search
Makers 'Andor'-serie pakken uit, bouwen heuse 'Star Wars'-stad
Series / Nieuws

Makers 'Andor'-serie pakken uit, bouwen heuse 'Star Wars'-stad

Voor de opnames van de nieuwste 'Star Wars'-serie besloten de makers wel heel veel geld over de toonbank te smijten.

Sommige filmmakers hebben een aanzienlijk budgetje voor het schieten van een serie, en dan heb je Star Wars... Voor Andor, zo zegt een van de sterren uit de serie, hebben ze namelijk een heuse stad nagebouwd.

Andor zal de volgende spin-offserie worden van het Star Wars-universum, die exclusief zal verschijnen bij Disney+. Het zal de derde en laatste liveactionserie in de franchise zijn die in 2022 wordt uitgezonden, nadat The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi al eerder dit jaar verschenen bij de streamingdienst.

Een interview met Adria Arjona
Onlangs had Collider de gelegenheid om Adria Arjona te interviewen, die het nieuwe personage Bix Caleen zal spelen in de serie. Toen Collider aan haar vroeg wat ze het meest verrassend vond voor fans om te leren over de serie, onthulde ze dat de stad Ferrix een echte stad is.

Arjona: "Ze bouwden een hele stad voor ons, als een hele stad. Ik raakte er in verdwaald… Het is een hele openluchtstad die bestaat. Ferrix bestaat. Het is niet in een studio. Het zijn geen delen van een set die we in de studio hebben gefilmd. Het is echt een stad. Ik blijf zeggen drie tot vijf woonblokken, maar ik kan het mis hebben…"

Op 21 september komen de eerste afleveringen van Andor online bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen