search
'Obi-Wan Kenobi' bracht bijna geliefd 'Clone Wars'-personage terug
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' bracht bijna geliefd 'Clone Wars'-personage terug

Een 'Obi-Wan Kenobi'-schrijver heeft onthuld dat het niet veel had gescheeld of Commander Cody had in de serie gezeten.

Star Wars-fans die de animatieserie The Clone Wars niet gezien hebben, zijn waarschijnlijk onbekend met de naam. Maar het had niet veel gescheeld of Commander Cody had in Obi-Wan Kenobi gezeten.

Commander Cody is een personage uit The Clone Wars waar fans van de serie erg gehecht aan zijn geraakt. In de serie trok hij er vaak met Obi-Wan op uit tijdens missies, waardoor het niet onlogisch zou zijn voor het personage om in de recente live-actie serie te verschijnen.

Cody in Obi-Wan Kenobi
Het idee was niet alleen om Commander Cody in Obi-Wan Kenobi te stoppen, maar hij zou ook nog eens een grote rol spelen. Dat heeft Obi-Wan Kenobi-schrijver Stuart Beattie onthuld in een interview:

"Cody was het grote idee. Ik hou van het idee dat Obi-Wan een maatje heeft op Tatooine. Als een geheime vriend."

Vervolgens legt Beattie uit hoe ze van plan waren Commander Cody in het verhaal te betrekken. Waar het personage zich in Episode III: Revenge of the Sith met alle andere clones tegen de Jedi had gekeerd, zou hij zich in Obi-Wan Kenobi bedenken en zijn leven toewijden aan het beschermen van zijn oude vriend.

Als onderdeel van zijn verhaal, zou Cody achterblijven op Tatooine toen Obi-Wan genoodzaakt was om de planeet te verlaten om een jonge prinses Leia te redden.

Waarom Cody het niet gered heeft in Obi-Wan Kenobi, weet Beattie niet. Wellicht vonden de mensen boven hem het personage simpelweg niet belangrijk genoeg.

Hoe dan ook, Cody kan altijd nog zijn opwachting maken in een live-actie serie. Misschien zelfs in Obi-Wan Kenobi seizoen 2, mocht dat er komen.

Aanbevolen artikelen