search
Goed nieuws voor de fans van de eerste twee 'Alien'-films!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor de fans van de eerste twee 'Alien'-films!

Alien en Aliens krijgen een prequelserie met dezelfde toon als de films.

Al enige tijd wordt er bij de zender FX, onderdeel van Disney, gewerkt aan een Alien-prequelserie. Nu krijgen we wat meer over de plannen te horen. De serie zal namelijk de toon hebben van de eerste twee films uit 1979 en 1986.

In gesprek met The Hollywood Reporter laat FX-baas John Landgraf weten hoe schrijver Noah Hawley, bekend van de serie Fargo, omgaat met het verhaal.

Als eerste laat de FX-baas weten dat hij een fan van de eerste twee films is. "Ik ben een grote fan van Alien en Aliens," aldus Landgraf, "en ik herinner me dat ik ze allebei in de bioscoop zag en hoe schokkend origineel en verrassend elk van hen op hun eigen manier was."

Geen Ripley, wel de Xenomorph
"Noah heeft besloten om geen Ripley of andere personages uit Alien niet op te nemen in zijn scripts, behalve misschien de Xenomorph zelf," vervolgde de FX-baas. "Net als zijn benadering van Fargo."

Hij besloot om terug te gaan en erachter te komen wat de franchise zo geweldig en zo duurzaam maakt," zei Landgraf als afsluiting. De serie zal waarschijnlijk niet eerder dan 2024 verschijnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen