Waarom 'Better Call Saul' seizoen 6 aflevering 10 het titelpatroon breekt

Iedere Better Call Saul-aflevering dit seizoen volgde een patroon, tot nu toe. Maar waarom?

Niels Arts, 28-07-2022 15:42

Voor negen afleveringen lang volgde Better Call Saul-seizoen 6 een patroon wat betreft de titels van afleveringen, maar de meeste recente aflevering, "Nippy," brak dit patroon. Waarom? Lees vooral verder.
In seizoen 1 van Better Call Saul eindigden alle namen van afleveringen op "o" (op een na vanwege legale redenen), seizoen 3 bevatte de aansluitende titels "slip" en "fall", terwijl seizoen 4 steeds erger klinkende titels gebruikte: "Something Beautiful," "Something Stupid," en "Something Unforgivable."

Patroon titels seizoen 6
Het patroon van seizoen 6 zorgt ervoor dat iedere aflevering tot nu toe "X en Y" getiteld is: "Wine and Roses," "Plan and Execution," "Point and Shoot" en "Fun and Games" zijn een paar voorbeelden. Waarom, dan, besloten de makers aflevering 10 "Nippy" te noemen?

Dat is vrij duidelijk. Aan het einde van aflevering 9 zien we Saul Goodman zoals hij is tijdens de Breaking Bad-tijdlijn. Het verhaal van Jimmy McGill in Better Call Saul is klaar. De patroon brekende titel markeert een nieuw begin voor Saul.

Aflevering 10, waarin we Saul ná de Breaking Bad-tijdlijn zien als Gene, slaat dan ook echt een andere toon aan dan de rest van het seizoen. Met nog drie afleveringen te gaan, vragen fans zich af hoe deze langlopende serie tot een einde gaat komen.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Better Call Saul, Breaking Bad, Netflix, AMC

Populair nieuws