search
Recensie Prime Video-serie 'The Boys' seizoen 3
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Boys' seizoen 3

The Boys vliegt naar nieuwe hoogtes met meer bloed, meer seks en meer inhoud.

Regie: Sarah Boyd, Neslon Cragg, Julian Holmes, e.a. | Cast: Anthony Starr (Homelander), Jack Quaid (Hughie Campbell), Karl Urban (Billy Butcher), Jensen Ackles (Soldier Boy), Erin Moriarty (Starlight), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 59-64 minuten | Jaar: 2022

The Boys is terug en doet nog een schepje bovenop alle krankzinnigheid van de vorige twee seizoenen. De serie weet nog altijd op een hilarische, satirische wijze de juiste (en soms pijnlijke) snaar te raken. Dit derde seizoen is bloederig als nooit tevoren, maar heeft ook de sterkste emotionele kern. Gelaagd, scherp en bij tijden ontroerend. En dat terwijl in de eerste vijftien minuten iemands edele delen van binnenuit ontploffen.

Het begint met een Butcher die we nog niet eerder hebben gezien: nuchter. Hughie werkt bij de FBSA om zo van binnenuit op een normalere manier iets tegen de supes te doen. Kortom, de Boys zijn niet meer. Toch weten de superhelden het weer goed te verkloten in de ogen van de leden van de Boys en vinden ze elkaar toch snel weer terug.

Nog altijd is het overduidelijk dat Homelander het grootste gevaar is. Nog altijd op zoek naar validatie, maar nog nooit zo gebroken en gevaarlijk betreedt hij met zelfverzekerde stappen het veld van de superschurken met dreigementen om hele staten weg te vagen. Vertolker Anthony Starr was nog niet eerder zo eng als in dit seizoen, maar weet zijn personage zowaar ook diepgang en emotie te geven. Als het eerder nog niet duidelijk was, dan moet dat nu toch wel zijn: geef deze man een Emmy.

De twee voornaamste verhaallijnen zijn die van een steeds instabieler wordende Homelander en die van Butcher die denkt een wapen te hebben gevonden dat kan werken tegen deze bedreiging. Daarnaast zijn er nog een stuk of zes subplots waar The Boys eveneens mee jongleert. Bijzonder genoeg lukt het om ze allemaal interessant te houden. Enorm knap en bovenal ongekend efficiënt.

Natuurlijk zijn er ook weer de nodige satirische momenten gebaseerd zijn op het echte leven. Zo wordt cancelcultuur op de hak genomen, komen Black Lives Matter en de LGBTQ+-community komen voorbij (vooral hoe bedrijven hiervan willen profiteren) en er wordt zelfs een Pepsi-reclamespot bijna exact nagedaan. Daarnaast is er de duidelijke verwijzing naar Trump-supporters bij de fans van Homelander en de slechterik van Titanic zit in een film met The Deep. Zo zit elke aflevering propvol met verwijzingen en satire.

En zo wordt letterlijk élke seconde goed benut. Elke scène is gefocust op een duidelijk doel. Daarbij gaan sommige afleveringen ook nog aan de haal met heel andere genres. Musical en animatie passeren de revue en zorgen voor momenten die misschien wel het meest de gevoelige snaar raken.

Er zijn weer genoeg nieuwe personages, maar vooral Jansen Ackles als Soldier Boy is een hoogtepunt. Even glibberig en nep als Homelander, maar dan ouderwetser. Gelukkig blijven de oude bekenden niet achter en worden ze verder uitgediept. Butcher en Noir krijgen beiden een stuk meer diepgang en daardoor meer gelaagdheid. Ook A-Train krijgt de nodige aandacht. Zijn verhaal begint wat matig, maar weet per aflevering meer te boeien. Het wekt interesse te zien waar het personage volgend seizoen naartoe gaat.

The Boys is een van de beste series van het moment. Een perfecte tegenhanger voor de gigantische Marvelmachine, die trefzeker op de hak wordt genomen, maar tegelijkertijd ook zoveel meer dan dat. Grappig, eng, spannend en onvoorspelbaar tegelijk. De finale zet het volgende seizoen onheilspellend op. Laten we hopen dat de Boys ons liever eerder dan later komen redden van Homelander.

★★★★★

The Boys is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen