Dominic Cooper bevestigd als hoofdrolspeler 'Preacher'!

Elizabeth Perkins zal daarnaast ook een rol spelen in de AMC-serie.

Zilko Tarici, 19-04-2015 13:00

Na eerdere geruchten heeft producent Seth Rogen nu via zijn Twitter-account bevestigd dat Dominic Cooper de hoofdrol zal spelen in AMC's Preacher. Rogen meldde het volgende:
''We hebben onze Jesse Custer! Dominic Cooper zal al onze zielen redden.''

Daarnaast is bekend geworden dat Elizabeth Perkins de rol van Vyla Quinncannon zal spelen, een nieuw personage dat de naam deelt met een van de meest gruwelijke schurken uit de strip.

Preacher werd gepubliceerd tussen 1995 en 2000 en vertelt het verhaal van Custer, een Texaanse priester die zijn geloof dreigt te verliezen en het nu moet opnemen tegen een bovennatuurlijke entiteit genaamd Genesis, een combinatie van een engel en een demoon. Met zijn godsgave om eenieder alles te laten doen wat hij wil gaat Jesse op pad samen met zijn ex-vriendin Tulip en de Ierse vampier Cassidy om God zelf op te sporen en hem te dwingen om weer aan de bak te gaan...

Naast Cooper bestaat de cast uit o.a. Joseph Gilgun als Cassidy, Ruth Negga als Tulip, Ian Colletti als de vriendelijke, maar even gruwelijke Arseface en Lucy Griffiths als Emily Woodrow, een personage dat speciaal voor de serie is verzonnen.

Preacher is een productie van Sony Pictures Television en AMC Studios en wordt geproduceerd door Evan Goldberg, Seth Rogen en Neal Moritz. De pilot-aflevering werd geschreven door Sam Catlin en zal geregisseerd worden door Rogen en Goldberg. De opnames moeten later dit jaar van start gaan.

Bron: Seth Rogen

Lees meer over: preacher, dominic cooper, seth rogen, evan goldberg, ruth negga, elizabeth perkins

Populair nieuws