan Kenobi staat woensdag 8 juni op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen