'Lord of the Rings' heeft dit centrale probleem

The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt Gil-Galad vrij centraal te stellen.

Jim Pedd, 31-07-2022 11:23

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Nog krap een maand en dan is The Lord of the Rings: Rings of Power te zien op Prime Video. In de serie volgen we heel wat verschillende verhaallijnen, waarvan een van de belangrijkste lijnen die rond koning Gil-galad is.
Gil-galad wordt gespeeld door Benjamin Walker, die tijdens de San Diego Comic-Con heel wat vertelde over zijn rol tegen Screen Rant.

Innerlijk conflict
Walker vertelde dat Gil-galad te worstelen heeft met een vrij groot innerlijk conflict in The Lord of the Rings: Rings of Power. Dat heeft te maken met zijn vergevorderde leeftijd als elf, die al duizenden jaren oud is en op Midden-Aarde rondloopt.

Walker onthulde dat Gil-galad vooral moeite heeft met de tijd, zijn leven is zo lang dat hij het moeilijk vindt om iedereen om hem heen om wie hij heeft te zien sterven, en intussen zijn eigen plichten te moeten voldoen.

"Gil-galad is duizenden jaren oud en worstelt met deze vraag. Als je iedereen die je kent en van wie je hebt gehouden, keer op keer en altijd weer ziet sterven, hoe verzamel je dan de kracht om hoop te koesteren? Hij doet dat."

"Tolkien begreep de onvermijdelijkheid van de wederopstanding van het kwaad en Gil-galad is zeker continu waakzaam. Dat is de prijs van vrede; waakzaamheid. En daarmee heb je ook meteen het conflict voor televisie te pakken. Het schrijft zichzelf."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Lord of the Rings The Rings of Power, The Lord of the Rings, LOTR, Benjamin Walker, Prime Video, Amazon

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Start 'Wednesday' seizoen
2

Start 'Wednesday' seizoen 2

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix