search
'House of the Dragon' heeft geen leuke personages
Series / Nieuws

'House of the Dragon' heeft geen leuke personages

Bedenker George RR Martin vertelt dat House of the Dragon geen likable personages heeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Recent onthulde schrijver George R.R. Martin dat de serie House of the Dragon enorm afwijkt van Game of Thrones. Met name op 1 belangrijk aspect: het type personages dat we zien.

House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. We zien een tijd waarin de Targaryen-familie uit elkaar begint te vallen, wegens een dispuut over de troonopvolging. Dat leidt tot een burgeroorlog, ook wel bekend als de Dance of Dragons.

House of the Dragon-serie
Martin sprak met The Hollywood Reporter over de House of the Dragon-serie.

De schrijver prees de serie en noemt het een 'Shakespeare-achtig tragedie'. Hij claimt dat de serie geen universeel geliefde personages zal bevatten zoals Arya Stark of Jon Snow.

"Het is krachtig, het is levendig, het is duister en als een Shakespeare-achtig tragedie. Er is geen Arya, een personage waar iedereen van gaat houden. Ze hebben allemaal hun tekortkomingen. Ze zijn allemaal menselijk. Doen allemaal goede dingen, maar net zo goed ook slechte dingen. Ze zijn gedreven door verlangen naar macht, door jaloezie en oude wonden, net als menselijke wezens. Net als ik hen schreef."

House of the Dragon is over een maand te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen