search
Disney verklapt groot geheim achter grote franchises
Series / Trailer

Disney verklapt groot geheim achter grote franchises

De serie Light and Magic geeft een kijkje in de keuken van Industrial Light & Magic.

Disney+ heeft de trailer vrijgegeven voor zijn nieuwe docuserie die de geschiedenis van Industrial Light & Magic (ILM) bestudeert. Door middel van archiefbeelden verkent de serie zowel de vroege als de recentere dagen van visuele effecten in films variërend van Star Wars tot The Abyss tot Transformers.

Het visuele effectenhuis ILM zet al jaren de standaard voor de visuele effecten in Hollywood. De laatste jaren drukte de studio ook een stempel op andere franchises, zoals het Marvel Cinematic Universe.

Light & Magic: zesdelige serie
De serie komt van Lucasfilm en regisseur Lawrence Kasdan, vooral bekend als de bekroonde scenarioschrijver achter Lucasfilm-hits als The Empire Strikes Back en Raiders of the Lost Ark.

In de loop van zes afleveringen zal Kasdan onderzoeken hoe ILM hét VFX-huis van de filmindustrie werd. Het verhaal begint in 1975, toen een jonge George Lucas begon met de productie van de originele Star Wars.

Helaas waren er geen visuele effectenbedrijven in de stad die hem konden helpen de grote reikwijdte van zijn visie te realiseren, en dat is precies waarom hij besloot zijn eigen bedrijf op te richten om zijn ideeën tot leven te kunnen brengen.

Vanaf 27 juli start Light and Magic op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen