search

Ons nieuws van dinsdag 12 juli 2022

Recensie Prime Video-serie 'The Boys' seizoen 3
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Boys' seizoen 3

The Boys vliegt naar nieuwe hoogtes met meer bloed, meer seks en meer inhoud.

Regie: Sarah Boyd, Neslon Cragg, Julian Holmes, e.a. | Cast: Anthony Starr (Homelander), Jack Quaid (Hughie Campbell), Karl Urban (Billy Butcher), Jensen Ackles (Soldier Boy), Erin Moriarty (Starlight), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 59-64 minuten | Jaar: 2022

The Boys is terug en doet nog een schepje bovenop alle krankzinnigheid van de vorige twee seizoenen. De serie weet nog altijd op een hilarische, satirische wijze de juiste (en soms pijnlijke) snaar te raken. Dit derde seizoen is bloederig als nooit tevoren, maar heeft ook de sterkste emotionele kern. Gelaagd, scherp en bij tijden ontroerend. En dat terwijl in de eerste vijftien minuten iemands edele delen van binnenuit ontploffen.

Het begint met een Butcher die we nog niet eerder hebben gezien: nuchter. Hughie werkt bij de FBSA om zo van binnenuit op een normalere manier iets tegen de supes te doen. Kortom, de Boys zijn niet meer. Toch weten de superhelden het weer goed te verkloten in de ogen van de leden van de Boys en vinden ze elkaar toch snel weer terug.

Nog altijd is het overduidelijk dat Homelander het grootste gevaar is. Nog altijd op zoek naar validatie, maar nog nooit zo gebroken en gevaarlijk betreedt hij met zelfverzekerde stappen het veld van de superschurken met dreigementen om hele staten weg te vagen. Vertolker Anthony Starr was nog niet eerder zo eng als in dit seizoen, maar weet zijn personage zowaar ook diepgang en emotie te geven. Als het eerder nog niet duidelijk was, dan moet dat nu toch wel zijn: geef deze man een Emmy.

De twee voornaamste verhaallijnen zijn die van een steeds instabieler wordende Homelander en die van Butcher die denkt een wapen te hebben gevonden dat kan werken tegen deze bedreiging. Daarnaast zijn er nog een stuk of zes subplots waar The Boys eveneens mee jongleert. Bijzonder genoeg lukt het om ze allemaal interessant te houden. Enorm knap en bovenal ongekend efficiënt.

Natuurlijk zijn er ook weer de nodige satirische momenten gebaseerd zijn op het echte leven. Zo wordt cancelcultuur op de hak genomen, komen Black Lives Matter en de LGBTQ+-community komen voorbij (vooral hoe bedrijven hiervan willen profiteren) en er wordt zelfs een Pepsi-reclamespot bijna exact nagedaan. Daarnaast is er de duidelijke verwijzing naar Trump-supporters bij de fans van Homelander en de slechterik van Titanic zit in een film met The Deep. Zo zit elke aflevering propvol met verwijzingen en satire.

En zo wordt letterlijk élke seconde goed benut. Elke scène is gefocust op een duidelijk doel. Daarbij gaan sommige afleveringen ook nog aan de haal met heel andere genres. Musical en animatie passeren de revue en zorgen voor momenten die misschien wel het meest de gevoelige snaar raken.

Er zijn weer genoeg nieuwe personages, maar vooral Jansen Ackles als Soldier Boy is een hoogtepunt. Even glibberig en nep als Homelander, maar dan ouderwetser. Gelukkig blijven de oude bekenden niet achter en worden ze verder uitgediept. Butcher en Noir krijgen beiden een stuk meer diepgang en daardoor meer gelaagdheid. Ook A-Train krijgt de nodige aandacht. Zijn verhaal begint wat matig, maar weet per aflevering meer te boeien. Het wekt interesse te zien waar het personage volgend seizoen naartoe gaat.

The Boys is een van de beste series van het moment. Een perfecte tegenhanger voor de gigantische Marvelmachine, die trefzeker op de hak wordt genomen, maar tegelijkertijd ook zoveel meer dan dat. Grappig, eng, spannend en onvoorspelbaar tegelijk. De finale zet het volgende seizoen onheilspellend op. Laten we hopen dat de Boys ons liever eerder dan later komen redden van Homelander.

★★★★★

The Boys is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ verlengt deze goed ontvangen serie met tweede seizoen
Series / Nieuws

Apple TV+ verlengt deze goed ontvangen serie met tweede seizoen

De komedieserie heeft al veel 'loot' opgeleverd voor Apple en mag dat nu weer gaan doen met een tweede seizoen.

Onlangs heeft Apple TV bekendgemaakt dat de populaire komedieserie Loot zal worden verlengd met een tweede seizoen. In de serie komt de stinkend rijke Molly in een midlifecrisis terecht en probeert ze haar ware zelf te vinden door haar heil te zoeken in de liefdadigheid.

Met een score van 81% op Rotten Tomatoes doet het eerste, lopende seizoen van Loot het zeker niet verkeerd, en het is dus ook niet gek dat er een tweede seizoen is aangekondigd. Dit gebeurde nadat Apple een meerjarige deal heeft gesloten met het productiebedrijf Animal Pictures, verantwoordelijk voor seizoen 1.

In de serie is Maya Rudolph te zien als de miljardair Molly. Naast haar zijn tevens Michaela Jae Rodriguez, Ron Funches, Nat Faxon en Joel Kim Booster te zien.

Waar gaat de serie over?
De synopsis van de serie luidt: "Nadat zij na twintig jaar huwelijk scheidt van haar man, moet Molly Navak uitvinden wat ze met haar nieuwe aandeel van 87 miljard dollar moet gaan doen. Ze besluit opnieuw de liefdadigheid in te duiken en zichzelf in de echte wereld te storten, terwijl ze onderweg zichzelf moet hervinden."

De eerste vijf afleveringen van het eerste seizoen zijn nu al te streamen op Apple TV+. Elke vrijdag zal er een nieuwe aflevering verschijnen, totdat alle tien de afleveringen van seizoen 1 online staan.

Bekijk de trailer van seizoen 1 hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stadje Albuquerque vereerd met standbeelden van 'Breaking Bad'-sterren
Series / Nieuws

Stadje Albuquerque vereerd met standbeelden van 'Breaking Bad'-sterren

's Wereld beroemdste makers van meth krijgen voor hun goede verdiensten eigen standbeelden.

Het kleine stadje Albuquerque was er één uit velen, totdat er plots twee razend populaire series werden opgenomen: Breaking Bad en Better Call Saul. Als dankbetuiging aan de medewerking van de gemeente schenken nu de producten van de serie twee standbeelden aan het stadje van Walter White en Jesse Pinkman.

In Albuquerque lijkt er een waar drugstoerisme te zijn ontstaan, maar dan zonder de drugs. Al jaren stromen er toeristen naar de plek toe om foto's te nemen op iconische locaties, waar ook de personages uit de twee series hebben rondgelopen.

De gemeente heeft altijd goed samengewerkt met de filmmakers, en daarvoor wilden de producenten graag iets terugdoen. Vandaar dat Vince Gilligan en Sony Pictures Television in 2019 de opdracht gaven aan Trevor Grove om twee bronzen standbeelden te maken.

Twee standbeelden van drugsbazen
De standbeelden zullen op 29 juli worden onthuld in het overdekte Albuquerque Convention Center. Dit zal gebeuren in bijzijn van burgemeester Keller, producenten Gilligan en Gould, en de acteurs Aaron Paul en Bryan Cranston.

Met twee standbeelden als dank zal waarschijnlijk de nalatenschap van de series nog lang blijven dienen als toeristentrekpleister voor het kleine stadje, dat groot werd door Walter White's drugsimperium.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster overweegt terugkeer in sequel John Snow
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster overweegt terugkeer in sequel John Snow

Zullen de twee oude bekenden weer herenigd worden in de serie van Kit Harington?

Onlangs is er aangekondigd dat Kit Harington een eigen show zal gaan krijgen over de avonturen van Jon Snow, maar voor de rest is er nog maar bar weinig bekend over wie hem gaat vergezellen. John Bradley, beter bekend als Samwell Tarly uit Game of Thrones, doet een boekje open over een mogelijke terugkeer.

Volgende maand kunnen fans van de epische fantasyserie hun honger naar meer stillen met de release van House of the Dragon. Deze prequel-serie zal vertellen over de voorgeschiedenis van de familie Targaryen, honderden jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Voor een pseudo-sequel moeten ze nog even wachten tot de serie over Jon Snow af is.

In de originele serie werden John Snow, de bastaardzoon van Ed Stark, en Samwell Tarly goede vrienden tijdens hun tijd bij The Wall. Aan het einde van de serie hadden ze hun eigen pad gekozen, maar zal er nu de kans bestaan dat ze weer herenigd worden?

John Bradley over de toekomst van Samwell Tarly
In een interview met Digital Spy vertelde Bradley meer over zijn toekomstplannen.

Bradley: "We hebben die rollen voor zo lang gespeeld, dat we ons allemaal soort van vrij voelden achteraf. Want je draagt zo'n bagage met je mee en een hoop emotie. Maar in de toekomst, wie weet? Ik heb nog met niemand gesproken over de Jon Snow-sequel, maar als iemand een script naar me opstuurt ben ik geïnteresseerd om het te lezen."

Geen grote beloftes dus, maar wel een grote uitnodiging om Samwell mee te nemen in het schrijfproces!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer vierde seizoen Netflix-hit 'Virgin River'
Series / Trailer

Eerste trailer vierde seizoen Netflix-hit 'Virgin River'

Op 20 juli wordt het weer genieten van de uiterst goed bekeken romantische dramaserie.

Het is een lang jaar geweest voor fans van Virgin River, de romantische dramaserie die een onverwachte hit bleek voor Netflix. Vandaag hebben we echter een mooi voorproefje om de liefhebbers nog een dikke week zoet te houden.

Seizoen 3 werd vrijgegeven in juli 2021 en liet de kijkers zitten met een aantal serieuze cliffhangers. Een daarvan was natuurlijk Mels zwangerschap.

We wisten ondertussen al dat de serie eindelijk terugkeert op 20 juli a.s., maar nu is er ook een eerste officiële trailer voor het vierde seizoen. En die wakkert het vuurtje rondom alle mysteries alleen nog maar aan.

Virgin River is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van auteur Robyn Carr en bevat hoofdrollen voor o.a. Alexandra Breckenridge en Martin Henderson. Aan een vijfde seizoen wordt overigens al gewerkt, dus fans hebben nog veel om naar uit te kijken.

Bekijk hieronder de trailer voor het vierde seizoen van Netflix-serie Virgin River.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer Soldier Boy in nieuwe seizoenen 'The Boys'?
Series / Nieuws

Meer Soldier Boy in nieuwe seizoenen 'The Boys'?

Bedenker Eric Kripke en acteur Jensen Ackles geven antwoord op deze prangende vraag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De meest interessante toevoeging aan het derde seizoen van The Boys was ongetwijfeld Supernatural-acteur Jensen Ackles als de door posttraumatische stress geplaagde Soldier Boy. Maar gaan we dit personage nog terugzien in de toekomst?

In de seizoensfinale van het derde seizoen van The Boys leek het er sterk op dat Soldier Boy was verslagen en terug in de vriezer werd gezet. Toch laat dat natuurlijk een deur open voor zijn eventuele terugkeer.

Showrunner Erick Kripke heeft nu tijdens een interview met EW laten blijken dat er zeker kans is dat Soldier Boy terugkeert in de toekomst:

"Een oude traditie in de wereld van tv-series is dat je niemand moet doden tenzij het echt niet anders kan. Sluit nooit een deur, maar open er een. We moeten natuurlijk afwachten, maar ik kan me niet voorstellen dat Soldier Boy niet meer zijn opwachting zal maken in The Boys."

Supervaag
Acteur Ackles, die eerder vijf jaar met Kripke werkte aan Supernatural, gaf aan dat hij meestal goed op de hoogte is van wat Kripke van plan is met zijn personages. Maar ditmaal ligt dat iets anders. Aldus Ackles:

"Ik weet dat Kripke erg slim is met de manier waarop hij zijn personages 'uitschakelt'. Want hij kan ze altijd laten terugkeren. Dus ik weet dat er wordt gesproken over de terugkeer van Soldier Boy, maar meer dan dat ook niet. Ik keer in elk geval terug zodra Kripke me vraagt."

De opnames van het vierde seizoen van The Boys beginnen in augustus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk'-actrice haalt uit na kritiek op haar uiterlijk
Series / Nieuws

'She-Hulk'-actrice haalt uit na kritiek op haar uiterlijk

De actrice zou er volgens het publiek niet goed uitzien en krijgt kritiek.

De serie She-Hulk Attorney at Law start volgende maand op Disney+ en naast dat we actrice Tatiana Maslany zien als Jennifer Walters alias She-Hulk, debuteert ook Jameela Jamil als de schurk Titania.

Recent verscheen een eerste foto van de actrice als de schurk, die eveneens enorme krachten heeft, via Empire Magazine en niet iedereen was even gelukkig met wat ze zagen. Jamil toonde een beetje begrip, maar tussen de regels door vindt ze dat mensen ook wat zuur reageren.

She-Hulk actrice reageert op kritiek
"Omg deze foto..💀😂 Jongens... Ik accepteer hier elk greintje commentaar, maar ter verdediging van mijn uitstekende kapper, dit is gewoon mijn haar na een 14 uur durende stuntdag in de hitte van Atlanta. Net nadat ik ondersteboven hing. Ze heeft *geweldig* werk geleverd in de show die ik beloof. Ik hou van haar,"

Om er nog even aan toe te voegen: "Borsten zien er wel goed uit, toch?"



She-Hulk: Attorney at Law is vanaf 17 augustus te zien op Disney+. Hieronder de eerdere trailer.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kris, Kourtney, Kim en co stralen in trailer 'The Kardashians' seizoen 2
Series / Trailer

Kris, Kourtney, Kim en co stralen in trailer 'The Kardashians' seizoen 2

Het tweede seizoen van de realityshow The Kardashians verschijnt later dit jaar op Disney+.

Streamingdienst Disney+ heeft een eerste teaser trailer onthuld voor het tweede seizoen van de realityserie The Kardashians. Het volgende seizoen van de populaire original-serie gaat eind september in première op de streamer.

De camera's zijn terug om het steeds veranderende leven van Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie (en zo nog wat mensen) vast te leggen. De familie nodigt de kijkers opnieuw uit om hen te vergezellen om hun grootste triomfen en worstelingen me te maken.

Van vurige romances en levensveranderende mijlpalen tot onvoorstelbare successen. De familieband blijft onverbrekelijk terwijl ze hun openbare en privélevens tonen, met de hele wereld als toeschouwer.

Trailer seizoen 2 van The Kardashians
[i]Fulwell 73-partner Ben Winston, Emma Conway en Elizabeth Jones zijn uitvoerend producenten, en Danielle King is showrunner en eveneens uitvoerend producent.

Op 22 september keren de Kardashians terug op Disney+. Het eerste seizoen vind je overigens al op de grote streamingdienst.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk nieuwe beelden 'Resident Evil'-serie op Netflix
Series / Video/clip/featurette

Eindelijk nieuwe beelden 'Resident Evil'-serie op Netflix

Lance Reddick is tijdens de bloedstollende openingsscène te zien in de rol van Albert Wesker.

Zojuist heeft Netflix een nieuwe clip online gezet van hun aankomende serie Resident Evil. De nieuwe serie, die niet gerelateerd is aan de eerdere filmadaptaties, gaat een nieuw hoofdstuk worden in het langere horrorverhaal dat ooit begon met de videogame uit 2002. Bekijk de clip hieronder!

'Resident Evil' kent ondertussen al een lange geschiedenis. De reeks startte ooit met de gelijknamige videogame uit 2002. In datzelfde jaar volgde al de eerste filmadaptatie, waarvan er nog vele zouden volgen.

Nu waagt Netflix zich eraan om ook een eigen variant van de survivalhorror te gaan maken. Met de serie begint de streamingdienst weer helemaal bij het begin van het verhaal en willen ze een nieuw licht gaan werpen op het grimmige universum, geplaagd door het T-virus.

De clip van Resident Evil
In de serie zullen Ella Balinska, Lance Reddick, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nuñez, Ahad Raza Mir, Connor Gossatti en Turlough Convery te zien zijn. Andrew Dabb van Supernatural functioneert als showrunner.

Bekijk de clip hieronder. Op 14 juli zal de serie online komen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' had bijna dit personage omgebracht in originele script
Series / Nieuws

'Stranger Things' had bijna dit personage omgebracht in originele script

Op het laatste moment besloten de gebroeders Duffer het toch net ietsjes anders aan te pakken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De seizoensfinale van het vierde seizoen van Stranger Things kende al een tragische dood, maar in het originele script zou die er misschien niet eens zijn geweest. In plaats daarvan zou Max Mayfield, gespeeld door Sadie Sink, zijn overleden in seizoen 4, zo onthult Ross Duffer. Let op, spoilers volgen!

In seizoen 4 overleed al één van de personages, metalhead Eddie Munson. Maar Ross Duffer vertelde tijdens de Stranger Things After Show dat oorspronkelijk Max zou zijn omgebracht in de seizoensfinale.

Op het moment in de serie dat Max eventjes dood zou lijken door de schuld van Vecna, lukt het Eleven om haar weer te reanimeren. Gedeeltelijk, moeten we zeggen, want Max is nog steeds in een coma aan het einde van het seizoen.

Is Max wel veilig in seizoen 5?
Ross Duffer zei over de mogelijke dood van Max: "Het werd besproken als een mogelijkheid. Voor een tijdje was het hoe het zou gaan eindigen. Maar we gingen uiteindelijk toch hiervoor… We wilden de vraag of ze alles zou overleven nog even in het midden laten voor seizoen 5."

Of de gebroeders Duffer Max nog in leven houden om het gehele vijfde seizoen mee te maken houden ze dus nog graag even geheim.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'Obi-Wan Kenobi' deel 2 opeens van de baan?
Series / Nieuws

Is 'Obi-Wan Kenobi' deel 2 opeens van de baan?

Volgens een crewlid is het helemaal niet zo zeker dat er een tweede deel van de 'Star Wars'-serie zal komen.

Het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi op Disney+ is afgelopen, en het leek de consensus te zijn dat er een tweede seizoen op de agenda stond. Nu onthult plots componist Natalie Holt dat de keuze om de van origine 'limited series' te verlengen nog helemaal niet zo zeker is.

De serie over de beroemde Jedi Master debuteerde op 28 mei en had een succesvolle run met zes afleveringen. Ewan McGregor wist opnieuw zijn oude personage van Obi-Wan Kenobi nieuw leven in te blazen, samen met discipel Hayden Christensen als zijn nieuwe vijand Darth Vader.

De mening van de fans lijkt unaniem: een tweede seizoen moet er komen. Maar bij de crew van Star Wars heerst er dus twijfel.

De toekomst van Obi-Wan Kenobi
Natalie Holt is een componist met veel lijntjes binnen het Disney-imperium, aangezien ze de muziek van zowel Obi-Wan Kenobi als Loki heeft mogen maken. Onlangs sprak ze met Star Wars News Net over haar werk voor de serie en of ze mogelijk terug mag komen voor het tweede seizoen.

Holt: "Ik weet het niet. Ik zou graag terugkeren [voor seizoen 2], maar ik sprak met [regisseur] Deborah en zij vond dat het nu een afgerond verhaal was. Ik denk dat Ewan het geweldig vond om het personage te spelen, en Deborah zei nog dat hij 'er zo van houdt om Obi te zijn, hij wilt het nog eens doen.' Ik heb het echt naar mijn zin gehad en vond het team geweldig".

Hopelijk zullen we dus Holt opnieuw gaan horen in seizoen 2, mits die niet afgeblazen wordt…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She Hulk'-schurk ziet er volstrekt anders uit dan meeste boeven uit MCU
Series / Foto's

'She Hulk'-schurk ziet er volstrekt anders uit dan meeste boeven uit MCU

Met dit 'Kim Kardashian'-achtige personage komt er een nieuw type slechterik bij.

Met nog maar een maand op de klok komen de makers van She Hulk: Attorney at Law naar buiten met steeds meer foto's. Na de eerste foto's van Tatiana Maslany als She-Hulk is nu haar tegenstander aan de beurt: Jameela Jamil als Titania.

Jamil verwierf naamsbekendheid door haar rol in The Good Place en zal nu de rol van slechterik in de nieuwe Marvel-serie gaan vertolken. Haar personage zal een 'Kim Kardashian-type' worden rond de dertig met een behoorlijk duistere kant.

De foto's van Titiana verschenen in de laatste editie van Empire Magazine. Daarin is Jamil te zien als Titania in een cape en met een stel fenomenale gouden laarzen aan; een passende tegenstander voor de vrouwelijke variant van The Hulk.

Zie de eerste beelden van de slechterik hieronder.


Heel anders dan de originele Titania
De huidige outfit van Titania past volledig in het huidige medialandschap en is positief ontvangen door de fans, maar dat neemt niet weg dat de originele Titania in de stripboeken er volledig anders uitzag.

In de stripboeken draagt Titania namelijk een paarse bodysuit zonder broek en heeft ze soms een gouden riem om. Zie de Tweet hieronder voor een vergelijking.


Vanaf 7 augustus zal de eerste aflevering van She-Hulk: Attorney at Law te zien zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.