Tegenvallende cijfers dwingen Netflix tot ontslagen

Tegenvallende cijfers dwingen Netflix tot ontslag

Netflix ontslaat 300 van zijn medewerkers in een tweede ontslagronde dit jaar.

Jim Pedd, 25 juni 2022 om 08:00

Netflix ontslaat 300 werknemers in zijn tweede ontslaggolf van dit jaar. Variety meldt dat er in meerdere lagen van het bedrijf ontslagen vallen, maar dat de meeste werknemers die hun baan zien vervallen in de Verenigde Staten werken.
Eerder dit jaar ontsloeg Netflix al 150 werknemers. Dat doordat bleek dat de groei van het bedrijf tegenviel en men forse klappen kreeg als het aankomt op de aandelenprijs. Daardoor nam de waarde van Netflix met miljarden af in slechts enkele dagen tijd.

Een horde voor Netflix
Co-chiefs Ted Sarandos en Reed Hastings hebben een memo naar medewerkers gestuurd in een poging het bedrijf richting kalmere wateren te laten varen.

Netflix belooft zelf dat het blijft investeren, maar "deze aanpassingen moest maken om meer in lijn te komen met onze langzamere omzetsgroei. We zijn enorm dankbaar voor alles wat ze hebben gedaan voor Netflix en werken hard om hen te ondersteunen bij deze moeilijke transitie."

De twee CEO's schrijven dat Netflix van plan is terug te keren naar de normale gang van zaken. "De komende achttien maanden verwachten we daarom zo'n 1.500 nieuwe werknemers aan te trekken, zodat we op 11.500 werknemers uitkomen."

Maar de groei van het aantal personeelsleden moet meer in lijn zijn met de groei van de omzet.

Bron: ComicBook

Lees meer over: Netflix, ontslagen

Populair nieuws