search
Schrijver 'Percy Jackson' moet nog veel leren op set van de nieuwe serie
Series / Nieuws

Schrijver 'Percy Jackson' moet nog veel leren op set van de nieuwe serie

Schrijver Rick Riordan, verantwoordelijk voor de wereldbekende boeken, deelt zijn gedachten over meedraaien op een set.

De schrijver Rick Riordan, die de boeken van 'Percy Jackson' schreef, moet nog even wennen op de filmset. Hij werkt mee aan de nieuwe serie, die over de jonge helden wordt opgenomen, en deelt zijn ervaringen van de eerste weken op de set van de Disney Plus-serie als schrijver en producent.

De schrijver vertelt in een blogpost op zijn website hoe het eraan toe gaat op de set. Hij schrijft: "Wij zijn nu zeven dagen bezig met het schieten van 'Percy Jackson'. Ik ben nog druk met het leren hoe het maken van een televisieserie werkt. Een leger aan mensen is nodig om iets op te leveren dat zo complex is, dus ik ben blij dat er hier voldoende professionals rondlopen."

Verder geeft Riordan een inkijkje in de alledaagse processen van werken op de set voor zijn vrouw Becky en hem als uitvoerende producten. Via deze link kan je de hele blogpost doornemen.

De nieuwe serie van het fantasyverhaal
Na het uitkomen van Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief in 2010 en het vervolg Percy Jackson: Sea of Monsters in 2013 leek het afgelopen voor de fantasyreeks, ondanks dat veel van de boeken uit de originele serie nog niet verfilmd waren. Nu doet men met een serie een tweede poging.

De synopsis luidt: "'Percy Jackson and the Olympians' vertelt het verhaal van de twaalfjarige demigod Percy Jackson, die net zijn nieuwe krachten leert kennen wanneer Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschicht. Met de hulp van zijn vrienden moet Percy een reis aanvangen om de schicht te vinden en orde te herstellen op de berg Olympus".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen