search

Ons nieuws van vrijdag 17 juni 2022

Feest op Netflix met nieuwe series!
Series / Streaming-diensten

Feest op Netflix met nieuwe series!

Deze week had Netflix weer een hele rits nieuwe series online gezet.

Elke vrijdag duiken we in het nieuwe aanbod van Netflix. Deze week is natuurlijk niet anders. We zetten de nieuwe toevoegingen aan 's werelds grootste streamingdienst op een rij.

Riverdale (S06E17): Slaughter Con komt eraan. Maar zal VZM komen opdagen voor een moordenaarsconventie? Betty worstelt met haar gevoelens terwijl de groep klaarstaat met zang en dans.

Charlie in de Stickerstad: Charlie bedenkt leuke verhaaltjes met behulp van verschillende vormen en hij heeft jouw hulp nodig! Ga mee op deze avonturen voor kinderen en ontdek de wereld om je heen.

Beck (seizoen 8): In dit Zweedse misdaaddrama onderzoekt Martin Beck, een norse rechercheur van middelbare leeftijd, moorden tijdens sociale spanningen in het hedendaagse Stockholm.

DeadEnd: Paranormal Park (1 seizoen): Twee tieners en een pratende mopshond gaan de strijd aan met demonen in een spookachtig pretpark. Misschien redden ze de wereld wel van een bovennatuurlijke apocalyps.

Karma's World Music Videos (2 seizoenen): Welkom in Karma's muzikale wereld waar zij meester is van haar microfoon, en haar krullen. Vermaak je met een funky playlist vol rijm en rap en de power van positiviteit.

Kärlek & Anarki (2 seizoenen): Een getrouwde consulente en een jonge IT'er beginnen een flirterig spel dat de maatschappelijke normen tart en hen aanspoort om hun levens flink onder de loep te nemen.

Maldivas: Een jonge vrouw wil een mysterie onderzoeken en verhuist naar een luxueus flatgebouw waar ze in contact komt met de excentrieke − en verdachte − bewoners.

Iron Chef: Quest for an Iron Legend: Iron Chef is terug! In deze kookwedstrijd op topniveau strijden culinaire sterren met elkaar voor een plek in een epische finale en om de titel Iron Legend.

God's Favorite Idiot: De lieve Clark lijkt niet het type dat God zou kiezen om het kwaad te bevechten. Hij moet zijn vrienden om hulp vragen om het woord te verspreiden en de wereld te redden.

Love & Anarchy (seizoen 2): Een getrouwde consulente en een jonge IT'er beginnen een flirterig spel dat de maatschappelijke normen tart en hen aanspoort om hun levens flink onder de loep te nemen.

The War Next-door (seizoen 2): Wanneer twee totaal verschillende gezinnen naast elkaar komen te wonen in een chique buurt, starten de matriarchen een ware oorlog met onbedoelde consequenties.

She (seizoen 2): Een undercovermissie om een drugsbende te ontmaskeren wordt de weg naar emancipatie voor een verlegen agente wanneer zij de kracht van haar seksualiteit ontdekt.

You Don't Know Me: Als uit al het bewijsmateriaal zijn schuld blijkt, vertelt een man die terechtstaat voor moord, in zijn slotpleidooi over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige Darth Vader-scène in nieuwe 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Heftige Darth Vader-scène in nieuwe 'Star Wars'-serie

Zo zagen we het Star Wars icoon nog niet eerder in Obi-Wan Kenobi.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Volgende week verschijnt alweer de laatste aflevering van het vermoedelijk eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi op Disney+. Vermoedelijk zien we in die aflevering een flinke confrontatie tussen de titelheld en zijn aartsvijand Darth Vader.

In de eerste vijf afleveringen zagen we de Sith al een paar keer voorbij komen en in de vijfde aflevering liet hij zijn krijgen te zien. Let op: hieronder SPOILERS!

Brute krachten Darth Vader
Online wordt er uitgebreid gereageerd op de krachten die Darth Vader laat zien in de prequelserie.

In de serie zien we dat Darth Vader probeert te voorkomen dat Obi-Wan en de rebellen Jabiim te ontvluchten. Vader gebruikt de Force om een ruimteschip uit de lucht te trekken en terug naar de oppervlakte van de planeet te zetten.

Vervolgens scheurt hij een gat in de zijkant van het schip, maar realiseert zich dat hij bedrogen is als een schip met onze helden aan boord wegvliegt en erin slaagt te ontsnappen. Check de beelden hieronder en de serie op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote scifi-serie van HBO krijgt brute trailer
Series / Trailer

Grote scifi-serie van HBO krijgt brute trailer

Westworld keert inclusief James Marsden op 26 juni terug op HBO Max.

HBO heeft de tweede trailer voor het vierde seizoen van zijn scifi-mysterieserie Westworld online gezet. De serie keert eind juni terug op de streamer. Kijk hieronder de brute en spectaculaire beelden.

De nieuwe reeks afleveringen komt meer dan twee jaar na de première van het derde seizoen van de serie. De opnames van het nieuwe seizoen hebben flink te lijden gehad onder de gevolgen van de coronamaatregelen.

Grote namen terug, inclusief James Marsden
Evan Rachel Wood, Ed Harris, Thandwie Newton, Aaron Paul, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Angela Sarafyan en Jeffrey Wright zijn allemaal terug voor seizoen vier, samen met James Marsden die seizoen drie niet te zien was.

Westworld is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton en Jonathan Nolan en Lisa Joy zijn de bedenkers van de HBO-serie. Vanaf 26 juni start seizoen vier op de streamer. Hieronder de complete trailer.



Uiteraard kun je de eerste drie seizoenen gewoon op HBO Max kijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende spin-off 'Game of Thrones' geeft vervolg aan seizoen 8
Series / Nieuws

Volgende spin-off 'Game of Thrones' geeft vervolg aan seizoen 8

Jon Snow / Aegon Targaryen van Kit Harington keert waarschijnlijk terug met een nieuw avontuur.

Later dit jaar verschijnt op HBO Max de nieuwe Game of Thrones-serie House of the Dragon. Maar de streamer heeft nog veel meer GoT-series in de maak. Nu wordt duidelijk dat er ook wordt gewerkt aan een serie over Jon Snow.

Acteur Kit Harington zal de rol opnieuw moeten gaan spelen mocht een serie doorgaan. Harington kreeg twee Emmy-nominaties voor zijn vertolking van het beroemde personage dat ontdekte dat zijn echte naam Aegon Targaryen is, een potentiële erfgenaam van de IJzeren Troon.

Op naar het noorden?
In de finale van de serie werd hij verbannen uit Westeros en reisde hij met de Wildlings naar het noorden van de muur om zijn oude leven achter te laten. De nieuwe serie kan mogelijk ook andere overlevende personages uit het Thrones-universum laten terugkeren.

Harington verscheen vorig jaar in de Marvel Studios-film Eternals en was betrokken bij meerdere toneelproducties.

Maar eerst dus Game of Thrones: House of the Dragon, die al is opgenomen en op 21 augustus zal debuteren op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie doet dit compleet anders dan de films
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie doet dit compleet anders dan de films

The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft een duidelijke rol voor mensen met een biculturele achtergrond.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Lenny Henry zal de rol van de Harfoot Sadoc Burrows spelen in de aankomende serie The Lord of the Rings: The Rings of Power van Prime Video.

Henry belooft in een interview over The Lord of the Rings: The Rings of Power dat mensen van kleur "centraal zullen staan in deze fantasyserie". Henry sprak over de kracht van representatie en vertelde iets over de achtergrond van zijn personage.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
"Als je het niet kan zien, kan je het niet zijn," vertelde Henry. "Eindelijk zullen kinderen in deze serie zien dat mensen van kleur ook een centrale plek hebben in een fantasyserie. We zijn heel zichtbaar in deze wereld en dat vind ik enorm opwindend."

Henry's Harfoot-personage behoort tot een nomadische stam, beweegt mee met het weer en de vruchtbaarheid van voedselgronden. "We hebben grote karavanen op houten wielen en zijn heel goed in het verbergen van dingen, omdat mensen veel groter dan ons zijn en vaak voor problemen zorgen."

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.

We volgen in de serie meerdere verhalen van verschillende personages. Het geheel wordt een verhaal van 50 uur, verspreid over vijf seizoenen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mayans MC' komt met originele 'Sons of Anarchy'-ster
Series / Nieuws

'Mayans MC' komt met originele 'Sons of Anarchy'-ster

Sons of Anarchy en Mayans MC zijn steeds meer expliciet aan elkaar verbonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tegen de tijd dat Sons of Anarchy tot een einde kwam, waren er nog maar een paar castleden over van de serie. Daardoor waren de mogelijkheden voor crossovers met Mayans M.C. ook redelijk teruggedrongen.

Chibs, nu de SAMCRO-baas en Happy, waren al meermaals te zien, maar fans zaten tegelijk echt te wachten op de terugkeer van Tig. Tig werd gespeeld door Kim Coates en was een van de fanfavoriete personages. Dat hij ook nog leefde aan het einde van Sons of Anarchy maakt dat fans hoopten hem in Mayans M.C. te zien.

Mayans M.C.
Tijdens de finale van het vierde seizoen van Mayans M.C. kwam dat moment dan eindelijk. Coates was weer als Tig te zien in een paar momenten, met Emilio Rivera's Marcus ALvarez.

Die twee personages deelden een band in Sons of Anarchy en hun wederzijdse respect leidde tot deze terugkeer.

Details zullen we niet al te veel geven, maar Tig kreeg eindelijk de kans om ook echt terug te keren in de spotlight. Coates bevestigde trouwens eerder al terug te zullen keren voor Mayans M.C..

De oorlog tussen de Sons of Anarchy en Mayans MC is een van de centrale punten in seizoen 4.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Halo' seizoen 2 gaat niet zoveel kritiek krijgen
Series / Nieuws

'Halo' seizoen 2 gaat niet zoveel kritiek krijgen

Pablo Schreiber keert terug in het tweede seizoen van de Halo-serie van Showtime en Paramount+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uitvoerend producent Kiki Wolfkill van Halo vertelt dat het creatieve team van de serie luistert naar feedback van de fans, in voorbereiding op het tweede seizoen.

Halo werd al in 2013 aangekondigd. Toen was Steven Spielberg aan het project verbonden. Halo kwam er echter niet en het duurde tot dit jaar voordat we hem konden zien. De Halo-serie is geïnspireerd door de populaire videogames, en volgt de Spartan John-177, a.k.a. Master Chief in de 26ste eeuwse oorlog tegen de Covenant.

Halo-serie
Buiten die korte synopsis, wijkt de Halo-serie behoorlijk af van de games en wat vastgesteld is als de Silver Timeline in de franchise. Fans waren daar behoorlijk kritisch op, omdat ze het verhaal te generiek vonden en niet helemaal blij waren met de afwijkingen van de franchise.

Wolfkill sprak met GamesRadar en vertelde dat de serie zeker de kritieken meeweegt voor het tweede seizoen.

"We krijgen nog altijd feedback," zei ze. "Ik vind het heel interessant om te zien of de personages blijven hangen of niet. Filosofisch gezien kijken we absoluut naar de feedback op elke aflevering, goed en slecht. En we willen die dingen meenemen naar het tweede seizoen, zoals we tijdens de productie van het eerste seizoen ook leerden."

Kortom: Halo gaat fans echt zoveel mogelijk tegemoet proberen te komen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer gangster-serie 'Tulsa King' met Sylvester Stallone
Series / Nieuws

Eerste trailer gangster-serie 'Tulsa King' met Sylvester Stallone

De nieuwe serie is afkomstig uit de koker van Yellowstone-bedenker Taylor Sheridan.

Paramount+ heeft de eerste teaser-trailer onthuld van Tulsa King, een gangster-serie met Sylvester Stallone van Taylor Sheridan, de bedenker van Yellowstone.

Stallone speelt de rol van Dwight Manfredi, een hoofd van de New Yorkse maffia die na 25 jaar uit de gevangenis komt en wordt 'bedankt' met een verhuizing naar Oklahoma, waar hij een nieuwe criminele organisatie moet opzetten.

Manfredi heeft geen enkel connectie op zijn nieuwe locatie, maar moet op de een of andere manier toch de basis zien te leggen voor een aftakking van zijn New Yorkse maffia-familie.

Naast Stallone zien we in Tulsa King ook acteurs als Andrea Savage, Martin Starr, Max Casella, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza, Jay Will, A.C. Peterson en Garrett Hedlund.

Terence Winter doet dienst als showrunner en scenarist van de serie. Hij is daarnaast uitvoerend producent, wat ook geldt voor Sheridan, Stallone, David C. Glasser, Ron Burkle, Bob Yari, David Hutkin, Allen Coulter en Braden Aftergood.

De eerste twee afleveringen van Tulsa King worden op 13 november 2022 beschikbaar gesteld. Daarna volgt wekelijks een nieuwe aflevering.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry'

In de serie gaan we zien hoe Pennywise the Clown in de jaren '60 het dorpje Derry terroriseerde.

Goed nieuws voor fans van Pennywise the Clown! Scenarist Shelley Meals heeft namelijk onthuld dat de zogenaamde schrijverskamer voor HBO Max-serie Welcome to Derry officieel is geopend.

Dit betekent concreet dat de schrijvers van de serie nu aan de slag gaan met het vormgeven van het verhaal van de serie, dat dient als een prequel op de twee IT-films van Warner Bros. die de afgelopen jaren verschenen.

Pennywise: Origins
Naar verwachting gaan we in de serie de oorsprong zien van Pennywise, maar ook het begin van de vloek die om de 27 jaar het dorpje in de Amerikaanse staat Maine teistert. Een groot deel van de serie zal naar verwachting afspelen in de jaren '60.

Andy Muschietti, regisseur van de twee films, produceert de serie samen met zijn vrouw Barbara en Jason Fuchs. De drie ontwikkelden daarnaast samen het verhaal, dat door Fuchs in scriptvorm wordt gegoten.

Het is nog onbekend wanneer Welcome to Derry te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor nieuwe 'Power Rangers'-serie van Netflix
Series / Nieuws

Goed nieuws voor nieuwe 'Power Rangers'-serie van Netflix

Op dit moment worden er meerdere tv- en filmprojecten rond de franchise ontwikkeld.

Hasbro en eOne hebben onthuld wie aan het hoofd komt te staan van het nieuwe Power Rangers tv-universum.

Deadline onthulde dat Jenny Klein (The Thing About Pam) een twee-jarige deal heeft getekend om tv-content te ontwikkelen van Entertainment One. Onderdeel daarvan is dat hij als showrunner zal fungeren van de nieuwe Power Rangers-serie die gemaakt wordt voor Netflix.

Go, go, Power Rangers!
Klein zal samenwerken met de eerder ingehuurde Jonathan Entwistle om het universum vorm te geven. Entwistle zou ook werken aan een nieuwe film over de Rangers.

Jenny Klein was medebedenker van The Thing About Pam en tevens showrunner en uitvoerend producent van dat project, dat gold als de meest succesvolle nieuwe NBC-serie van het afgelopen jaar. Ze werkte daarnaast mee aan series als Daisy Jones and The Six, The Witcher, Sacred Lies, Marvel's Cloak and Dagger, Jessica Jones, en Supernatural.

Het is nog onbekend wanneer de nieuwe Power Rangers-serie moet verschijnen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice dacht lesbienne te spelen
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice dacht lesbienne te spelen

Maisie Williams dacht dat Arya Stark een lesbienne was, maar dat lijkt niet zo te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Maisie Williams dacht lange tijd dat haar Game of Thrones-personage, Arya Stark, lesbienne was.

Game of Thrones werd lange tijd gezien als een van de beste televisieseries die er maar zijn. Hij liep gedurende acht seizoenen, tussen 2011 en 2019. En won maar liefst 59 Emmy's, waarbij het laatste seizoen 32 nominaties scoorde. Als gevolg daarvan was Game of Thrones seizoen 8 het meest genomineerde televisieseizoen ooit.

Game of Thrones
Arya is de dochter van Ned Stark en zijn echtgenote Catelyn en een van de vijf kinderen. Zij was een fanfavoriet personage door haar houding en krachtige ontwikkeling van haar personage. Helemaal aan het eind was ze niet meer het kleine rebelse meisje, maar gewoon een brute en badass krijger geworden.

Arya was een van de weinige personages die geen liefde kreeg, tot het einde toen ze een korte romance had met Gendry Baratheon.

Tijdens een interview met Teen Vogue gaf Williams toe dat ze had aangenomen dat Arya lesbienne was.

"De eerste keer dat Arya mij verraste, was waarschijnlijk in het laatste seizoen, toen ze haar kleren uitdeed en naar bed ging met Gendry. Ik had gedacht dat Arya queer was, weet je? Dus ja, dat was wel een verrassing."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog veel meer 'Avatar: The Last Airbender' op komst
Series / Nieuws

Nog veel meer 'Avatar: The Last Airbender' op komst

Avatar: The Last Airbender krijgt een enorme franchise als het aan Avatar Studios en Paramount ligt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Avatar: The Last Airbender is klaar voor een comeback. Het team van Avatar Studios werkt hard om die droom te vervullen.

Paramount verzamelde al een groot team om de franchise enorm uit te breiden in de vormen die we kennen van de franchise, namelijk animatieseries. Ook wordt er gewerkt aan animatiefilms in de franchise. Sterker nog: nu is bekend dat er maar liefst drie films aan zitten te komen.

Avatar: The Last Airbender
In een persbericht maakte Paramount bekend wat er zoal aan zit te komen in de Avatar: The Last Airbender-franchise.

Ramsey Naito, baas van Animation & Development bij de bedrijven Paramount Animation en Nickelodeon Animation, vertelde:

"Nu de originele bedenkers, Mike en Bryan, het Avatar-universum met ons uitbreiden, houden we het binnen de familie. Lauren brengt hetzelfde soort expertise en prachtige werk met haar mee, zoals ze deed bij de oorspronkelijke serie en dat zal ze nu dus ook bij de bioscoopfilm doen."

Het is nog niet bekend waar de eerste Avatar: The Last Airbender-film om moet gaan draaien. Wel hebben we de belofte van de makers, waaruit blijkt dat alle nieuwe toevoegingen "de rijke, grote en grotendeels onverkende geschiedenis en toekomst van de Avatar-wereld" gaan uitdiepen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijver 'Percy Jackson' moet nog veel leren op set van de nieuwe serie
Series / Nieuws

Schrijver 'Percy Jackson' moet nog veel leren op set van de nieuwe serie

Schrijver Rick Riordan, verantwoordelijk voor de wereldbekende boeken, deelt zijn gedachten over meedraaien op een set.

De schrijver Rick Riordan, die de boeken van 'Percy Jackson' schreef, moet nog even wennen op de filmset. Hij werkt mee aan de nieuwe serie, die over de jonge helden wordt opgenomen, en deelt zijn ervaringen van de eerste weken op de set van de Disney Plus-serie als schrijver en producent.

De schrijver vertelt in een blogpost op zijn website hoe het eraan toe gaat op de set. Hij schrijft: "Wij zijn nu zeven dagen bezig met het schieten van 'Percy Jackson'. Ik ben nog druk met het leren hoe het maken van een televisieserie werkt. Een leger aan mensen is nodig om iets op te leveren dat zo complex is, dus ik ben blij dat er hier voldoende professionals rondlopen."

Verder geeft Riordan een inkijkje in de alledaagse processen van werken op de set voor zijn vrouw Becky en hem als uitvoerende producten. Via deze link kan je de hele blogpost doornemen.

De nieuwe serie van het fantasyverhaal
Na het uitkomen van Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief in 2010 en het vervolg Percy Jackson: Sea of Monsters in 2013 leek het afgelopen voor de fantasyreeks, ondanks dat veel van de boeken uit de originele serie nog niet verfilmd waren. Nu doet men met een serie een tweede poging.

De synopsis luidt: "'Percy Jackson and the Olympians' vertelt het verhaal van de twaalfjarige demigod Percy Jackson, die net zijn nieuwe krachten leert kennen wanneer Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschicht. Met de hulp van zijn vrienden moet Percy een reis aanvangen om de schicht te vinden en orde te herstellen op de berg Olympus".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Northman'-ster duikt detectiverol in voor nieuwe serie 'The Whites'
Series / Nieuws

'The Northman'-ster duikt detectiverol in voor nieuwe serie 'The Whites'

De acteur krijgt een hoofdrol, waarbij hij alles moet geven om een moordenaar uit zijn verleden te arresteren.

Ethan Hawke heeft getekend voor de hoofdrol in de nieuwe serie The Whites op Showtime. De acteur, die zojuist heeft geschitterd op het grote doek voor The Northman, zal een detective spelen, die achter een ontsnapte schim uit zijn verleden aangaat.

Ethan Hawke heeft een mooi CV als het over acteren, regisseren en schrijven gaat. Hij brak door met zijn rol in Dead Poets Society en werd tweemaal genomineerd voor een Academy Award. Dit gebeurde in 2002 voor beste bijrol in Training Day en in 2015 binnen dezelfde categorie voor Boyhood.

Ook schreef hij twee boeken en regisseerde hij ook meerdere films. Zijn eigen boek 'The Hottest State' heeft hij dan ook zelf verfilmd.

Nieuwe serie, nieuwe Ethan
Nu zal Hawke de rol van detective mogen gaan waarmaken. De synopsis van de nieuwe serie luidt als volgt: "Billy Graves (Hwake) was ooit een rijzende ster binnen zijn departement en voormalig lid van een gerespecteerde groep agenten, genaamd 'Wild Geese'. Nu verlaat hij NY Homicide en sluit hij zich aan bij de enigszins saaie Nightwatch Division… Maar zijn verleden blijft aan hem trekken als een schijnbaar simpele moordzaak een oude bekende terugbrengt, die zijn loopbaan, vriendschappen en familie bedreigt."

Met Hawke aan boord belooft het een spannende serie te gaan worden. Helaas moeten we voor meer details nog even wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Productie voor prequel 'IT' trapt af met griezelige stunt
Series / Nieuws

Productie voor prequel 'IT' trapt af met griezelige stunt

De serie 'Welcome to Derry' zal de origine van Pennywise de Clown bloot gaan leggen.

Ja, het komt er echt aan: een eigen serie voor 's werelds engste clown. De eerste bijeenkomst van de writer's room voor Welcome to Derry is achter de rug, en dat was een waar feestje. Maar wel een stukje minder vrolijk dan verwacht…

In de serie zal naar verluidt meer worden ingegaan op het stadje Derry, Maine, waar de originele film It zich afspeelt. Ook zal het plaatsvinden in de tijd voordat de vriendengroep uit de film, genaamd The Losers' Club, elkaar leren kennen. Dan blijft er maar één wezen over om te leren kennen, en dat is Pennywise…

De originele horrorklassieker It kwam uit in 1990. Geïnspireerd door het gelijknamige boek van thrillerschrijver Stephen King wist de film de hele wereld de stuipen op het lijf te jagen. In 2017 volgde een succesvolle remake, wat vervolgens weer leidde tot een sequel. En dan is het nu tijd voor de prequel, die de origine van de clown zal blootleggen.

Een niet zo gezellig feestje
De writer's room voor de aankomende serie is net bijeengekomen om de fundamenten voor de serie te gaan leggen, en dat moest natuurlijk gevierd worden. Schrijfster "‹"‹Shelley Meals deelt op Twitter dat het ook gevierd werd met de iconische rode ballonnen van de clown, die niemand liever zou willen tegenkomen.

Stephen King was helaas niet aanwezig, en heeft ook aangegeven niet meer betrokken te zijn met It of verhalen over personages uit het originele verhaal.

Wanneer we de serie mogen verwachten is voor nu nog even een mysterie, maar met zo'n aftrap belooft het de originele films eer aan te gaan doen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.