search
'Gremlins'-acteur terug in serie 'Gremlins: Secrets of the Mogwai'
Series / Nieuws

'Gremlins'-acteur terug in serie 'Gremlins: Secrets of the Mogwai'

Na meer dan 30 jaar keert Zach Galligan terug naar de franchise waarmee hij bekend werd.

Tijdens de San Diego Comic-Con van afgelopen weekend zijn een hele hoop te gekke aankondigingen gedaan, maar eentje die veel mensen misschien is ontgaan is dat Zach Galligan terugkeert naar de Gremlins-franchise.

De acteur, die op jonge leeftijd doorbrak met zijn rol als Billy in Gremlins en Gremlins: The New Batch, bevestigde tijdens SDCC dat zijn stem te horen zal zijn in animatieserie Gremlins: Secrets of the Mogwai van HBO Max.

Galligan sprak met Comicbook.com over de rol en was vooral verrast dat hij werd gevraagd om terug te keren:

"Het was heel plotseling en verbijsterend en geweldig en superleuk. Ik kreeg mijn rolletjes in de Mountain Dew-reclame en de Secrets of the Mogwai tegelijkertijd. Om na 30 jaar terug te kunnen keren naar deze franchise is een geweldige ervaring. Ik kan niet teveel vertellen over mijn rol in de serie, maar ik kan wel zeggen dat de serie anders wordt dan mensen denken."

Een prequel
Je zou verwachten dat Galligan terugkeert als Billy in de serie, maar dat is niet het geval. De animatieserie speelt zich namelijk in het Shanghai van de jaren '20. Daar volgen we de 10-jarige Sam Wing, die uiteindelijk de oude Mr. Wing in de oorspronkelijke film uit 1984 wordt.

z

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen