'Lord of the Rings'-serie verliest nu al van 'House of the Dragon'

Lord of the Rings verliest van House of the Dragon

Lord of the Rings en House of the Dragon gaan een strijd aan.

Jim Pedd, 21 augustus 2022 18:46

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Fans hebben het al over een komende harde strijd tussen HBO Max en Prime Video over de meest populaire fantasyserie. De strijd gaat dan tussen House of the Dragon en The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Die strijd bestaat volgens de makers van de series niet. Maar kijk je naar bijvoorbeeld de 'engagement' rond de twee series, blijkt al dat het wel anders zit en er heus wel een strijd is. Eentje die beslecht lijkt te worden in het voordeel van House of the Dragon.

House of the Dragon wint
Een Google Trends-analyse kijkt naar de populariteit van de twee series de afgelopen dertig dagen. Daaruit blijkt dat House of the Dragon veel meer aandacht trekt dan The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Tot 30 dagen geleden liep het qua populariteit ongeveer gelijk bij de twee series. Maar in juli werden de eerste trailers voor beide televisieseries online gelanceerd. En dat laat zien dat House of the Dragon populairder is.

House of the Dragon scoorde 100 van de 100 als het op interesse aankomt. Dat ondanks dat de franchise pas sinds 2011 mainstream is. Voor The Lord of the Rings geldt dat de franchise sinds 2001 in live-action bestaat.

House of the Dragon is vandaag gelanceerd; The Lord of the Rings: The Rings of Power begint op 2 september op Prime Video.
Bron: Yahoo

Lees meer over: Lord of the Rings, House of the Dragon, Prime Video, HBO Max

Populair nieuws