search
'Game of Thrones'-franchise kan nu exploderen
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-franchise kan nu exploderen

George RR Martin wil er een gigantische nieuwe franchise omheen bouwen de komende tijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones eindigde na acht seizoenen in 2019. De serie was een van de best bekeken series ooit, dus niemand verbaasde het dat HBO aan meerdere spin-offs bleek te werken.

George R.R. Martin, de schrijver van de Game of Thrones-boeken, hoopt er een gigantisch universum van te kunnen maken. Als hij even de kans krijgt moet het een soort Star Wars-universum worden, of iets dat doet denken aan het Marvel Cinematic Universe.

Game of Thrones-toekomst
House of the Dragon lanceert vandaag en is de eerste serie die na Game of Thrones te zien is in de franchise. De show speelt zich 200 jaar voor die serie af en duikt in de val van de dynastie Targaryen, die in een burgeroorlog verwikkeld raakt.

Martin sprak met The Wall Street Journal over de aankomende nieuwe prequelserie en vertelde dat hij niet wil dat de Game of Thrones-franchise daarmee eindigt.

Wat Martin betreft, moet de franchise alleen maar groeien:

"Hoeveel series gaan er uitgezonden worden? Ik weet het niet. Maar ik hoop dat het antwoord is dat er meerdere komen. En dat we iets hebben als Marvel of Star Wars, tegen de tijd dat het allemaal rond is."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen