Wie is de grote vijand van 'House of the Dragon'?

Wie is de grote vijand van 'House of the Dragon'?

House of the Dragon komt er in rap tempo aan; wie is de grote schurk?

Jim Pedd, 7 augustus 2022 om 10:30

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

House of the Dragon draait om de familie Targaryen en de explosieve oorlog die gevoerd wordt over de Iron Throne. De serie heeft nieuwe personages en nieuwe bedreigingen waar de familie het tegen op moet nemen, maar is er een schurk?
In de fantasyserie wordt Rhaenyra Targaryen, dochter van King Viserys, de erfgenaam van de troon. Maar als haar vader trouwt met Rhaenyra's jeugdvriendin Alicent Hightower en sterft nadat ze kinderen heeft gekregen, gaat het helemaal mis. Alicent gelooft dat haar oudste zoon Prince Aegon II namelijk de troon zou moeten erven. En, om nog wat olie op het vuur te gooien, heeft ook Rhaenyra's oom Daemon Targaryen het op de troon voorzien, maar zijn rivaal Otto Hightower doet er alles aan om dat te voorkomen.

House of the Dragon
De personages van House of the Dragon zullen allemaal vreselijke besluiten nemen, die ook echt wel tot problemen gaan leiden en uiteindelijk duizenden dodelijke slachtoffers.

Tijdens het House of the Dragon-panel op de San Diego Comic-Con, vertelde schrijver George R.R. Martin dan ook dat er niet 1 grote vijand is. Er zullen in plaats daarvan meerdere vijanden zijn.

"Het ligt eraan hoe je dit uitlegt. Maar we hebben niemand die Lord Evil of Mister Atrocity heet, of iets dat daarop lijkt. We hebben ook geen orcs of iets dergelijks, maar er zit wel kwaadaardigheid in. Ik geloof dat de meest interessante personages grijze personages zijn, die genereus kunnen zijn, kunnen liefhebben en iets goeds kunnen doen, maar de week erna iets zelfzuchtigs en slechts doen. We hebben allemaal dingen waar we trots op kunnen zijn en dingen waar we ons voor moeten schamen."

House of the Dragon gaat deze maand nog van start op HBO Max.
Bron: WGTC

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, HBO Max, Game of Thrones

Populair nieuws