'Lord of the Rings'-serie maakt dit heel bijzonder

'Lord of the Rings'-serie maakt dit heel bijzonder

The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt nog best complex qua talen.

Door onze nieuwsredactie, 18 juni 2022 09:25

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Lord of the Rings: The Rings of Power komt in september naar Prime Video. We krijgen dan verschillende van de mythische volkeren te zien die Tolkiens Midden-Aarde bevolkten.
In een interview vertelde Leith McPherson, de talencoach van The Lord of the Rings: The Rings of Power, over hoe het aangevlogen werd bij de verschillende talen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-talen
The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt de talen Quenya en Sindarin terug, die van de Elfen in de Tweede Era waren. De goddelijke spraak van de elfen werd bewust ontworpen als een goddelijke, die van de Orcs juist als scherp verschil.

Quenya is volgens McPherson bewust lyrisch en mooi, de taal van de Orcs is ontworpen als "belediging naar de luisteraar. Het moet vreselijk voelen om te spreken en te horen. Het is hard, vol rauwe en ruwe klanken. Alle talen zijn een fysieke handeling voor de luisteraars. De elfentaal is een mooie ervaring, Orcs is verschrikkelijk."

De taal van de dwergen is ook heel bewust vormgegeven. "Deze volkeren zijn verbonden aan de Aarde, aan steen om specifiek te zijn. Het roept hun erg solide aanwezigheid op. Het is mooi, maar heeft een rauwe kwaliteit, een gevoel van gewicht."

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.
Bron: WGTC

Lees meer over: The Lord of the Rings The Rings of Power, The Lord of the Rings, LOTR, Prime Video

Populair nieuws