search
'Game of Thrones'-bedenker haatte dit van de serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-bedenker haatte dit van de serie

George RR Martin is niet bepaald positief over Game of Thrones als we dit horen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin voelde bepaalde frustraties bij de serie gebaseerd op zijn nog niet afgeronde boekenreeks A Song of Ice and Fire.

Game of Thrones betrok Martin naarmate de serie vorderde steeds minder. Uiteindelijk vroegen showrunners David Benioff en Dan Weiss hem zelfs niets meer. We weten ook niet hoe de serie zou eindigen met hulp van Martin. Maar zeker is dat Game of Thrones seizoen 8 heel controversieel eindigde.

Game of Thrones-einde
Nu Game of Thrones een spin-off krijgt, vertelt Martin weer over de oorspronkelijke serie en zijn ervaring met het maken daarvan.

"Ik weet nog dat ik bij Game of Thrones op bezoek ging toen ze in Belfast, Noord-Ierland opnames maakten en ik naar de set ging toen ze bezig waren met de eerste aflevering, met de pilot," begon Martin.

"En David Benioff liet mij toen een clip zien van Arya en haar vader Ned op de trappen waar ze op 1 voet stond om te balanceren. Dat was geweldig, ik had wel oefeningen gezien met de acteurs maar hen nog niet als de personages gezien. Ik zag mijn werk tot leven komen. Dit waren mijn personages. En niets voelde beter dan dat. Maar natuurlijk is het de keerzijde dat je ineens je werk tot leven ziet komen en je afvraagt: wat is hier aan de hand? Mijn personages zouden dit nooit doen. Dat nooit zeggen. Dat kan echt frustrerend zijn, maar ligt gecompliceerd."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen