Deze grimmige miniserie schiet Netflix Top 10 binnen

Deze grimmige serie schiet Netflix Top 10 binnen

Een gruwelijke, waargebeurde situatie wordt opnieuw geconstrueerd door de filmmakers.

Mitchell van Vuren, 18 augustus 2022 06:40

De miniserie I Just Killed My Dad schoot naar de tiende plek in de Netflix Top 10 met een serieus onderwerp. De titel van de docuserie verraadt de inhoud al: de film zet de afschuwelijke misdaad van Anthony Templet uiteen, die zijn eigen vader doodschoot.
De synopsis van de serie luidt als volgt: “‘I Just Killed My Dad’ is een waargebeurde misdaaddocumentaireserie over een tienerjongen, die in de gevangenis zit omdat hij zijn vader heeft vermoord.”

De synopsis eindigt met: “Wat op het eerste gezicht een simpele zaak lijkt, blijkt een zaak te zijn over een kind dat gedwongen wordt om een complexere situatie van isolatie en misbruik te doorstaan.”

De recensie van SerieTotaal
Onze recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen gaf in haar recensie de serie vier uit de vijf sterren en gaf onder andere het volgende waardeoordeel.

Van Vliet-Meeuwissen: “Het verhaal van Anthony Templet raakt de kijker diep in het hart. Een eenzame, verwaarloosde jongen wiens jeugd volledig is afgenomen; hoe kun je die als moordenaar zien en veroordelen? Het verhaal wekt medelijden voor de situatie waarin de jongen is opgegroeid en zelfs sympathie voor wat hij uiteindelijk heeft gedaan.”

Bekijk de serie nu op Netflix.


Bron: Netflix

Lees meer over: i just killed my dad, netflix, Anthony Templet, documentaire

Populair nieuws