search

Ons nieuws van zaterdag 25 juni 2022

Epische scifi-serie van 'Game of Thrones'-bedenkers krijgt nieuwe acteurs
Series / Nieuws

Epische scifi-serie van 'Game of Thrones'-bedenkers krijgt nieuwe acteurs

Als we de geruchten moeten geloven, belooft het scifi-epos de grootste Netflix-serie ooit te worden.

Jonathan Pryce (Slow Horses), Rosalind Chao (Star Trek: Deep Space Nine), Ben Schnetzer (Y: The Last Man) en de 10-jarige nieuwkomer Eve Ridley (Peppa Pig) zijn de nieuwste toevoegingen aan de cast van Netflix-serie The Three-Body Problem).

De serie is gebaseerd op de gelijknamige scifi-trilogie van de Chinese auteur Liu Cixin. In de serie gaan we zien hoe de mensheid ontdekt dat we niet alleen zijn in het universum en zich voorbereidt op de aankomst van een buitenaardse macht over een paar honderd jaar.

Een enorme cast
De eerder genoemde acteurs zijn te zien naast de eerder aangekondigde Jovan Adepo, Eiza Gonzalez, Benedict Wong, Marlo Kelly, Jess Hong, Alex Sharp, Sea Shimooka, Saamer Usmani en Zine Tseng.

David Benioff en Dan Weiss, de voormalige scenaristen/producenten van Game of Thrones doen dienst als showrunners. Ze doen dit samen met co-bedenker, scenarist en uitvoerend producent Alexander Woo (True Blood, The Terror: Infamy).

Onder de lange lijst producenten bevinden zich ook namen als regisseur Rian Johnson en actrice Rosamund Pike. Ook Brad Pitts Plan B Entertainment is van de partij. De voor een Oscar genomineerde Derek Tsang (Better Days) regisseert meerder afleveringen van The Three-Body Problem).



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gossip Girl' komt met onheilspellende verrassing
Series / Nieuws

'Gossip Girl' komt met onheilspellende verrassing

Georgina Sparks uit de originele reeks keert terug, de rol van Michelle Trachtenberg.

De serie Gossip Girl van HBO Max staat op het punt om terug te komen voor een tweede seizoen. En het lijkt erop dat de serie een origineel castlid meebrengt. Deze week debuteerden op de officiële sociale media-accounts van de serie een eerste teaser voor seizoen 2.

De teaser mondt uit in de onthulling dat Georgina Sparks, gespeeld door Michelle Trachtenberg, terugkomt voor het nieuwe seizoen.

Georgina Sparks terug in seizoen 2 van Gossip Girl
De teaser werd gepost met het onheilspellende bijschrift: "Er is maar één vonk nodig om een vuur te starten... En ik heb het gevoel dat deze stad op het punt staat te branden."

Showrunner Joshua Safran bevestigde het nieuws in een tweet en verklaarde: "De aap is uit de mouw - dank Jezus!"

Gossip Girl was van 2007 tot en met 2012 te zien en keerde in juli 2021 terug met een vervolgseizoen. Actrice Kristen Bell is de verteller in het vervolg.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 dikke aanraders (series) op Netflix om direct te kijken
Series / Nieuws

3 dikke aanraders (series) op Netflix om direct te kijken

Sterke series die je nu op Netflix kunt kijken, en die goed bekeken worden.

Heb je nog tips nodig voor goede series op Netflix? Dan zijn onderstaande uiteenlopende uitstekende series mogelijk iets voor jou.

The Lincoln Lawyer | Kijk nu | 1 seizoen
Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière - en zijn bekende Lincoln - weer op als hij een moordzaak aanneemt. Met onder meer Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton, Angus Sampson, Jazz Raycole en Christopher Gorham. Deze serie debuteerde recent op Netflix.



Peaky Blinders | Kijk nu | 6 seizoenen
Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Recent werd het zesde en laatste seizoen online gezet. Met namen als Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Paul Anderson, Iddo Goldberg, Annabelle Wallis en Tom Hardy.



Dark | Bing nu! | 3 seizoenen
Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties. Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Maja Schöne, Karoline Eichhorn, Sebastian Rudolph, Anatole Taubman hebben de belangrijkste rollen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenker 'Game of Thrones' over spin-off met Jon Snow
Series / Nieuws

Bedenker 'Game of Thrones' over spin-off met Jon Snow

Ook de werktitel van de spin-off is bekend en die is simpelweg Snow.

Binnenkort verschijnt House of the Dragon op HBO Max, een prequelserie die zich 200 jaar voor Game of Thrones afspeelt. Mogelijk krijgen we spoedig ook een vervolgserie te zien over Jon Snow van acteur Kit Harrington. George R.R. Martin heeft zin in die serie.

"Ja, het was Kit Harrington die ons op het idee bracht," onthulde de maker van Game of Thrones. "Ik kan je de namen van de schrijvers en showrunners niet vertellen, aangezien die nog niet zijn vrijgegeven om te vertellen, maar Kit heeft ze ook binnengebracht."

"Het is zijn eigen team, en ze zijn geweldig," sloot Martin af in zijn meest recente blogpost.

Vervolg op einde van seizoen 8
In het laatste seizoen van Game of Thrones leerde Jon Snow zijn ware identiteit. Hij is namelijk Aegon Targaryan, de ware erfgenaam van de Iron Throne. Na het vermoorden van Daenarys (Emilia Clarke), om haar van de macht te houden, werd Jon gedwongen om een leven in ballingschap te kiezen in de Nachtwacht.

In plaats van bij de Night's Watch te blijven, ging Jon naar het noorden van de muur om bij de Wildlings en zijn wolf Ghost te wonen. De serie gaat zich richten op wat er afspeelt na deze gebeurtenissen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max maakt er feest van met deze 10 nieuwe series
Series / Featured

HBO Max maakt er feest van met deze 10 nieuwe series

HBO Max voegde weer tien nieuwe series, waarvan 5 afleveringen, toe!

10 series zijn er nu nieuw te zien op HBO Max. Vijf daarvan zijn nieuwe seizoenen bij series, vijf zijn nieuwe afleveringen die toegevoegd zijn aan het aanbod. We duiken er weer met goede moed in!

Mind Over Murder: Mind over Murder vertelt het bizarre en psychologisch complexe verhaal van zes personen die zijn veroordeeld voor de moord op een 68-jarige oma, Helen Wilson, in Beatrice, Nebraska in 1985.

Tuca & Bertie (seizoen 2): Deze animatiereeks is een comedy over dik bevriende vogels die in hetzelfde appartementencomplex wonen. Tuca, een brutale, zorgeloze toekan, Bertie, een mijmerende zanglijster, en Bertie's vriendje Speckle, een joviaal, optimistisch roodborstje.

Thomas de stoomlocomotief (seizoen 25): Thomas gaat over de hele wereld op avontuur om nieuwe landen, culturen en verschillende spoorwegen te ontdekken. Op Sodor gaat het Stoomteam op gloednieuwe avonturen, samen met de nieuwe stoomlocomotieven Rebecca en Nia!

Menudo: Forever Young (seizoen 1): Een meeslepende vierdelige documentaire over het weinig bekende verhaal achter de opkomst en ondergang van Menudo, de meest iconische Puerto Ricaanse boyband aller tijden.

Gordita Chronicles (seizoen 1): Een komedie voor de hele familie over een koppig, 12-jarig Dominicaans meisje dat moeite heeft zich aan te passen aan het hedonistische Miami van de jaren 80, terwijl haar familie de American Dream najaagt.

NIEUWE AFLEVERINGEN
The Time Traveler's Wife (S01E06)
Last Week Tonight with John Oliver (S09E15)
Irma Vep (S01E03)
Pause with Sam Jay (S02E05)
Superman and Lois (S02E14)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 11 series zijn nu gloednieuw op Disney+
Series / Featured

Deze 11 series zijn nu gloednieuw op Disney+

Disney+ maakt er een prima week van, met elf nieuwe series in zijn aanbod.

6 nieuwe afleveringen en 5 series met complete seizoenen. Je raadt het al: Het aanbod van Disney+ groeide weer behoorlijk! We duiken er uiteraard weer in.

Big Hero 6: The Series (seizoen 3): Hiro en Baymax vormen samen met hun vrienden Wasabi, Honey Lemon, Go Go en Fred het legendarische superheldenteam Big Hero 6. Samen beschermen zij de stad tegen wetenschappelijk versterkte schurken.

October Road (seizoen 1 en 2): Op 18-jarige leeftijd besloot Nick Garrett zijn spullen in te pakken voor een zomerse roadtrip, die veranderde in 10 jaar afwezigheid. Sindsdien is hij een literaire beroemdheid geworden in New York. Nu, zonder inspiratie voor een nieuw boek, keert Nick terug naar zijn geboorteplaats om te ontdekken wat zijn gevoelens daar nu zijn.

Apocalypse: Hitler Takes on the West (seizoen 1): 1940. Negen maanden na het begin van de Tweede Wereldoorlog valt Hitler het Westen aan - België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Een ongeziene uitbarsting van geweld. De nazi-apocalyps slaat toe in Sedan om zich zo te verspreiden langs de Somme richting het Kanaal, het laatste Britse bolwerk. De Britse troepen proberen te vluchten via de haven van Duinkerke. Zal Hitler die ontsnapping toelaten?

Space Chickens in Space (seizoen 1): Chuck, Starley en Finley, drie kippen, worden geconfronteerd met talloze uitdagingen wanneer ze per ongeluk worden ingeschreven in een intergalactische militaire academie.

Have You Seen This Man (seizoen 1): Nadat een rechter Ruffo heeft veroordeeld tot een federale gevangenisstraf van 17 1⁄2 jaar, rijdt hij door naar John F. Kennedy Airport en verdwijnt van de radar. Deze serie volgt Amerikaanse marshals tijdens het zoeken naar aanwijzingen en het ontvangen van nieuwe tips die hen over de hele wereld leiden, van Californië naar Italië.

NIEUWE AFLEVERINGEN
9-1-1: Lone Star (S03E12)
Big Sky (S02E11)
El Galéan. La TV cambiéo, él no (S01E03)
Ms. Marvel (S01E03)
Obi-Wan Kenobi (S01E06)
This Is Us (S06E17)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman'-maker geloofde niet in serie
Series / Nieuws

'The Sandman'-maker geloofde niet in serie

De serie The Sandman komt naar Netflix, maar de maker had er weinig geloof in.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Sandman-schrijver Neil Gaiman is enorm trots op de aankomende Netflix-verfilming. Hij kijkt ernaar uit dat de serie straks eindelijk te zien is. En blijkt niet altijd geloofd te hebben in de verfilming.

Er zijn de afgelopen jaren heel wat pogingen gedaan om The Sandman te verfilmen. Gaiman is opgelucht dat die allemaal niet slaagden.

The Sandman-verfilmingen
"Ik had niet altijd het vertrouwen dat we dit punt zouden bereiken," aldus Gaiman. "Ik wist wel zeker dat het belangrijkste was om te voorkomen dat er slechte verfilmingen zouden komen. Zodra een slechte versie gemaakt is, kom je daar niet meer helemaal van terug."

"Misschien klinkt het sullig, maar toen ik 14 of 15 was, was mijn favoriete comic Howard the Duck. Steve Gerber, Gene Colan, Frank Brunner, satire, gekheid, glorie. Ik was ook enorm opgewonden toen ik hoorde dat George Lucas een film zou maken. Maar toen kwam A New Breed of Hero uit. Howard the Duck werd een slechte grap. Dat wilde ik niet zien gebeuren met Sandman en ik heb scenario's gezien die dat wel tot gevolg zouden hebben."

Heel wat The Sandman-fans maken zich zorgen over de serie. Maar Gaiman belooft dat de serie levert.

"Ik kan je zeggen dat Stephen Fry als Gilbert op je wacht, Boyd Holbrook als de Corinthian, de seriemoordenaars-conventie. We weten echt wel boven ons gewicht te boksen wat de cast betreft, omdat er mensen zijn die van Sandman houden en er echt wanhopig in willen zitten. Iedereen zit erin omdat ze van Sandman houden. En het is magisch."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix past 'Stranger Things' noodgedwongen aan
Series / Nieuws

Netflix past 'Stranger Things' noodgedwongen aan

De makers erkennen een continuïteitsfout en moeten een dingetje fixen.

Matt en Ross Duffer, de belangrijkste mannen achter Stranger Things, hebben onthuld dat ze met terugwerkende kracht een continuïteitsfout met de verjaardag van Will kunnen oplossen. Er zat namelijk een foutje in de eerste reeks afleveringen van seizoen vier.

Een deel van de plot vond namelijk plaats op 22 maart. Maar in een aflevering van het tweede seizoen gaf Joyce, het personage van Winona Ryder, aan dat 22 maart Wills verjaardag is.

Geen van de personages heeft het in het nieuwe seizoen benoemd. De Duffers werden er de afgelopen weken naar gevraagd en hebben toegegeven dat het een continuïteitsfout is.

Tekst van 22 maart naar 22 mei
Als gevolg hiervan heeft Matt Duffer Variety verteld dat ze overwegen om terug de studio in te gaan en Joyce's zin in het tweede seizoen aan te passen naar 22 mei:

"Mei past in Winona's mond… Het is erg triest, maar het heeft geen enkele enkele impact op het verhaal. Maar we hebben er gisteren over gesproken, en ik denk dat we dat naar George Lucas gaan."

Van George Lucas is natuurlijk bekend dat hij vele scènes in de originele Star Wars-trilogie digitaal veranderd in de jaren na de eerste release.

De opmerkingen komen voorafgaand aan het tweede volume van de serie, dat volgende week vrijdag op de streamer arriveert.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-fans draaien helemaal door na superheldenorgie
Series / Nieuws

'The Boys'-fans draaien helemaal door na superheldenorgie

De serie The Boys doet weer helemaal waar fans op hadden zitten hopen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We hebben er best even op moeten wachten, maar eindelijk is The Boys seizoen 3 gekomen met de aflevering waar vermoedelijk heel wat fans met smart op hebben zitten wachten.

The Boys kwam deze week namelijk dan eindelijk met de Herogasm-aflevering. Fans zijn verbaasd door de intense actie, over-the-top seks en het geweld in de aflevering.

The Boys en Herogasm
Het creatieve team van The Boys heeft het Herogasm natuurlijk enorm neer gezet. Het is een in-universe orgie die bezocht wordt door Supes van Vought, maar bevat aan het eind ook een bizar gevecht tussen Homelander, Soldier Boy en Billy Butcher.



Heel wat fans laten op sociale media van zich horen. Zo vinden heel wat kijkers het eindgevecht in de aflevering van The Boys de beste van de hele serie. Anderen vinden vooral het moment waarin Marvin helemaal onder de lichaamsvloeistoffen komt te zitten bizar en The Deep wordt natuurlijk gesnapt terwijl hij intiem is met een octopus.

De Herogasm-aflevering is gebaseerd op zes comics van Garth Ennis, met illustraties van John McCrea en Keith Burns. We volgen het team van The Boys dat het jaarlijkse feestje van Vought-helden bezoekt, waar die Supes allemaal gestoorde fantasieën uitleven.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gigantische orgie krijgt typische waarschuwing in 'The Boys'
Series / Nieuws

Gigantische orgie krijgt typische waarschuwing in 'The Boys'

The Boys heeft het ook echt gedaan: Herogasm is verfilmd voor Prime Video.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zijn mooie tijden als je houdt van televisieseries. De afgelopen weken kon je Obi-Wan Kenobi zien, kreeg je het eerste deel van seizoen 4 van Stranger Things en The Boys sloeg op tilt.

The Boys heeft nu zijn nieuwe aflevering online gezet, eentje waar fans vermoedelijk het meest naar uitkeken dit seizoen: Herogasm! Amazon heeft voor die aflevering een heerlijke waarschuwing die echt goed past bij The Boys.

The Boys-waarschuwing
Nadat je het Amazon-logo gezien hebt, verschijnt de waarschuwing:

"Sommige scènes zijn niet helemaal passend voor sommige, okay eigenlijk de meeste, goed laten we eerlijk zijn, alle kijkers. Maar weet dat de relaties met consent die je ziet, of ze nou menselijk, dierlijk of superheldelijk zijn, niemand kwaad hebben gedaan en in feite echt een hilarische hoeveelheid geld in visuele effecten gekost hebben."

Eric Kripke, showrunner van The Boys, hypete de aflevering al enorm op.

"Het is geen geheim dat we een aflevering over Herogasm maken. In de comics is dat een gigantische superheldenorgie," aldus Kripke destijds over de aflevering van The Boys.

The Boys zie je op Prime Video. Over twee afleveringen is het derde seizoen alweer voorbij.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoopgevende update over 'The Umbrella Academy'
Series / Nieuws

Hoopgevende update over 'The Umbrella Academy'

The Umbrella Academy is een populaire serie van Netflix, die een vierde seizoen kan krijgen!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De showrunner van The Umbrella Academy, Steve Blackman, kwam vandaag met een update over het mogelijke vierde seizoen. Die biedt hoop voor fans.

The Umbrella Academy is een verfilming van de gelijknamige comics, die geschreven worden door Gerard Way. The Umbrella Academy ging in 2019 van start op Netflix en werd in dat jaar de meest gestreamde serie. The Umbrella Academy seizoen 2 werd daarna snel besteld en sinds 22 juni kan je seizoen 3 zien.

The Umbrella Academy
Centraal staat een compleet disfunctionele familie die superkrachten heeft. De zeven Hargreeves-kinderen zoeken hun plek in de wereld na een jeugd vol roem door hun krachten.

Nadat hun vader overleden is, realiseren ze zich dat ze de wereld moeten redden van de apocalypse. The Umbrella Academy seizoen 3 wijkt trouwens enorm af van de comics van Way, omdat die nog altijd gemaakt worden.

Fans hopen intussen enorm op een vierde seizoen. Hoewel dat nog niet formeel besteld is, laat Blackman weten heel graag meer te willen maken.

"Alles wat ik je kan zeggen over seizoen 4, is dat ik weet hoe dat eruit moet zien, maar dat het nog niet besteld is. Ik kruis mijn vingers en hoop er echt op. Maar we moeten wachten, net als iedereen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tegenvallende cijfers dwingen Netflix tot ontslagen
Series / Streaming-diensten

Tegenvallende cijfers dwingen Netflix tot ontslagen

Netflix ontslaat 300 van zijn medewerkers in een tweede ontslagronde dit jaar.

Netflix ontslaat 300 werknemers in zijn tweede ontslaggolf van dit jaar. Variety meldt dat er in meerdere lagen van het bedrijf ontslagen vallen, maar dat de meeste werknemers die hun baan zien vervallen in de Verenigde Staten werken.

Eerder dit jaar ontsloeg Netflix al 150 werknemers. Dat doordat bleek dat de groei van het bedrijf tegenviel en men forse klappen kreeg als het aankomt op de aandelenprijs. Daardoor nam de waarde van Netflix met miljarden af in slechts enkele dagen tijd.

Een horde voor Netflix
Co-chiefs Ted Sarandos en Reed Hastings hebben een memo naar medewerkers gestuurd in een poging het bedrijf richting kalmere wateren te laten varen.

Netflix belooft zelf dat het blijft investeren, maar "deze aanpassingen moest maken om meer in lijn te komen met onze langzamere omzetsgroei. We zijn enorm dankbaar voor alles wat ze hebben gedaan voor Netflix en werken hard om hen te ondersteunen bij deze moeilijke transitie."

De twee CEO's schrijven dat Netflix van plan is terug te keren naar de normale gang van zaken. "De komende achttien maanden verwachten we daarom zo'n 1.500 nieuwe werknemers aan te trekken, zodat we op 11.500 werknemers uitkomen."

Maar de groei van het aantal personeelsleden moet meer in lijn zijn met de groei van de omzet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen