search
BBC Studios maakt krankzinnige winsten dit jaar door lijst aan topseries
Series / Nieuws

BBC Studios maakt krankzinnige winsten dit jaar door lijst aan topseries

De Britten weten goed op te klimmen uit de COVID-crisis met torenhoge winsten.

BBC Studios, de commerciële afdeling van het Britse media-imperium, maakte dit jaar onverwachts torenhoge winsten, met een hogere winst van 50% winst vergeleken met vorig jaar! Dit telt op tot 226 miljoen pond, met een toename in sales van 30% tot 1,62 miljard pond. Het zijn bizarre bedragen die blijken uit de jaarraporten, die te danken zijn aan meerdere van hun topseries.

De BBC maakt uiteraard veel programma's voor nationaal gebruik in het Verenigd Koninkrijk, maar veel van hun programmering trekt ook veel buitenlands publiek. Door hun gebruik van de Engelse taal (uiteraard), zijn de Britse programma's toegankelijker voor een wereldwijd publiek, die de taal ondertussen al aardig onder de knie heeft.

De winsten van dit jaar zijn de eerste die Tom Fussel meemaakt, de nieuwe CEO van BBC Studios. Hij nam in de herfst van 2021 de teugels over van Tim Davie, die nu de CEO is van de overkoepelende BBC-organisatie.

De CEO aan het woord
Het succes van de BBC is deels te wijten aan wereldberoemde titels, zoals Doctor Who en Top Gear, maar ook drama's van andere producenten, zoals The North Water en The Outlaws.

Tom Fussell zei over de hoge winsten: "Het vorige jaar was geweldig voor BBC Studios dankzij de hoge vraag naar onze topmerken, zoals 'Strictly'/'Dancing with the Stars', 'Time', 'Bluey' en de 'Planet'-series…

Hij vervolgt: "Ondanks een ongunstig economisch klimaat zijn we enorm positief over de komende kansen. Mogelijk hebben onze investeringen nu impact op de kortetermijnwinst, weten we allemaal dat we bouwen aan een zaak, die in de toekomst een grote rol zal spelen binnen de BBC."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen