search
TRAILER: Oost-Duitse spionne op moordtocht in Netflix-serie 'Kleo'
Series / Trailer

TRAILER: Oost-Duitse spionne op moordtocht in Netflix-serie 'Kleo'

De serie duikt op komische maar gewelddadige wijze in het grimmige verleden van het verdeelde Duitsland.

Volgende maand verschijnt de nieuwe serie Kleo op Netflix, waarin een Oost-Duitse spionne zint op wraak nadat ze verraden is. In de serie zal ze na de val van de Muur verhaal gaan halen bij beide partijen, zowel oost als west van de oude grens. Bekijk de spannende trailer hieronder!

Het drama is gebaseerd op enkele waargebeurde gebeurtenissen uit de Duitse geschiedenis en geeft er een komische spin aan in de Netflix-serie. Het verhaal draait om Kleo Straub (Jella Haasse), een ex-huurmoordenaar onder de Stasi.

Een opmerkelijk trio van schrijvers én producenten zijn de eindverantwoordelijken van de serie, namelijk Hanno Hackfort, Richard Kropf en Bob Konrad. De club was eerder ook verantwoordelijk voor de eerste Duitstalige Amazon Original You Are Wanted.

Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal volgt Kleo sinds 1987, wanneer zij een zakenman liquideert in West-Berlijn. De huurmoord blijkt echter een val te zijn, en al snel belandt Kleo in het gevang. Na de val van de Muur is ze maar uit op twee zaken: wraak, en antwoorden.

Kleo's klopjacht op de daders uit het verleden is vanaf 19 augustus te streamen op Netflix. Krijg alvast een voorproefje met de trailer hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen