search

Ons nieuws van donderdag 16 juni 2022

Recensie Viaplay-serie 'Billy the Kid'
Recensie

Recensie Viaplay-serie 'Billy the Kid'

Dit suffe familiedrama wordt gered door hoofdrolspeler Tom Blyth, die jongensachtige charme combineert met sluimerend gevaar

Regie: Otto Bathurst, David Frazee, Rachel Leiterman, e.a. | Cast: Tom Blyth (William H. Bonney), Eileen O'Higgins (Kathleen McCarty), Daniel Webber (Jesse Evans), e.a. | Speelduur: 45-54 minuten | Afleveringen: 8 | Jaar:2022

In de acht afleveringen van Billy the Kid draaien om - je raadt het al, de legendarische revolverheld. Of de koelbloedige moordenaar. Het is maar net hoe je het bekijkt. De serie zou hoe dan ook een fantastische, opwindende actiewestern kunnen worden, met cowboys die razendsnel hun revolvers trekken. Michael Hirst, bedenker van de serie, had andere plannen. Billy the Kid moet zich voegen in het populaire genre van het oorsprongsverhaal.

Oftewel, hoe is de legende van Billy the Kid ontstaan? In plaats van enerverende schietpartijen kiest Hirst daarom voor een suf familiedrama, waarin te zien is hoe William H. Bonney zich ontwikkelt tot de beruchte schutter. In de eerste aflevering lijkt hij overigens nog vooral een bijrol te spelen. Er is vooral aandacht voor hoe de familie Bonney naar Amerika emigreert en Williams vader overmand wordt door depressie.

Vanaf aflevering twee, als William gespeeld wordt door Tom Blyth, maken de soapige toestanden plaats voor spanning. Dit komt echt door Blyth, die jongensachtige charme combineert met sluimerend gevaar. Zie de scène waarin hij bijna achteloos een slang doodschiet en daarna zijn gewelddadige stiefvader aankijkt. Blyth heeft geen tekst nodig om duidelijk te maken wie hier de baas is. Zijn stiefvader kan maar beter oppassen en dat weet hij. De angst in zí­jn ogen zegt ook genoeg.

Het is Blyth die Billy the Kid nog van krachtige energie voorziet. Moeiteloos torst hij de afleveringen op zijn schouders en maakt hij van William een menselijk personage dat uit noodzaak de revolver pakt. Een oude kerel uit de eerste aflevering geeft hem de wijze les mee dat hij pas moet richten als hij de revolver gebruikt. Voor William wordt het wapen een instrument van rechtvaardigheid, al blijken daarvan meerdere definities te bestaan in deze ruige wereld.

Daarnaast valt op hoe Billy the Kid is gefilmd. De beelden van de landschappen, dorpen en personages zien eruit alsof de cameralens grondig is opgepoetst. Alles oogt akelig romantisch en gelikt, met al die frisse gezichten en goed verzorgde gebitten. Het zijn beelden die zo op een postkaart zouden passen. Alsof de kijker wordt uitgenodigd een magische wereld te bezoeken. Die stijl slijpt de dreiging weg. Is dit nou echt de omgeving waarin de beruchte Kid opgroeide?

De serie is zeker niet slecht maar ook verre van geweldig. Het had allemaal veel beter gekund, zeker met dit personage. Hirst had er goed aan gedaan te kijken naar de westerns van Sam Peckinpah, met hun vurige karakter en smerige beelden. Als Viaplay op de markt van streamingdiensten mee wil spelen met de grote jongens, zal het toch echt met betere kwaliteit moeten komen.

★★★☆☆

Billy the Kid is the zien bij Viaplay.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max maakt releasedatum 'Pretty Little Liars: Original Sin' bekend
Series / Nieuws

HBO Max maakt releasedatum 'Pretty Little Liars: Original Sin' bekend

HBO Max heeft bekend gemaakt vanaf wanneer het vervolg op 'Pretty Little Liars' te bekijken zal zijn...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de populaire serie Pretty Little Liars! Het vervolg, namelijk Pretty Little Liars: Original Sin is namelijk al snel te streamen!

Voor het vervolg van Pretty Little Liars maken we een uitstap naar het arbeidersstadje Millwood. Deze bevindt zich op slechts enkele kilometers afstand van Rosewood. Het stadje werd zo'n twintig jaar geleden compleet verscheurd door een reeks van tragische gebeurtenissen.

Op vandaag wordt het stadje opgeschrikt door een mysterieuze aanvaller die een groep tienermeiden wil laten boeten voor de geheime zonden die hun ouders 20 jaar geleden hebben begaan. Ook voor hun eigen zonden moeten ze echter boeten...

28 juli
De serie zal niet in één keer toegevoegd worden aan het aanbod van HBO Max. In plaats daarvan zullen er wekelijks nieuwe afleveringen te bekijken zijn. De eerste aflevering? Die verschijnt op 28 juli van dit jaar en dat is nog niet alles...

Op 28 juli worden immers maar liefst in één keer drie afleveringen toegevoegd. Vervolgens zullen er nog twee nieuwe afleveringen worden toegevoegd op 4 en 11 augustus. De laatste drie afleveringen zullen te bekijken zijn vanaf 18 augustus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Spaanse Netflix-serie 'Fanático' krijgt releasedatum
Series / Nieuws

Nieuwe Spaanse Netflix-serie 'Fanático' krijgt releasedatum

De release laat in ieder geval minder lang op zich wachten dan verwacht...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Menig aantal liefhebbers van Spaanse series kijken ongetwijfeld al sterk uit naar de lancering van de gloednieuwe serie Fanático. Wel, dat wachten is nu bijna voorbij!

Fanático vertelt het verhaal van een zanger die komt te overlijden voor de ogen van zijn fans. De reeks werd eerder reeds door Netflix aangekondigd, maar een releasedatum bleef tot vandaag geheim. Daar is nu dus verandering in gekomen.

10 minuten durende afleveringen
Niet alleen het verhaal van deze aankomende Spaanse reeks is bijzonder, dat geldt ook voor de lengte van de afleveringen. Elke aflevering duurt namelijk amper 10 minuten.

Samen laten de afleveringen ons als kijker het verhaal ontdekken van Quimera, het grootste muzikale idool van het Spaanse vasteland. Wanneer hij plots tijdens een concert komt te sterven voor de ogen van zijn fans is de verbazing en het verdriet uiteraard ontzettend groot.

De grootste fan van Quimera, namelijk Lazaro grijpt vervolgens zijn kans om te ontsnappen aan het onzekere leven dat hij leidt en te worden waar hij eigenlijk altijd al van heeft gedroomd, namelijk zijn eigen idool.

De nieuwe Spaanse serie Fanático is te bekijken op Netflix vanaf 29 juli 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' onthult Paul Reiser als The Legend
Series / Nieuws

'The Boys' onthult Paul Reiser als The Legend

The Boys seizoen 3 krijgt er een nieuw personage bij, genaamd The Legend.

The Boys heeft ons een eerste blik gegeven op The Legend, een nieuw personage dat we in de volgende aflevering van de serie gaan zien. Hij wordt gespeeld door Paul Reiser.

Het The Legend-personage kennen echte The Boys-fans uit de comics, waar het personage zijn debuut maakte. Zijn live-action-debuut zit er dus aan te komen, wanneer aflevering vijf van seizoen drie aankomende vrijdag uitkomt.

The Legend in The Boys
The Legend, die door Paul Reiser gespeeld gaat worden, is in de comics de eigenaar van een comicboekwinkel. Daarnaast is hij een levende encyclopedie van alle supes in de wereld. The Legend wordt tevens in de comics neergezet als een "kleine, geile, oude man die sigaren rookt". Het zal ook eens niet in The Boys.

Paul Reiser kennen we ook van Stranger Things seizoen 4, waarin hij Dr. Sam Owens speelt.

De volgende The Boys-aflevering, waarin Reiser te zien is als The Legend, heet "The Last Time to Look on This World of Lies" en verschijnt vrijdag op Amazon Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans 'Better Call Saul' bezorgd na nieuwe promo
Series / Nieuws

Fans 'Better Call Saul' bezorgd na nieuwe promo

Een nieuwe promo heeft Better Call Saul-fans bezorgd gemaakt over het lot van een bepaald personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog een klein maandje en dan is het zover: de laatste afleveringen van Better Call Saul staan dan op Netflix. Onlangs verscheen er een nieuwe promo voor de finale, wat tot gevolg heeft dat fans van de serie bezorgd zijn over een bepaald personage.

De promo gaat over Kim Wexler die de belofte legt van een advocaat van de Verenigde Staten terwijl we naar een kaarsje kijken. Met de gebeurtenissen van de laatste Better Call Saul-aflevering in het achterhoofd, zijn er genoeg redenen voor fans om bezorgd te raken over het lot van Kim.



Fans over Better Call Saul-promo
Met nog zes afleveringen te gaan is een van de grootste vragen hoe het afloopt voor Kim. Overleeft ze Better Call Saul? Zo ja, waar is ze dan in Breaking Bad? Het pad dat Kim momenteel met Saul beloopt is een vrij duister pad, dat na de twist van de meest recente aflevering alleen nog maar heftiger is geworden.

Dit is wat de fans over de teaser te zeggen hebben:













Het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul telt nog zes afleveringen, waarvan de eerste 11 juli op Netflix verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' lanceert een seksshop
Series / Nieuws

'The Boys' lanceert een seksshop

Prime Video verlegt doodleuk weer eens de grenzen met de serie The Boys!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys heeft met zijn meest machtige superhelden, The Seven, een nieuwe horror op de wereld losgelaten: door Supes geïnspireerde seksspeeltjes.

Prime Video's The Boys heeft een online 'storefront' gelanceerd die Supe Porn heet. Fans van de serie kunnen browsen door de persoonlijke adviezen van The Seven voor een leuke tijd in de slaapkamer.

The Boys-humor
Uiteraard gaat de website gepaard met het logo van de farmaceut die als vijand dient: Vought International. En zien we heel wat seksspeeltjes die moeten doen denken aan de originele leden van de Seven.

Elk item bevat foto's van de producten die ze in alle glorie laten zien, evenals omschrijvingen die vol zitten met seks en grapjes over superhelden. Alle weblinks verwijzen door naar Prime Video en zijn social media accounts, dus je kan niks kopen.

De seksspeeltjes van The Boys debuteerden in de vierde aflevering van de serie: Glorious Five Year Plan. Maffiabaas Little Nina bracht de Boys naar Rusland op zoek naar het wapen dat Soldier Boy dodde, waarbij Kimiko een bruut gevecht aan moest gaan met enkel Seven-dildo's als wapen.

Seks speelt een grote rol in The Boys seizoen 3. We zagen namelijk ook hoe Termite de plasbuis van zijn partner binnen kroop, moest niezen en daardoor enorm groeide en de onderste helft van zijn partner volledig uit elkaar liet spatten. Een moment dat ook voor veel kritiek zorgde van kijkers.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensies 'The Umbrella Academy' seizoen 3: Kijken of skippen?
Series / Featured

Recensies 'The Umbrella Academy' seizoen 3: Kijken of skippen?

Blijft The Umbrella Academy een topserie, ook met dit derde seizoen of zit men zonder stoom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog maar even en dan gaat The Umbrella Academy weer verder. Sterker nog: we hoeven slechts tot 22 juni te wachten en dan is het zover. Intussen staan de eerste recensies al live en ziet het er goed uit.

The Umbrella Academy lijkt met zijn derde seizoen zijn zwakste seizoen tot nu toe te hebben, maar is volgens critici nog altijd goed en erg onderhoudend om naar te kijken.

De recensies
We duiken in de recensies van The Umbrella Academy seizoen 3:

Polygon: "Hoeveel je dit seizoen kan waarderen, hangt af van of je van verhalen houdt die draaien om mensen die lijden omdat ze keer op keer de verkeerde keuzes maken, zelfs als ze voor het punt van uitroeien staan."

Collider: "Seizoen 3 brengt de serie uiteindelijk terug naar dezelfde setting als zijn eerste seizoen, maar weet toch een frisse invalshoek te vinden om te voorkomen dat het zich allemaal herhaalt. Seizoen 3 mixt de duisterheid van seizoen 1 met het rappe tempo, bizarre oorsprong en het hart van seizoen 2."

CNET: "Hoewel het halverwege helemaal mis gaat, barst seizoen 3 van The Umbrella Academy nog altijd met alles dat het zo'n winnend superhelden-gekkenhuis maakt. Onder de vele rivaliserende superheldenseries, staat deze nog altijd fier overeind."

DigitalSpy: "In hoeverre je van dit seizoen kan genieten hangt toch af van het vermogen om voorbij het gevoel van bekendheid te kijken, dat ligt onder de meeste afleveringen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna was 'Better Call Saul' gecancelled voor seizoen 6
Series / Nieuws

Bijna was 'Better Call Saul' gecancelled voor seizoen 6

Better Call Saul moest het bijna doen zonder hoofdrolspeler Bob Odenkirk, dus wat doe je dan?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Better Call Saul is nu druk met zijn zesde seizoen. Nog maar een paar afleveringen en dan is het gedaan. Maar nu zitten we even in de midseason-pauze, waarbij we moeten wachten op de voortzetting van het nieuwe en laatste seizoen.

Echter scheelde het niet veel, of seizoen 6 van Better Call Saul was helemaal gecancelled. Dat had te maken met de situatie van acteur Bob Odenkirk, die de cast aanvoert als Jimmy McGill, a.k.a. Saul Goodman.

Better Call Saul-einde
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter vertelde showrunner Peter Gould dat het niet veel scheelde of Better Call Saul was gecancelled.

"Er is geen backup plan als je hoofdrolspeler een hartaanval krijgt. Dat is onmogelijk om te maken. Het herinnert je eraan dat, hoe belangrijk entertainment ook voelt - en het voelt altijd voor ons als leven en dood terwijl we eraan werken en het gevoel hebben dat we op het punt staan van een crash - maar zo is het niet. Het is entertainment. Als iemand om wie je geeft, voor iedereen omvalt, verandert dat alles. Ons wonder was dat Bob na vijf weken terug kwam. En precies dezelfde man was. Misschien zelfs nog iets genereuzer."

Natuurlijk werd de productie van Better Call Saul stilgelegd, en kregen de cast- en crewleden allemaal toegang tot een hulpverlener.

"Toen we hoorden dat hij terug zou keren, wisten we niet hoe dat zou zijn. Ik was er niet bij toen hij zijn hartaanval had, maar ik was er op de eerste dag dat hij terug keerde. Dat voelde als een emotioneel hoogtepunt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe serie scoort zeldzaam goed bij critici
Series / Nieuws

Deze nieuwe serie scoort zeldzaam goed bij critici

Dark Winds van AMC scoort heel erg goed onder critici als we de recensies bekijken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe dramaserie Dark Winds van AMC debuteerde op 12 juni. De nieuwe thriller wint zowel critici als het publiek voor zich! En hoe.

De serie scoort op Rotten Tomatoes op dit moment 100 procent bij critici en 93 procent bij het publiek. Allebei een indrukwekkende score! Het eerste seizoen krijgt de volgende consensus:

"Zahn McClarnon is geweldig als agent in Dark Winds, een solide procedural die veel van zijn textuur haalt uit een ondergerepresenteerde cultuur."

Waar gaat Dark Winds over?
Dark Winds van AMC krijgt in totaal zes afleveringen en speelt zich af in de jaren zeventig.

De setting is een afgelegen outpost van de Navajo Nation. Dark Winds volgt twee agenten, Joe Leaphorn en Jim Chee, die dealen met een reeks ogenschijnlijk ongerelateerde misdrijven. En ze moeten dealen met het trauma van hun verledens, terwijl ze zoeken naar aanwijzingen.

De hoofdrollen zijn voor Zahn McClarnon (Joe Leaphorn) en Jim Chee (Kiowa Gordon). De serie Dark Winds wordt gemaakt door Graham Roland en geregisseerd door Chris Eyre en Sanford Bookstaver.

Dark Winds is overigens gebaseerd op de boekenreeks Leaphorn & Chee van Tony Hillerman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' gaat richting wel heel bizar moment
Series / Nieuws

'The Boys' gaat richting wel heel bizar moment

Homelander gaat voor het einde zorgen van de wereld in The Boys als we dit zo horen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys is pas net halverwege zijn derde seizoen. Maar nu al heeft Prime Video een vierde reeks afleveringen besteld.

Wat Eric Kripke en zijn schrijvers dan ook bedenken voor het nieuwe seizoen, fans kunnen nog veel spektakel verwachten dit derde seizoen. De voornaamste vijand, Antony Starrs Homelander, begint net helemaal uit elkaar te vallen en dat lijkt slechts het begin.

The Boys en problematiek
"Je kan de meta-mythologie van de serie beschouwen als in essentie het langzaamaan compleet doordraaien van Homelander," aldus Kripke.

"Dus de schrijvers weten, en Antony is daar ook een belangrijk onderdeel van, dat als deze serie ooit zijn climax bereikt, deze kerel volledig sociopaat wordt en gestopt moet worden voor een of andere apocalyptische gebeurtenis."

Wat dat wordt moeten we nog zien. Maar Kripke zegt dat er nu al daarnaar gekeken wordt. "Dus dan komt de vraag, wat je doet als schrijver om te voorkomen dat hij zover gaat. Wie is hij als persoon, dat hij nu al niet gewoon de wereld verwoest? Wat zijn de dingen die hij nodig heeft? En dat halen we langzaamaan weg, beetje voor beetje."

The Boys brengt nog 4 afleveringen op Prime Video, voordat de serie weer even van de buis verdwijnt tot de lancering van zijn vierde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor 'Hustle'-fans komt seizoen 2 van deze basketbalserie goed uit!
Series / Nieuws

Voor 'Hustle'-fans komt seizoen 2 van deze basketbalserie goed uit!

De serie volgt de tegenslagen van een jonge basketbalspeler, geïnspireerd door het leven van Kevin Durant.

De Apple TV Plus-serie Swagger kan rekenen op een nieuw seizoen! De serie komt uit de handen van het productiemaatschappij, dat Kevin Durant zelf heeft opgericht, en is semi-autobiografisch voor de profbasketballer.

Het eerste seizoen van de basketbalserie kwam in oktober 2021 online en bestond uit tien afleveringen. Het verhaal gaat over de jeugdige basketbalspeler Jace Carson (Isaiah Hill), die een rijzende ster is binnen de Amerikaanse jeugdbasketbalcompetitie.

Om zijn droom te verwezenlijken zal Jace een trainingsprogramma volgen, geleid door Ike (O'Shea Jackson Jr.). De twee vormen een hechte band, en Ike laat zien hoe Jace zijn ideaal waar kan maken om op een dag in de NBA te spelen. Klinkt eigenlijk wel een beetje als Hustle, nietwaar?

Het nieuwe seizoen
Recentelijk zette 35Ventures, de productiemaatschappij van Durant, het onderstaande Instagram-bericht online, waarin de verlenging van de serie aangekondigd werd.

Bekijk op instagram

Een synopsis of een releasedatum is helaas nog niet gecommuniceerd, maar de opnames zijn gelukkig al wel begonnen! Als je het eerste seizoen op Apple TV+ nog niet hebt gezien en wel benieuwd bent geworden, kan je hieronder de trailer van seizoen 1 vinden!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt 'Squid Game' werkelijkheid door realityserie met prijs van 4 miljoen dollar?
Series / Nieuws

Wordt 'Squid Game' werkelijkheid door realityserie met prijs van 4 miljoen dollar?

456 participanten, heel veel enge spelletjes en een échte hoofdprijs van 4 miljoen dollar. Meld jij je aan?

's Werelds grootste serie wordt 's werelds grootste realityserie. Netflix gaat proberen het bizarre succes van Squid Game te evenaren en komt met de realityserie Squid Game: The Challenge. Iedereen mag meedoen en kans maken op meer dan 4 miljoen dollar! Maar wat de deelnemers te wachten staat, kan enkel de serie zelf voorspellen…

De Zuid-Koreaanse hitserie Squid Game kwam uit in 2021 en werd een wereldwijde sensatie. Meer dan 142 miljoen huishoudens keken naar de kinderlijke maar sadistische spelletjes in de serie. Zal deze realityserie dat aantal kunnen evenaren?

Op 14 juni bracht Netflix via Twitter het nieuws naar buiten met een trailer. Daarin wordt iedereen uitgenodigd om zich aan te melden en de pot te winnen. Het klinkt als een zoveelste spelshow, maar met de naam van Squid Game erop geplakt wordt het misschien een stuk akeliger dan we op de Nederlandse televisie gewend zijn.

Bekijk de trailer hieronder.

Kan jij ook deelnemen?
Ja, ook Nederlanders krijgen de kans om de wereld van Squid Game te betreden en een kans te maken op het prijzengeld. Op de site wordt vermeld dat iedereen mag meedoen, die een woordje Engels spreekt. Ook benadrukken de makers expliciet dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf zal komen, in tegenstelling tot de deelnemers in de serie.

Aanmelden kan via deze link. Durf jij het aan?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' brengt mogelijk geliefd personage terug
Series / Nieuws

'The Flash' brengt mogelijk geliefd personage terug

The Flash gaat richting het einde, mogelijk met de nieuwe Green Arrow!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Flash-showrunner Eric Wallace hoopt de nieuwe Green Arrow terug te brengen voor seizoen 9 van de serie. Dat na haar meest recente Arrowverse-verschijning.

De boel komt langzaamaan bij elkaar, nu The Flash seizoen 8 richting de laatste drie afleveringen gaat en de seizoensfinale later deze maand te zien is. Iris West-Allen is tijdziek en dat is een van de weinig overgebleven mysteries van dit verhaal. Sommige schokkende vijanden zijn terug en nu zet The Flash een groots negende seizoen dat in 2023 te zien moet zijn op.

The Flash en Green Arrow
Toen The Flash seizoen 8 debuteerde eind 2021, opende het met een heel nieuw verhaal, namelijk het vijfdelige Armageddon. Dat was geen traditionele crossover, maar er wel een die verschillende helden uit het Arrowverse meebracht.

Een daarvan was Katherine McNamara, die haar rol van de nieuwe Green Arrow opnieuw speelde, Mia Queen-Smoak, bijna een jaar nadat haar spin-off Green Arrow and the Canaries niet opgepikt werd voor een eerste seizoen.

De nieuwe Emerald Archer keerde dus terug, waarmee het mogelijk is dat ze nog vaker terugkeert.

Eric Wallace, showrunner van The Flash, vertelt: "Nee, ze keert dit jaar niet meer terug. Maar ik hoop haar wel later in seizoen 9 te zien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.