'Lord of the Rings'-serie onthult mythische wezens

'Lord of the Rings'-serie onthult mythische wezens

The Lord of the Rings: The Rings of Power onthult zijn Ents, pratende bomen.

Jim Pedd, 22 juni 2022 om 09:41

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Een vrij aparte promo-video voor The Lord of the Rings: The Rings of Power onthult de herders van de bomen van Midden-Aarde: Ents.
In tegenstelling tot de andere promo's voor de Prime Video-serie, speelt deze video zich af in onze wereld. We zien een ongemakkelijk jong kereltje die ineens de boeken van J.R.R. Tolkien ontdekt en gepassioneerd fan wordt. Hij gaat naar een speciale screening van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power in wat lijkt op de cosplay van een elf. Maar ergens halverwege stelt het knulletje zich voor dat de boom buiten zijn klaslokaal een Ent wordt, waarmee de hint is dat het oeroude ras in The Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnt.

Enten van Tolkien
Schrijver J.R.R. Tolkien schreef dat de Ents behoren tot de oudste rassen van Midden-Aarde. Ze zijn gemaakt door Yavanna, de Aratar die verantwoordelijk was voor het fruit en andere plantleven. Ents moesten de bossen van de wereld beschermen tegen de dwergen en de uitbreiding van hun mijnen.

In de boeken leidt de Ent Treebeard een hele groep in een aanval op Isengard, samen met de Hobbits Merry en Pippin. Dat nadat Saruman de bossen in de omgeving omhakte.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is sinds november 2017 in de maak.

Bron: CB

Lees meer over: The Lord of the Rings The Rings of Power, The Lord of the Rings, LOTR, Prime Video, Amazon

Populair nieuws