search

Ons nieuws van donderdag 23 juni 2022

Recensie Disney+-serie 'Love, Victor' seizoen 3
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Love, Victor' seizoen 3

De introductie van nieuwe personages leidt tot minder diepgang in een teleurstellend laatste seizoen.

Regie: Jason Ensler, Natalie Leite, Steven Canals, e.a. | Cast: Michael Cimino (Victor Salazar), Rachel Hilson (Mia Brooks), Anthony Turpel (Felix Weston), Bebe Wood (Lake Meriwether), George Sear (Benji Campbell), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 24-33 minuten | Jaar: 2022

Waar het eerste seizoen van Love, Victor echt een introductie van de personages was, dook het tweede seizoen meer de diepte in. Helaas weet dit derde en laatste seizoen het niveau niet vast te houden en werkt het te snel toe naar een einde dat alle kijkers tevreden wil stellen over wie met wie eindigt. Hierdoor boet de serie in aan diepgang en vervreemdt zij de kijkers van de personages.

De draad wordt opgepakt bij de cliffhanger. Victor kiest met wie hij verder wil: Rahim of Benji. Maar vanwege hobbels in de relatie blijft het de vraag of Victor inderdaad zal eindigen met deze persoon. Victor komt namelijk ook een nieuwe jongen tegen, Nick. Deze verhaallijn is geforceerd en geeft weinig ruimte voor diepgang. Nick lijkt dan ook vooral de rol van 'eye candy' te vervullen. Omdat er verder veel gebeurt, is de verliefdheid die Victor voelt niet erg geloofwaardig en is het voor de kijker lastig enige betrokkenheid te voelen bij deze nieuwe relatie.

Een van de redenen waarom het zo misgaat in dit derde seizoen is de introductie van dergelijke nieuwe personages. Met slechts acht afleveringen van een halfuur is het niet mogelijk om deze goed uit te werken naast alle ontwikkelingen van de al bestaande cast, maar ze snoepen wel schermtijd af van bijvoorbeeld Rahim en Felix, de personages van wie de kijker vorig seizoen juist enorm is gaan houden.

Wanneer je een lijst maakt van alle problematiek die aan bod komt, is deze vrij overweldigend. Alcoholmisbruik en -verslaving, een depressieve ouder, conservatieve religieuze familieleden, gecompliceerde relaties met ouders, langeafstandsrelaties, de eerste keer seks; en zo kan er nog wel een heel rijtje aan onderwerpen toegevoegd worden. Het is niet gek dat sommige van deze elementen ergens halverwege de serie vergeten worden.

Het grootste deel van de tijd lijkt de serie dan ook uit het oog te verliezen waar het om draait: de personages. Waar de herkenbaarheid en warme personages in de film Love, Simon vooropstonden, zijn dat in de serie Love, Victor de problemen. En omdat de makers blijven stapelen en willen laten weten dat ze oog hebben voor verschillende achtergronden van de personages, wordt het soms simplistisch en moralistisch.

Een voorbeeld hiervan is wanneer Victor erachter komt dat Rahim vanwege zijn flamboyante kledingkeuze veel vaker tegen hatelijke opmerkingen van vreemden aanloopt. Wanneer Rahim en Victor samen in een restaurant zitten, is het Rahim die door een tweetal jongens beledigd wordt. Rahim weet ze op hun plaats te zetten en Victor is onder de indruk. Vervolgens wordt netjes een dialoog ingepast waarin Rahim uitlegt dat hij hier al zijn hele leven mee geconfronteerd wordt en dus zijn weerwoord wel klaar heeft. Victor heeft daarmee een levensles gehad en de kijker ook. Subtiel kan dat niet genoemd worden.

Love, Victor maakt het zichzelf nog moeilijker doordat iedereen uiteindelijk zijn of haar happy end moet krijgen. Na een belangrijke speech van Victor realiseren personages zich ineens wat ze moeten doen en verdwijnen alle problemen in een oogwenk. Daarmee gaat de serie de meer complexe problematiek verder uit de weg en dat is jammer, zeker omdat deze eerder wel het gevoel gaf in ieder geval een discussie te willen starten over bijvoorbeeld de obstakels die een langeafstandsrelatie met zich mee zou kunnen brengen.

Hoewel het laatste seizoen een oprechte poging lijkt om de fans te geven wat ze willen en ook belangrijke thema's aan te kaarten, is het uiteindelijk allemaal veel te veel. Zowel oude als nieuwe personages krijgen niet de tijd die ze verdienen. De eindes zijn de personages gegund, maar de weg ernaartoe zorgt voor een bitterzoet gevoel.

★★☆☆☆

Love, Victor is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Juli wordt een topmaand op Netflix boordevol series
Series / Featured

Juli wordt een topmaand op Netflix boordevol series

Netflix voegt heel wat nieuwe series toe in de maand juli, we zetten het voor je op een rij.

Elke maand blikken we vooruit op de komende releases op de grootste streamingdiensten. Vandaag hebben we een preview van Netflix voor juli! Met als grootste toevoeging vermoedelijk het tweede deel van Stranger Things 4. Maar daarmee begint de maand!

VANAF 1 JULI
Stranger Things 4: Volume 2: Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

VANAF 2 JULI
My Liberation Notes: Drie broers en zussen zijn de dagelijkse monotonie van hun nietszeggende volwassen levens moe en gaan op zoek naar meer voldoening en vrijheid.

VANAF 6 JULI
Control Z (seizoen 3): Als een hacker de geheimen van leerlingen begint bloot te geven aan de hele school, werkt de sociaal geïsoleerde maar oplettende Sofí­a eraan om hem/haar te ontmaskeren.

King of Stonks: Een overambitieus financieel meesterbrein probeert wanhopig naam te maken en door te liegen en bedriegen van zijn niet zo authentieke start-up een succes te maken.

VANAF 8 JULI
Boo, Bitch: Twee oudere hartsvriendinnen doen een laatste poging om gezien te worden. Maar als een van hen een geest wordt, moet ze haar best mogelijke leven leiden - nu ze nog kan.

Capitani (seizoen 2): In een Luxemburgs dorpje waar iedereen geheimen voor elkaar heeft, onderzoekt de norse politie-inspecteur Luc Capitani de verdachte dood van een vijftienjarig meisje.

How To Build a Sex Room: In deze pittige realityserie bedenkt ontwerpster Melanie Rose erotische renovaties voor koppels, van een geheime rock-'n-roll-kerker tot een stomend hete spa.

The Longest Night: Gewapende mannen omsingelen een tbs-kliniek en blokkeren alle communicatie. Hun doel: seriemoordenaar Simón Lago gevangennemen. Zes afleveringen. Eén nacht.

VANAF 13 JULI
Big Timber (seizoen 2): Een nuchtere houthakker en zijn loyale team nemen het op tegen de elementen en lastig materieel om waardevol hout te kunnen kappen en transporteren op Vancouver Island.

Hurts Like Hell: Van illegaal gokken tot matchfixing: ontdek de louche onderwereld van het ooit zo gerespecteerde thaiboksen in dit op ware gebeurtenissen gebaseerde drama.

Extraordinary Attorney Woo: De briljante advocaat Woo Young-woo pakt uitdagingen aan in de rechtszaal en daarbuiten als nieuweling bij een topadvocatenkantoor en als vrouw met autisme.

Sintonia (seizoen 3): Drie tieners uit dezelfde favela van São Paulo jagen hun dromen na en blijven vrienden, in een wereld vol muziek, drugs en religie.

VANAF 14 JULI
Resident Evil: Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.

VANAF 15 JULI
Country Queen: Een event planner uit Nairobi keert na tien jaar terug naar haar dorp, waar ze haar verleden confronteert.

Farzar: Prins Fichael woont in een mensenkolonie in een buitenaardse wereld en wil de planeet bevrijden van het kwaad. Dan ontdekt hij dat zijn vader de grootste schurk is.

Mom, Don't Do That!: Een 60-jarige moeder besluit na het overlijden van haar man een nieuwe liefde te zoeken, tot vreugde en irritatie van haar twee dochters. Gebaseerd op een waar verhaal.

Remarriage & Desires: Een gescheiden vrouw gebruikt een exclusief relatiebemiddelingsbureau dat alleen voor de puissant rijken werkt om wraak te nemen op de sluwe minnares van haar ex-man.

Alba: Alba wordt wakker op een strand na een verkrachting die ze zich niet herinnert. En dan ontdekt ze dat haar verkrachters vrienden zijn van haar lief.

VANAF 20 JULI
Virgin River (seizoen 4): Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.

Bad Exorcist (seizoen 2): Geen demon is veilig, want hij is terug met nieuwe inventieve, obscene en dodelijke daden: Bogdan Boner, die zichzelf exorcisme heeft geleerd en kan worden ingehuurd.

VANAF 22 JULI
Blown Away (seizoen 3): Tien meesterglasblazers halen in deze proeven alles uit de kast om kans te maken op 60.000 dollar aan prijzengeld en de kampioenstitel.

VANAF 23 JULI
Alchemy of Souls: Een machtige tovenares in het lichaam van een blinde vrouw ontmoet een man uit een prestigieuze familie, die haar hulp nodig heeft om zijn lot te veranderen.

VANAF 26 JULI
DI4RIES

VANAF 27 JULI
Dream Home Makeover (seizoen 3): Echte gezinnen zoeken naar het perfecte huis dat bij hun eigen unieke stijl past. Shea en Syd McGee van Studio McGee maken hun dromen waar.

Car Masters: Rust to Riches (seizoen 4): Het team van Gotham Garage renoveert een bonte verzameling auto's en trucks die ze steeds inruilen om uiteindelijk een prachtauto te bouwen en voor veel geld te verkopen.

Rebelde (seizoen 2): Wanneer op Elite Way School een nieuw schooljaar begint, bedreigt een bekende vijand, het geheime genootschap de Loge, de muzikale hoop van eerstejaarsleerlingen.

VANAF 28 JULI
Another Self

Keep Breathing

VANAF 29 JULI
Fanático

Uncoupled: Een makelaar in New York is stomverbaasd als zijn vaste vriend hem verlaat. Nu zal hij opnieuw moeten beginnen en als veertiger weer moeten gaan daten.

Rebel Cheer Squad: A Get Even Series
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Superman & Lois'-showrunner over Arrowverse-connectie
Series / Nieuws

'Superman & Lois'-showrunner over Arrowverse-connectie

Superman & Lois-showrunner Todd helbing legt de connectie van de serie met het Arrowverse uit.

Fans van Superman & Lois maken zich geregeld zorgen over het zo goed als ontbreken van een connectie tussen Superman & Lois en de rest van het Arrowverse. Maar geen zorgen, een uitleg zit eraan te komen.

Dat zegt Superman & Lois-showrunner Todd Helbing tenminste. Tot nu toe heeft de serie zo goed als altijd gedaan alsof het verhaal zich in een ander universum afspeelt, mede dankzij het kennelijk ontbreken van andere superhelden.

Superman & Lois en het Arrowverse
Maar een uitleg zit er nu eindelijk aan te komen. Er staan ons nog maar twee afleveringen te wachten in het tweede seizoen van Superman & Lois, waarin duidelijkheid wordt gegeven. Door wie? General Lane, zegt Helbing.

"General Lane noemt een paar dingen waarop je gaat reageren, 'wacht, wat?' En dan geeft hij een speech die erg duidelijk is. Je leert alles van hem. General Lane heeft het meest inspirerende opa/vadermoment dat hij tot nu toe heeft gehad in de serie."

De laatste Superman & Lois-aflevering van seizoen 2 staat volgende week dinsdag online.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-acteur over zijn toekomst in de serie
Series / Nieuws

'Stranger Things'-acteur over zijn toekomst in de serie

Gaan we Stranger Things-acteur Joseph Quinn nog vaker terugzien in de serie na afloop van seizoen 4?

Volgende week zien we de laatste twee afleveringen van Stranger Things seizoen 4, maar zijn het ook de laatste afleveringen van acteur Joseph Quinn? De acteur geeft niet veel weg, maar hoopt wel terug te keren.

Quinns personage, Eddie Munson, wist maar nipt het Upside Down te ontsnappen aan het einde van de mid-season finale van seizoen 4. Nu hopen fans dat hij de rest van het seizoen veilig doorkomt, maar bovenal willen ze hem ook graag terugzien voor seizoen 5!

Quinn over Stranger Things-toekomst
Quinn hoopt zelf sowieso terug te keren voor Stranger Things seizoen 5. In een recent gesprek met The Guardian zei hij het volgende: "Ik zou erg boos worden als ze me niet terugbrengen. Ik zou het graag doen, als ze me willen hebben."

Hoewel er nog maar twee aflevering van Stranger Things seizoen 4 op de planning staan, staan deze nog garant voor genoeg content. De totale looptijd is ongeveer vier uur namelijk.

Stranger Things seizoen 4 aflevering 9 en 10 staan 1 juli op Netflix. Even geleden bevestigde Netflix al dat Stranger Things seizoen 5 definitief het laatste seizoen wordt, hoewel nog niet duidelijk is wanneer we deze finale kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Snapt 'Obi-Wan Kenobi' zijn eigen publiek wel?
Series / Nieuws

Snapt 'Obi-Wan Kenobi' zijn eigen publiek wel?

De gemixte ontvangst van de serie komt mogelijk doordat het publiek verkeerd is ingeschat.

De serie Obi-Wan Kenobi is zojuist afgerond en mag terugkijken op een flinke mediahype. Over het algemeen is men lyrisch over de terugkeer van Ewan McGregor en Hayden Christensen, maar er is ook voldoende kritiek op de vorm en het verhaal. Heeft Star Wars een forse inschattingsfout gemaakt tijdens het inschatten van haar publiek?

Op het internet zijn de meningen verdeeld over de kwaliteit van de serie. De terugkeer van Darth Vader was voor vele fans een meer dan gegronde reden om de serie van begin tot einde te kijken, maar verder waren er zeker nog kritiekpunten.

Zo waren meerdere mensen niet te spreken over de kwaliteit van de visuele effecten, de korte lengte van de afleveringen en de voorspelbare verhaalstructuur. Ook is de discussie losgebrand of het nieuwe verhaal wel goed aansluit op de eerdere gebeurtenissen uit Star Wars: A New Hope.

Reddit weet het antwoord wel
Een fan op Reddit geeft een raak antwoord op de vraag waarom Obi-Wan Kenobi een beetje wringt als serie. De fan vraagt: "Waarom zouden mensen, die niets weten over 'Star Wars' plots een serie gaan kijken over een personage, waar ze niets over weten? Ik kan het me niet voorstellen dat Kenobi deze mensen zou aantrekken".



De serie zou dus de verkeerde doelgroep aan proberen te trekken. De primaire doelgroep lijkt een nieuwe groep aan kijkers te zijn, terwijl voornamelijk hardcore fans op de serie zitten te wachten. De vraag is überhaupt of de naam Obi-Wan Kenobi ook voor nieuwe fans zo onbekend is, aangezien hij in de drie succesvolle prequel-films een bijzonder grote rol speelde.

Na deze gemixte receptie is vraag is ook of er een tweede seizoen zal gaan komen. Men hoopt van wel, maar uiteindelijk zal Disney de knoop moeten doorhakken of ze hun 'nieuwe doelgroep' op Disney+ voldoende hebben kunnen enthousiasmeren.

Voor het geval je dat nog niet gedaan hebt, kan het volledige eerste seizoen worden gekeken bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer belooft emotioneel einde voor finale 'The Flash' seizoen 8
Series / Trailer

Nieuwe trailer belooft emotioneel einde voor finale 'The Flash' seizoen 8

Het einde van het achtste seizoen van 'The Flash' belooft nog spannend te gaan worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The CW heeft de laatste trailer uitgebracht voor de seizoensfinale van The Flash. Het einde van het achtste seizoen staat om de hoek, en de trailer laat zien dat het nog spannend gaat worden op het einde.

Zoals de trailer toont moet het team nog een hoop rouw verwerken na de gebeurtenissen van de vorige aflevering, maar ze gaan duidelijk niet bij de pakken neerzitten en 'the Negative Forces' laten winnen.

Volgens de synopsis zal in de laatste aflevering "The Flash nog druk bezig zijn met verwerken wat er is gebeurd, maar staat de rest van het team achter hem. In de serie zien we ook Jesse L. Martin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Danielle Nicolet, Kayla Compton en Brandon McKnight. Marcus Stokes regisseert de aflevering, die geschreven is door Eric Wallace".

De laatste aflevering
Met deze aflevering komt het seizoen dan op zijn einde. Een negende seizoen staat volgens de geruchten nog op de planning, maar die zal mogelijk ook het laatste seizoen worden. Op 8 juli zal de seizoensfinale worden uitgezonden door The CW.

Bekijk de trailer van de laatste aflevering hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk nu seizoen 3 van deze topserie op Netflix
Series / Nieuws

Kijk nu seizoen 3 van deze topserie op Netflix

En we hebben een sneak peek van seizoen drie van The Umbrella Academy.

Sinds gisteren staat het derde seizoen van de succesvolle serie The Umbrella Academy op Netflix. De nodige fans zullen de tien nieuwe afleveringen ondertussen al gebingewatched hebben. Zo niet? Dan kun je misschien onderstaande sneak peek nog even meepakken voordat je start.

De serie startte in 2019 op Netflix en is gebaseerd op een comic van Dark Horse Comics, schrijver Gerard Way en tekenaar Gabriel Bá. De serie wist tot op heden zes Emmy-nominaties binnen te slepen, vooral op het technische vlak.

Gave sneak peek van The Umbrella Academy
Met de tekst Welcome to The Sparrow Academy op YouTube wordt onderstaande sneak peek voor het derde seizoen ingeluid. De langere inleiding van het seizoen is als volgt:

"Terug op de Academie botsen de Umbrellas met een nieuwe ploeg Hargreeves-broers en zussen terwijl een mysterieuze kracht de stad begint te verwoesten."

Zin in het derde seizoen? Sinds gisteren kun je de tien nieuwe afleveringen dus kijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorme draak loert op nieuwe poster 'House of the Dragon'
Series / Posters

Enorme draak loert op nieuwe poster 'House of the Dragon'

Binnenkort start het eerste seizoen van de prequelserie van Game of Thrones.

HBO heeft de nieuwe poster vrijgegeven van de langverwachte serie Games of Thrones: House of the Dragon die eind augustus in première gaat op HBO Max. Check deze hieronder.

House of the Dragon is gebaseerd op 'Fire & Blood' van schrijver George R.R. Martin. De serie is een prequel en speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen.

Poster met Emma D'Arcy en draak
Hieronder zie je het nieuwe affiche waarop we actrice Emma D'Arcy (Mothering Sunday) zien als haar personage Princess Rhaenyra Targaryen. Op de achtergrond zien we een enorme draak. Niet geheel gek gezien de titel van de serie.

Andere belangrijke rollen komen van bekendere namen als Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans.

Vanaf 22 augustus is het tiendelige eerste seizoen te volgen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.