'Friends'-bedenker zegt sorry voor controversieel onderdeel

De serie Friends miste heel erg veel diversiteit en daar zegt een van de makers nu sorry voor.

Jim Pedd, 04-07-2022 09:28

Friends is bijna twee decennia na het einde nog altijd een van de meest populaire sitcoms die er zijn. Maar ondanks het voortdurende succes, zijn er een aantal aspecten van de serie die forse kritiek trekken.
Zo wordt behoorlijk kritisch gekeken naar het gebrek aan diversiteit en het eigenlijk niet heel sterk de tand des tijds doorstane gevoel voor humor. De makers hebben dit issue wel erkend, maar weinig gedaan.

Excuses voor Friends
Een van de makers van Friends, Marta Kauffman, blijkt 4 miljoen dollar gedoneerd te hebben om het Marta F. Kauffman '78 Professorship in African and African American Studies aan de Brandeis University op te richten.

De LA Times meldt dat het idee is om een geleerde met een specialisatie in de studie van de volkeren en culturen van Afrika en de Afrikaanse diaspora te ondersteunen. Ook moeten studenten en docenten geholpen worden.

Dit deed Kauffman naar eigen zeggen omdat ze zich bewust was van de fouten die gemaakt zijn.

"Het toegeven en accepteren van schuld is niet gemakkelijk. Het is pijnlijk om jezelf in de spiegel aan te moeten kijken. Het spijt mij enorm dat ik 25 jaar geleden niet beter wist."
Bron: CBR

Lees meer over: Friends, ABC, Martha Kaufmann

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie