search
Waarom monsterhit 'Stargate SG-1' ineens eindigde
Series / Featured

Waarom monsterhit 'Stargate SG-1' ineens eindigde

Stargate SG1 deed het behoorlijk lekker bij de kijker, maar stopte ineens. Waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de langlopende sci-fi serie Stargate SG-1 waren enorm geschokt toen de show in 2007 ineens tot een einde kwam.

The Syfy Channel kondigde het einde van Stargate SG-1 aan toen de 200ste aflevering uitgezonden werd. Het was toen de eerste scripted tv-serie van een kabelzender om die mijlpaal te bereiken.

Stargate SG-1
Tijdens zijn tien seizoenen werd Stargate SG-1 een groot kijkcijfersucces. De serie scoorde ook 7 Emmy-nominaties en wordt door onder meer Rolling Stone en Syfy Wire een van de beste sci-fi series ooit genoemd.

Ook leidde de serie Stargate SG-1 tot spin-offs als Stargate Universe en Stargate Atlantis. Vanaf het achtste seizoen van Stargate SG-1 ging het echter minder en liepen de kijkcijfers terug. De concurrentie was toen met Stargate Atlantis en met Battlestar Galactica.

Bovendien kreeg de serie in seizoen 9 een soft-reset met nieuwe hoofdpersonages en nieuwe vijanden in de vorm van de Ori. Maar die elementen leidden niet tot hogere kijkcijfers. Integendeel. En gecombineerd met de steeds hogere productiekosten en gebrekkige marketing, besloot Syfy ermee te stoppen.

De serie had tegelijk nog lang door kunnen gaan volgens Syfy, dat beweerde dat de show niet door mocht vanwege een contract met MGM. Aan het einde van Stargate SG-1 hoopten de makers de serie door te laten gaan, maar een ander netwerk kon de rechten niet krijgen.

Stargate SG-1 leidde wel nog tot spin-offs en twee films, die de verhalen afrondden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen