search
Dit is de allerbeste 'Star Trek'-serie ooit, en dit zijn de runner-ups

Dit is de allerbeste 'Star Trek'-serie ooit, en dit zijn de runner-ups

We zetten de tien beste series in de franchise op een rij, in deze feature!

Jim Pedd
Wat is nou eigenlijk de top tien best ontvangen series in de Star Trek-franchise? Nou, op die vraag proberen we antwoord te geven vandaag, door te kijken naar de ontvangst volgens critici op Rotten Tomatoes. We duiken er meteen in!

1. Star Trek: Strange New Worlds (99%): "Strange New Worlds reist door bekend terrein, maar met verfrissend resultaat. De episodische structuur en bezielende cast weten het gevoel van grenzeloze ontdekkingen weer te vangen, dat ooit de wortels van de franchise vormde."

2. Star Trek: Prodigy (93%): geen consensus

3. Star Trek: The Next Generation (91%): "Het zal nooit de oorspronkelijke serie zijn, maar met een opwindende nieuwe missie en een uitgebreid ensemble, bewijst Star Trek: The Next Generation een meeslepende introductie in een gedurfde final frontier te zijn."

4. Star Trek: Deep Space Nine (91%): "Deep Space Nine is de meest harde Star Trek-serie tot nu toe."

5. Star Trek: Picard (86%): "Geleid door de onvergelijkbare Patrick Stewart, stapt Picard af van het standaard Starfleet-protocol met een langzamer verteld, overkoepelend verhaal. Maar net als alle Star Trek, weet het op prachtige en opwindende wijze belangrijke thema's te behandelen."

6. Star Trek: Discovery (86%): "Hoewel het een aflevering kost om echt op te stijgen, is Star Trek: Discovery een solide toevoeging aan de franchise voor een nieuwe generatie, aangevoerd door de charismatische Sonequa Martin-Green."

7. Star Trek: Lower Decks (83%): "Heerlijk, maar niet zo gedurfd. Lower Decks draait het verhaal van Star Trek-regulering net genoeg om, om op zichzelf te staan."

8. Star Trek: The Original Series (80%): "Een optimistische ode aan de mensheid. Star Trek ziet er misschien gedateerd uit, maar zijn gadgets en gedurfde solide verhalen weten zijn plek definitief te vestigen in de meest langdurige franchises die er maar zijn."

9. Star Trek: Voyager (76%): "Star Trek: Voyager weet de grenzen te doorbreken met gedurfd leiderschap onder de eerste vrouwelijke kapitein van de franchise."

10. Star Trek: Enterprise (55%): "Hoewel sommigen Star Trek: Enterprise een welkome terugkeer naar een bekend universum zullen vinden, zal het de critici niet overtuigen."Aanbevolen artikelen