search

Ons nieuws van zondag 7 augustus 2022

Recensie Netflix-serie 'Keep Breathing'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Keep Breathing'

De brandende lont voor een boeiend overlevingsdrama dooft direct zodra het vliegtuig te water raakt.

Regie: Maggie Kiley, Rebecca Rodriguez | Cast: Melissa Barrera (Liv Rivera), Jeff Wilbusch (Danny), Austin Stowell (Sam), Juan Pablo Espinosa (Tomás Rivera), Florencia Lozano (Lucia Rivera), Joselyn Picard (Liv), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 31-40 minuten | Jaar: 2022

Wat voor de ijskoude advocate Liv Rivera begint als een simpele switch van een lijnvlucht naar een privévliegtuig, eindigt met een crash in de Canadese wildernis. Met een vlammende buikschuiver belandt de kist in een meer, waarna de truttige juriste een waardevolle zoektocht naar zichzelf wacht.

In de eerste instantie bekruipt het idee dat je een willekeurige aflevering van I Shouldn't Be Alive op Discovery Channel hebt aangezet. Een neergestort vliegtuig en barre omstandigheden zijn immers de smaakmakers van survivaltelevisie. Dus wanneer de hoofdpersoon nul kans van overleven heeft, likken we onze vingers daar schoon bij af.

Keep Breathing maakt een veelbelovende start wanneer Liv zich realiseert dat ze moederziel alleen en verstoken van communicatie zelf een weg uit haar problemen moet zien te vinden. Al snel neemt instinct het over, en met enkel de inhoud van de opgedoken tassen uit het vliegtuig behaalt ze de ene na de andere persoonlijke overwinning.

Op dit punt leeft nog de veronderstelling dat we ons mogen opmaken voor het drinken van urine en een feestmaal dat alleen Bear Grylls onder een beschimmelde boomstronk kan wegtoveren. Bij een dergelijk survivaldrama kan het namelijk twee kanten opgaan: de route met de nadruk op overleven of het pad dat leidt naar een psychologisch gevecht waarbij eenzaamheid met het verstand aan de haal gaat. Helaas wordt gekozen voor laatstgenoemde en volgt de serie de platgetreden lijn van voorspelbare innerlijke duivels en dito waanbeelden.

Gelukkig is hoofdrolspeelster Melissa Barrera geen slechte actrice. De Mexicaanse mag zich in de wildernis qua tekst beperken tot een hoop scheldwoorden en het hardop wegjagen van gemanifesteerde demonen, maar kan wat acteren betreft haar ei prima kwijt in de flashbacks. En mensen, dat zijn er nogal wat. Niet te zuinig. Want om haar trip naar Inuvik te verklaren, springen we om de vijf minuten terug naar haar verleden, voor een blik achter de trauma's en de nodige 'soulsearching' van dien.

Los van het vuurtje dat ze eigenhandig heeft gemaakt, is Keep Breathing eerder een romantisch verhaal dan een overlevingsstrijd. Want bij een film over een vliegtuigcrash denken we toch al snel aan een film als Alive: overleven op een smörgåsbord van insecten of sashimi van mensenbeen. Niet dat er voor de sier een beer van links naar rechts over de set wordt gebonjourd.

Ook de duistere achtergrond van de piloten krijgt weinig aandacht, terwijl een lading sporttassen vol dollars en pillen op zijn minst tot een donders eindgevecht zou moeten verleiden. Helemaal omdat de serie niet op waargebeurde feiten is gebaseerd en de schrijvers dus helemaal los konden gaan met de fictieve elementen.

Ontsproten uit chaos word je in tijden van angst je eigen spiegel. De grootste vijand van je ego ben je zelf, laat staan wanneer je alleen bent met niets anders dan je eigen gedachten. Keep Breathing geeft stof tot nadenken. Een serie met een prachtige boodschap, waarbij je gewoon niet te veel op de randzaken moet letten, maar de strekking niet zal vergeten.

★★★☆☆

Keep Breathing is te zien bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 epische fantasyseries op Netflix wil je niet missen
Series / Featured

Deze 3 epische fantasyseries op Netflix wil je niet missen

Netflix heeft een aanbod dat natuurlijk boordevol toffe series zit, waaronder veel fantasy!

Elke zondag zetten we toffe titels in een bepaald genre of gekoppeld aan een serie op een rij die je op Netflix kan zien en zeker niet wil missen. Deze week hebben we drie toffe fantasyseries die enorm scoorden op de streamingdienst.

Sinds vrijdag kan je natuurlijk The Sandman zien op Netflix. Deze week hebben we dan ook, om in dat thema te blijven, drie toffe fantasyseries voor je die je nu ook kan bingen. Outlander is de eerste die we uitlichten, gevolgd door The Chilling Adventures of Sabrina en we ronden af met de hitserie From Dusk till Dawn.

Drie toffe fantasyseries
Hieronder drie toffe fantasyseries op Netflix op een rij!

Outlander: Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

The Chilling Adventures of Sabrina: Magie en kattenkwaad versmelten als de mensenheks Sabrina laveert tussen twee werelden: haar leven als sterfelijke tiener en haar familieroeping, de Kerk van de Nacht.

From Dusk till Dawn: Bankrovende broers vluchten richting Mexico met wraakzuchtige politiemannen en demonen op hun hielen in deze Original-horrorserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series scoorden immens goed op Netflix
Series / Featured

Deze series scoorden immens goed op Netflix

The Sandman en Manifest deden het behoorlijk goed op Netflix deze week.

Elke zondag zetten we de grootste titels op Netflix van deze week op een rij. Verrassend genoeg is de top drie nu gewijzigd! Na weken waarin Stranger Things ongenaakbaar leek, is er aan die wonderlijke tijd een einde gekomen.

De series die deze week alles overwinnen zijn Manifest - de NBC-serie die Netflix eerder dit jaar overkocht en waarvan toen een vierde (en laatste) seizoen besteld werd. Daarna volgt The Sandman, een goed ontvangen fantasyserie die Netflix gemaakt heeft op basis van het werk van Neil Gaiman. En dan is er nog Virgin River als hekkensluiter, die eerder ook al zo hoog stond.

De top drie op Netflix
We zetten de top drie meest bekeken series op een rij:

1. Manifest: Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.

2. The Sandman: Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.

3. Virgin River: Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beste serieweek tot nu toe op Prime Video met veel topseries
Series / Featured

Beste serieweek tot nu toe op Prime Video met veel topseries

Prime Video had heel wat minder goede weken dan deze, want deze week was geweldig.

Het was misschien wel de meest indrukwekkende week tot nu toe op Prime Video als we kijken naar de series die nieuw toegevoegd zijn. Van alle seizoenen van Supernatural tot law & Order en The Vampire Diaries. Dit is pas een week!

Taina and the Amazon's Guardians (seizoen 1): Voeg je bij Taina en haar team, terwijl ze proberen hun dierenvriendjes in het Amazone-regenwoud te beschermen. Intussen leren ze belangrijke levenslessen.

Secrets of Playboy (seizoen 1): In de jaren negentig trokken jonge vrouwen naar Los Angeles in de hoop Playmate te worden. Voor degenen die niet aantrekkelijk genoeg waren voor het magazine, richtten mannen in Hefners vertrouwenskring herenhuizen op waar vrouwen werden uitgebuit.

Saturday Club (seizoen 1): Elk weekend reist onze groep vriendjes samen naar het huis van Tian, waar ze in de Saturday Club allerlei dingen van de week bespreken.

Law & Order (seizoen 6-10): Benjamin Bratt probeert samen met zijn crew misdrijven op te lossen.

The Mentalist (seizoen 1-7): Voormalig paragnost Patrick Jane (Simon Baker) helpt een politieteam een dubbele moord te onderzoeken. Het lijkt het werk van een seriemoordenaar die Jane goed kent.

Supernatural (seizoen 1-15): In de traditie van drama, vervlochten met het bovennatuurlijke, zoals in hits als 'Smallville', neemt een volledig nieuwe vorm van spanning en sensatie kijkers mee op een reis naar de donkere wereld van het onbegrijpelijke in 'Supernatural'.

Cold Case (seizoen 1-7): Detective Lilly Rush werkt aan 'cold cases' voor de Philadelphia Police Department en opent moordzaken opnieuw die jarenlang stilgelegen hebben. Ze gebruikt hedendaagse wetenschap en zoekt naar nieuwe aanwijzingen om de moorden alsnog op te lossen.

The Vampire Diaries (seizoen 1-8): Het is Elena's eerste schooldag sinds de dood van haar ouders. Samen met tante Jenna doet Elena haar best om op haar broer, Jeremy, te letten en te redden wat er over is van de familie.

Crash Course (seizoen 1): In deze dramaserie volgen we de brute rivaliteit tussen twee grote instituten vol coaches.

All or Nothing: Arsenal (seizoen 1): Alles of niets "“ Arsenal volgt de iconische voetbalclub tijdens een onvergetelijk seizoen. Wanneer de fans terugkeren naar de stadions, moeten Arsenals trainer Mikel Arteta en zijn jonge team hun weg terugvinden naar hun vroegere glorie en naar Europa. Deze serie biedt inzicht in hun hoogte- en dieptepunten op het veld en daarbuiten. Dit is voetbal op z'n best: rauw, dramatisch en vol passie.

NIEUWE AFLEVERINGEN
The Fixies (S01E03)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is de grote vijand van 'House of the Dragon'?
Series / Featured

Wie is de grote vijand van 'House of the Dragon'?

House of the Dragon komt er in rap tempo aan; wie is de grote schurk?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon draait om de familie Targaryen en de explosieve oorlog die gevoerd wordt over de Iron Throne. De serie heeft nieuwe personages en nieuwe bedreigingen waar de familie het tegen op moet nemen, maar is er een schurk?

In de fantasyserie wordt Rhaenyra Targaryen, dochter van King Viserys, de erfgenaam van de troon. Maar als haar vader trouwt met Rhaenyra's jeugdvriendin Alicent Hightower en sterft nadat ze kinderen heeft gekregen, gaat het helemaal mis. Alicent gelooft dat haar oudste zoon Prince Aegon II namelijk de troon zou moeten erven. En, om nog wat olie op het vuur te gooien, heeft ook Rhaenyra's oom Daemon Targaryen het op de troon voorzien, maar zijn rivaal Otto Hightower doet er alles aan om dat te voorkomen.

House of the Dragon
De personages van House of the Dragon zullen allemaal vreselijke besluiten nemen, die ook echt wel tot problemen gaan leiden en uiteindelijk duizenden dodelijke slachtoffers.

Tijdens het House of the Dragon-panel op de San Diego Comic-Con, vertelde schrijver George R.R. Martin dan ook dat er niet 1 grote vijand is. Er zullen in plaats daarvan meerdere vijanden zijn.

"Het ligt eraan hoe je dit uitlegt. Maar we hebben niemand die Lord Evil of Mister Atrocity heet, of iets dat daarop lijkt. We hebben ook geen orcs of iets dergelijks, maar er zit wel kwaadaardigheid in. Ik geloof dat de meest interessante personages grijze personages zijn, die genereus kunnen zijn, kunnen liefhebben en iets goeds kunnen doen, maar de week erna iets zelfzuchtigs en slechts doen. We hebben allemaal dingen waar we trots op kunnen zijn en dingen waar we ons voor moeten schamen."

House of the Dragon gaat deze maand nog van start op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schandaal in de maak? 'Outlander'-bedenker weet niet van de spin-off
Series / Nieuws

Schandaal in de maak? 'Outlander'-bedenker weet niet van de spin-off

Outlander krijgt een nieuwe serie, maar de bedenker van de franchise wist van niets.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zelfs schrijfster Diana Gabaldon was verbaasd over de recente aankondiging dat Outlander een prequel krijgt.

Outlander is sinds 2014 te zien en kreeg dit jaar een zesde seizoen. Intussen wordt gewerkt aan het komende zevende seizoen van de hitserie. Centraal in Outlander staat Claire Randal, een zuster uit de Tweede Wereldoorlog die terug in de tijd terecht komt in het jaar 1743, in Schotland. Daar wordt ze verliefd op de Schotse krijger Jamie Fraser.

Outlander krijgt een prequel
Eerder deze week hoorden we dus dat Outlander een prequel krijgt: Outlander: Blood of my Blood.

Centraal in de Outlander-prequel staan de ouders van Jamie, Ellen MacKenzie en Brian Fraser. Zij zijn allebei al overleden als Claire en Jamie elkaar leren kennen. De prequel wordt gemaakt door schrijver en showrunner Matthew B. Roberts, die ook een uitvoerend producent van de originele serie is.

Een paar uur nadat de serie aangekondigd werd, reageert Gabaldan. Ze weet van niets, zelfs niet dat ze 'consulting producer' is en vertelt niet eens te weten wat een consulting producer doet.

"Ik heb geen idee. Dat wil niet zeggen dat ik niet betrokken zal zijn bij de serie, maar op dit moment heb ik geen details."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman' van Netflix: Goed ontvangen of toch een peperdure flop?
Series / Nieuws

'The Sandman' van Netflix: Goed ontvangen of toch een peperdure flop?

The Sandman wordt enorm goed ontvangen op Rotten Tomatoes, als we kijken naar de score.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Sandman is certified fresh op Rotten Tomatoes. De serie heeft er een score van 89 procent! Dat is behoorlijk mooi voor een epische en gewaagde fantasyserie als deze.

Tot nu toe verschenen er 45 recensies van The Sandman op Rotten Tomatoes, waarin gesproken wordt over de verfilming van de beroemde comics van Neil Gaiman. De serie verkeerde lange tijd in een soort ontwikkel-limbo.

The Sandman
Critici lijken van mening te zijn dat de serie The Sandman in eerste instantie misschien even moeite heeft met het vinden van zijn draai, maar alsnog recht doet aan het bronmateriaal.

The Sandman doet het dus goed en weet het publiek het complexe verhaal van Dream op knappe wijze te brengen.

Hieronder zetten we de consensus onder critici rond The Sandman uiteen:

"Hoewel de serie maar weinig verrassingen zal bevatten voor fans van het bronmateriaal, is The Sandman in zijn eerste seizoen een bevredigende verfilming van een lang onverfilmbaar geachte klassieker."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-makers hielden icoon voor de gek
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-makers hielden icoon voor de gek

Lord of the Rings The Rings of Power werd helemaal gemaakt zonder Peter Jackson.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds Amazon bekend maakte een televisieserie te ontwikkelen die zich afspeelt in de wereld van J.R.R. Tolkien, Midden-Aarde, horen we langzaamaan meer en meer over The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Fans vroegen zich derhalve al vrij snel af of Peter Jackson betrokken zou zijn bij de serie. Hij regisseerde drie films op basis van de drie boeken van Tolkien, evenals een trilogie op basis van The Hobbit. Hij won meerdere Academy Awards met zijn werk aan de films.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-betrokkenheid
Peter Jackson blijkt gevraagd te zijn of hij betrokken wilde zijn bij The Lord of the Rings: The Rings of Power. Maar dat wilde hij niet zomaar.

"Ik zei: 'Dat is een onmogelijke vraag om te beantwoorden zonder dat ik een script zie'. En dus zeiden zij: 'Zodra we de eerste scripts hebben, sturen we ze naar je toe'. Maar dat gebeurde niet. Dat is ook het laatste dat ik erover gehoord heb. Wat echt prima is, daar heb ik geen klachten over," aldus Jackson.

Jackson gaf verder nog aan dat hij The Lord of the Rings: The Rings of Power zeker wil gaan kijken.

"Ik zal ernaar kijken. Ik ben niet het type man die iemand iets negatiefs toewenst. Maken van films is moeilijk genoeg. Als iemand een goede film of een goede televisieserie maakt, is dat iets om te vieren. Waar ik naar uitkijk, is hem te zien als neutrale kijker."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote seksserie van Netflix heeft goed nieuws
Series / Foto's

Grote seksserie van Netflix heeft goed nieuws

Sex Education begint met de opnames van zijn 4e seizoen op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van het vierde seizoen van Sex Education zijn van start. De Britse komedie is al sinds het debuut in 2019 enorm populair gebleken.

Sex Education speelt zich af in en rond de Moordale Secondary School en draait om de persoonlijke en seksuele avonturen van leerlingen, ouders en leraren. De serie is niet alleen een hit wat de kijkcijfers betreft, maar ook een hit bij critici. Seizoen 3 was in 2021 eindelijk te zien en een week na het debuut werd Sex Education vernieuwd voor een vierde seizoen.

Sex Education seizoen 4
Hoewel het even duurde voordat de opnames van Sex Education van start konden gaan, lijkt het erop dat ze eindelijk begonnen zijn.

Acteur Asa Butterfield deelde een update waarin we zien dat hij op het punt staat om te beginnen met de opnames van Sex Education.

Als Sex Education terugkeert naar Netflix, zal het een heel andere serie zijn. Het explosieve einde van het derde seizoen liet zien dat Moordale dicht ging. En de afgelopen tijd zijn heel wat bekende castleden weg gegaan bij de serie en krijgen we nu iets nieuws te zien.

Castleden als Simone Ashely, Patricia Allison, Tanya Reynolds en Rakhee Thakrar, keren allemaal niet terug.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen