search
Waarom 'Lost' na zes populaire seizoenen stopte
Series / Featured

Waarom 'Lost' na zes populaire seizoenen stopte

Lost moest wel eindigen, vonden de makers van de gigantische hit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ondanks zes succesvolle jaren, kwam Lost tot een einde met seizoen 6. De serie werd geïnspireerd door de film Castaway en volgde de overlevenden van een vliegtuigcrash op een eiland in de Grote OCeaan.

Lost was tot het eind populair, met bijna 11 miljoen Amerikaanse kijkers per aflevering. In de finale van de serie bleek dat de overlevenden helemaal niet overleefd hadden, maar zich in een soort vagevuur bevonden, vlak voor het hiernamaals.

Lost-einde
De finale van Lost eindigde met heel wat negatieve reacties, doordat fans vonden dat de manier waarop de mysteries werden afgerond niet passend waren.

Lost-showrunner Carlton Cuse legde in een interview met The Independent uit waarom besloten werd de serie te stoppen.

Allereerst wisten de makers niet hoelang de mythologie van Lost moest blijven voortduren, waardoor het moeilijk was om verhaallijnen met intrigerende sci-fi elementen te schrijven. Bepaalde personages, zoals Walt en Hurley, kregen krachten. En de schrijvers zaten ineens zonder flashbacks, die juist cruciaal waren voor het verhaal.

De makers van Lost besloten in gesprek te gaan met ABC, om de serie na het zesde seizoen te stoppen. Dat werd al rond seizoen 3 besloten, zodat de makers een eindspel hadden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen