search
Gaat de grote hit 'Outlander' ermee stoppen? De makers geven duidelijkheid

Gaat de grote hit 'Outlander' ermee stoppen? De makers geven duidelijkheid

Outlander krijgt een spin-off, hoe moet het nu dan verder met de serie?

Jim Pedd
Starz heeft nog geen achtste seizoen van Outlander besteld. Maar we weten wel dat er een spin-off komt, met de illustere titel Outlander: Blood of My Blood. Die draait om het liefdesverhaal van de ouders van Jamie Fraser.

We horen nu via Starz dat de nieuwe serie zeker niet bedoeld is om af te leiden van het origineel. Maar updates over de onderhandelingen met de castleden voor een nieuw seizoen van Outlander kregen we dan weer niet.

Outlander-toekomst
De serie Outlander is gebaseerd op de beroemde boeken van Diana Gabaldon, die wereldwijd meer dan 50 miljoen keer verkocht zijn. Alle negen boeken stonden in de bestsellerlijst van de New York Times.

"Outlander is een erg belangrijke serie voor ons, die we net zo graag willen zien als Outlander," aldus Kathryn Busby, President, Original Programming bij Starz, in een statement tegenover Deadline.

"De prequel neemt niets af van onze toewijding aan de oorspronkelijke serie. We hebben met de Power-franchise al bewezen dat we verschillende verhalen kunnen vertellen rond dezelfde basis. We geloven dat we dat ook met Outlander kunnen. Ze sluiten elkaar dus echt niet uit."Aanbevolen artikelen