Snapt 'Obi-Wan Kenobi' zijn eigen publiek wel?

Snapt 'Obi-Wan Kenobi' eigen publiek wel?

De gemixte ontvangst van de serie komt mogelijk doordat het publiek verkeerd is ingeschat.

Mitchell van Vuren, 23 juni 2022 10:37

De serie Obi-Wan Kenobi is zojuist afgerond en mag terugkijken op een flinke mediahype. Over het algemeen is men lyrisch over de terugkeer van Ewan McGregor en Hayden Christensen, maar er is ook voldoende kritiek op de vorm en het verhaal. Heeft Star Wars een forse inschattingsfout gemaakt tijdens het inschatten van haar publiek?
Op het internet zijn de meningen verdeeld over de kwaliteit van de serie. De terugkeer van Darth Vader was voor vele fans een meer dan gegronde reden om de serie van begin tot einde te kijken, maar verder waren er zeker nog kritiekpunten.

Zo waren meerdere mensen niet te spreken over de kwaliteit van de visuele effecten, de korte lengte van de afleveringen en de voorspelbare verhaalstructuur. Ook is de discussie losgebrand of het nieuwe verhaal wel goed aansluit op de eerdere gebeurtenissen uit Star Wars: A New Hope.

Reddit weet het antwoord wel
Een fan op Reddit geeft een raak antwoord op de vraag waarom Obi-Wan Kenobi een beetje wringt als serie. De fan vraagt: “Waarom zouden mensen, die niets weten over ‘Star Wars’ plots een serie gaan kijken over een personage, waar ze niets over weten? Ik kan het me niet voorstellen dat Kenobi deze mensen zou aantrekken”.


De serie zou dus de verkeerde doelgroep aan proberen te trekken. De primaire doelgroep lijkt een nieuwe groep aan kijkers te zijn, terwijl voornamelijk hardcore fans op de serie zitten te wachten. De vraag is überhaupt of de naam Obi-Wan Kenobi ook voor nieuwe fans zo onbekend is, aangezien hij in de drie succesvolle prequel-films een bijzonder grote rol speelde.

Na deze gemixte receptie is vraag is ook of er een tweede seizoen zal gaan komen. Men hoopt van wel, maar uiteindelijk zal Disney de knoop moeten doorhakken of ze hun ‘nieuwe doelgroep’ op Disney+ voldoende hebben kunnen enthousiasmeren.

Voor het geval je dat nog niet gedaan hebt, kan het volledige eerste seizoen worden gekeken bij Disney+.

Bron: We Got This Covered

Lees meer over: obi wan kenobi, star wars, ewan mcgregor, disney plus

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws