search
'The Walking Dead'-bedenker over oorsprong zombievirus
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-bedenker over oorsprong zombievirus

Robert Kirkman zal nooit onthullen waar de zombies vandaan komen in The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is de meest gestelde vraag rond The Walking Dead: wat veroorzaakte de zombieplaag? Bijna 20 jaar zijn verstreken sinds Rick Grimes wakker werd in een post-apocalyptische wereld.

Maker en bedenker Robert Kirkman rondde de comics af zonder antwoorden over wat de ziekte veroorzaakt. AMC verkent met de serie The Walking Dead nu mogelijke geneesmiddelen en oorzaken voor het virus. In de serie The Walking Dead: World Beyond is de hint duidelijk dat de mensheid zelf het virus gemaakt heeft.

The Walking Dead
In de nieuwe toevoeging aan The Cutting Room Floor komt Kirkman met nieuwe verklaringen rond de oorsprong van de zombieplaag.

"Ik was nooit heel geïnteresseerd in wat de zombieuitbraak veroorzaakt had," aldus Kirkman. "Die mening is denk ik goed opgeschreven. De korte versie is: elke gedetailleerde uitleg zou de comics te ver richting sci-fi duwen. Ik denk dat het beter is om er maar niet te veel op in te gaan. Zo blijft het verhaal ook echt een beetje geaard."

"Dat gezegd hebbende, waren er veel fans die wilden dat ik het zou verkennen. En daar stond ik niet boven." Zo bekeek het personage Alice de ondoden om te achterhalen wat er aan de hand was. Maar ook zij kreeg geen definitief antwoord.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen