Bijna was 'Better Call Saul' gecancelled voor seizoen 6

Bijna was 'Better Call Saul' gecancelled

Better Call Saul moest het bijna doen zonder hoofdrolspeler Bob Odenkirk, dus wat doe je dan?

Jim Pedd, 16 juni 2022 om 09:09

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Better Call Saul is nu druk met zijn zesde seizoen. Nog maar een paar afleveringen en dan is het gedaan. Maar nu zitten we even in de midseason-pauze, waarbij we moeten wachten op de voortzetting van het nieuwe en laatste seizoen.
Echter scheelde het niet veel, of seizoen 6 van Better Call Saul was helemaal gecancelled. Dat had te maken met de situatie van acteur Bob Odenkirk, die de cast aanvoert als Jimmy McGill, a.k.a. Saul Goodman.

Better Call Saul-einde
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter vertelde showrunner Peter Gould dat het niet veel scheelde of Better Call Saul was gecancelled.

"Er is geen backup plan als je hoofdrolspeler een hartaanval krijgt. Dat is onmogelijk om te maken. Het herinnert je eraan dat, hoe belangrijk entertainment ook voelt - en het voelt altijd voor ons als leven en dood terwijl we eraan werken en het gevoel hebben dat we op het punt staan van een crash - maar zo is het niet. Het is entertainment. Als iemand om wie je geeft, voor iedereen omvalt, verandert dat alles. Ons wonder was dat Bob na vijf weken terug kwam. En precies dezelfde man was. Misschien zelfs nog iets genereuzer."

Natuurlijk werd de productie van Better Call Saul stilgelegd, en kregen de cast- en crewleden allemaal toegang tot een hulpverlener.

"Toen we hoorden dat hij terug zou keren, wisten we niet hoe dat zou zijn. Ik was er niet bij toen hij zijn hartaanval had, maar ik was er op de eerste dag dat hij terug keerde. Dat voelde als een emotioneel hoogtepunt."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Better Call Saul, AMC, Bob Odenkirk

Informatie over de serie: Better Call Saul

Populair nieuws