search
Stadje Albuquerque vereerd met standbeelden van 'Breaking Bad'-sterren

Stadje Albuquerque vereerd met standbeelden van 'Breaking Bad'-sterren

's Wereld beroemdste makers van meth krijgen voor hun goede verdiensten eigen standbeelden.

Mitchell van Vuren
Het kleine stadje Albuquerque was er één uit velen, totdat er plots twee razend populaire series werden opgenomen: Breaking Bad en Better Call Saul. Als dankbetuiging aan de medewerking van de gemeente schenken nu de producten van de serie twee standbeelden aan het stadje van Walter White en Jesse Pinkman.

In Albuquerque lijkt er een waar drugstoerisme te zijn ontstaan, maar dan zonder de drugs. Al jaren stromen er toeristen naar de plek toe om foto's te nemen op iconische locaties, waar ook de personages uit de twee series hebben rondgelopen.

De gemeente heeft altijd goed samengewerkt met de filmmakers, en daarvoor wilden de producenten graag iets terugdoen. Vandaar dat Vince Gilligan en Sony Pictures Television in 2019 de opdracht gaven aan Trevor Grove om twee bronzen standbeelden te maken.

Twee standbeelden van drugsbazen
De standbeelden zullen op 29 juli worden onthuld in het overdekte Albuquerque Convention Center. Dit zal gebeuren in bijzijn van burgemeester Keller, producenten Gilligan en Gould, en de acteurs Aaron Paul en Bryan Cranston.

Met twee standbeelden als dank zal waarschijnlijk de nalatenschap van de series nog lang blijven dienen als toeristentrekpleister voor het kleine stadje, dat groot werd door Walter White's drugsimperium.

Aanbevolen artikelen